İstanbul(Avr.)(Esenyurt)

İş Yerinde

İş Yerinde

16 gün önce yayınlandı

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 5 yıl tecrübeli

Departman

Üretim / İmalat

Üretim / İmalat

Başvuru Sayısı

173 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 5 yıl tecrübeli

Başvuru Sayısı

173 başvuru

Departman

Üretim / İmalat

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

 

İşlevsel Görevleri

 

1.       Pazarlama Bölümü tarafından, şirketin genel  iş kabul kuralları çerçevesinde üretim onayı verilen siparişlere ait planlarını üretim olanakları, üretim makine yapısı ve kapasitesi doğrultusunda   yapmak.

2.       Pazarlama Bölümü tarafından Sentez ERP programında hazırlanan Sipariş Dosyasını incelemek, varsa eksiklikleri belirlemek, ilgili çalışanların bu eksiklikleri gidermesini sağlamak.

3.       İşletmenin günlük, haftalık, aylık ve üç aylık iç ve dış imalat programını hazırlamak, bu konuda kendine bağlı alt bölümlerin koordinasyonunu sağlamak.

4.       Yapılan planlamaya uygun olarak Üretim Dosyasının hazırlamak ve/veya hazırlanmasını sağlamak, hazırlanan dosyanın üretim bölümlerine  yazılı olarak vermek.

5.       Sentez ERP programında ilgili bölümlere bilgilerin yazılmasını sağlamak. Bölümler arasındaki bilgi akışını doğruluğunu denetlemek.

6.       Üretimi devam eden siparişlerin takibini yaparak zamanında teslimat kriterini kontrol etmek. Zamanında teslim edilemeyecek siparişler hakkında ilgili pazarlama bölümünün  bilgilendirilmesini sağlamak.

7.       Siparişin teslim edilmesinde sonra müşteri ve/veya sipariş bazlı kar-zarar hesaplamalarını yapılmasını sağlamak ve sonuçları rapor olarak Genel Müdüre sunmak.

8.       Üretim için gerekli malzeme, hammadde ve yarı mamul ihtiyacını takip etmek, gerekli satın alma faaliyetlerinin yapılabilmesi için ilgili bölüme bilgi verilmesini sağlamak.

9.       Sipariş teslimat programını hazırlamak ve pazarlama  bilgi vermek.

10.   Üretimde meydana gelebilecek aksaklıkları önceden tespit ederek gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak.

11.   Üretim verimliliğinin artırılabilmesi, zamanında doğru üretimin yapılabilmesi ve kalite sorunların çözülebilmesi amacıyla üretim alt yapısı, makine ve malzemelerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için ilgili bölümlerin de katılacağı faaliyetleri planlamak ve uygulanmasını sağlamak.

12.   Günlük üretim adetlerini takip edilmesini sağlamak, sonuçları rapor halinde üst makama sunmak.

13.   Haftalık, aylık ve yıllık üretim KPI raporlarını hazırlamak.

 

Yönetsel Görevleri

 

1.       Yönetim alanı içindeki çalışanlara ait görev tanımlarında belirtilen işlerin doğru, etkin, zamanında ve bölüm sorumlulukları içerisinde yapılmasını sağlamak.

2.       Görev alanı içinde bulunan çalışanların birbirleriyle ve/veya diğer bölümlerle olan işbirliği ve işlevsel iletişimi düzenleme, geliştirmek ve çalışanları bu yönden teşvik etmek,

3.       Bağlı bulunduğu üst makama yönetsel ve işlevsel görevlerinden kaynaklanan bilgileri anlaşılır, düzenli, zamanında ve gerektiğinde yorumlayarak aktarmak. Aynı şekilde üst makamdan gelen bilgi ve talimatları (gerektiğinde yorumlayarak) kendi görev alanındaki çalışanlara iletmek,

4.       Yönettiği bölümü şirket içinde temsil etmek ve gelişmesi için gerekli çabayı göstermek,

5.       Kurumsal, teknik, mesleki ve teknolojik gelişmeler neticesinde ortaya çıkan yenilikleri kendi bölümünde uygulamak için Yönetim Kurulu Başkanı ile iletişime girmek, uygulamaları planlamak ve uygulamayı yönetmek.

6.       Üst yönetim tarafından oluşturulan kurumsal ilke, şirket politikaları ve stratejilerini kendi yönetim alanı içinde tanıtılması, benimsetilmesi ve devam ettirilmesi yönünde gerekli yönetsel çabayı göstermek,

7.       Yönetim alanı içindeki çalışanların performans değerlendirmelerini yapmak ve ilgili birime rapor halinde sunmak,

8.       Katılması gereken koordinasyon toplantılarına zamanında, istenilen rapor ve çalışmaları hazırlamış olarak katılmak.

9.       Bu unvanın görev alanı burada yazılı olanlarla sınırlı olmayıp, yasa ve firma mevzuatına paralel olarak ve bağlı bulunduğu bölümün görev alanına girmek şartı ile bağlı bulunduğu üst makam tarafından verilecek diğer görevleri de yerine getirmek.

10.   Diğer sorumlulukları;

·         Kendisine verilmiş her türlü demirbaş, anahtar, kıymetli ve gizli evrakın korunmasından,

·         E-Posta ile gelen mesajları zamanında inceleyerek, gereğini yerine getirmek,

 

Görevin Gerektirdiği Özellikler

 

Eğitim Ve Mesleki Tecrübe:

·         En az üniversite mezunu, tercihen Endüstri veya İşletme Mühendisi olmak

·         Üretim ve planlama konularında bilgi ve beceriye sahip olmak

·         En az 5 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak.

Sosyal Durum:

·         İnsanlarla “kazan-kazan” mantığına göre ilişki kurabilmek

·         Güçlü hitap yeteneğine sahip olmak.

Analitik Düşünme  Kabiliyet:

·         Analitik düşünebilme kabiliyetine sahip, birçok değişkeni ortak özelliklerini kavrayabilen, bu değişkenleri istenen sonuca ulaşmada verimli bir şekilde kullanabilmek.

·         Yetersiz bilgi ile dahi hızlı ve etkin karar verebilmek.

Fiziksel Yeterlilik

·         Bulunduğu idari konumun ve işletmeyi temsil edebilme gerekliliklerine uygun giyinmek.

·         Bakımlı ve düzenli olmak.

 

Aday Kriterleri

Üniversite(Mezun)
Yapıldı
B sınıfı

Üretim Planlama Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Üretim Planlama Müdürü Üretim Planlama Müdürü Maaşları Üretim Planlama Müdürü Nasıl Olunur? Üretim Planlama Müdürü Nedir? Üretim Planlama Müdürü İş İlanları

Üretim Planlama Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Üretim Planlama Müdürü Üretim Planlama Müdürü Maaşları Üretim Planlama Müdürü Nasıl Olunur? Üretim Planlama Müdürü Nedir? Üretim Planlama Müdürü İş İlanları