Ankara(Sincan)

İş Yerinde

İş Yerinde

15 gün önce yayınlandı

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 5 yıl tecrübeli

Departman

Mühendislik

Mühendislik

Başvuru Sayısı

172 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 5 yıl tecrübeli

Başvuru Sayısı

172 başvuru

Departman

Mühendislik

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

UTEST A.Ş.; Yapı Malzemeleri Test Cihazlarının tasarım, imalat ve tedariği konusunda hizmet veren, seri üretimin yanı sıra müşteri talepleri doğrultusunda özel test sistemleri ve cihazları tasarlayan, yazılım ve donanım dahil olmak üzere tüm cihazları kendi bünyesinde üretebilecek teknoloji, donanım ve tecrübeye sahip, sektöründe lider ve öncü, dünya markası bir firmadır.


Şirketimizde değerlendirmek üzere aşağıdaki niteliklere sahip:

  • Üniversitelerin Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisi veya Endüstriyel Tasarım Mühendisi bölümlerinden mezun,
  • Alanında en az 5 yıl iş tecrübesi olan, makine üretim sürecini bilen, makine tasarımı konusunda deneyimli, 
  • Autocad, Autodesk Inventer, Autodesk Vault, Solidworks, MS Office programlarına hâkim,
  • Talaşlı/Kaynaklı imalat ile Hidrolik ve mekanik montaj konusunda tecrübeli;
  • Tercihen Hidrolik sistemler ve Elektromekanik cihaz tasarımı yapmış,
  • Malzeme özellikleri, ısıl işlem prosesleri, yüzey kaplama işlemleri konularında bilgi sahibi,
  • Raporlama, veri analiz etme ve planlama konularında tecrübeli,
  • İleri seviyede İngilizce bilgisine sahip,
  • Ankara’da ikamet eden/edebilecek çalışma arkadaşı arayışımız bulunmaktadır.


İŞ TANIMI

  • Proje geliştirme aşamasında tasarlanacak birim/sistem’ler için literatür taraması yaparak (geçmiş dönem dünyada, Türkiye’de yapılmış benzer işlerin incelenmesi, şu an hangi teknolojik altyapıların kullanıldığının belirlenmesi, gelecek dönem yapılması ve kullanılması muhtemel teknolojiler neler olabileceği, nasıl kullanılabileceği, yeni teknoloji transferine ihtiyaç olup olmadığının belirlenmesi) mevcut projede en uygun mekanik tasarım/üretim altyapılarının belirlenmesini sağlar.
  • Proje geliştirme aşamasında tasarlanacak birim/sistem’ler için sınırlayıcı mekanik (boyut, ağırlık, ağırlık merkezi, yerleşim alternatifleri vb.) ve çevre koşulları (sıcaklık, nem, şok, titreşim vb. gereksinimlerinin askeri/sivil çevre koşulları standartlarına ve test altyapılarına uygun olarak belirlenmesi) gereksinimlerinin belirlenmesini sağlar.

  • İş tanımı ve çevre koşulları gereksinimlerine göre konsept tasarım olasılıkları oluşturur, bunların Proje diğer paydaşları ile beraber gereksinim analizlerini göre gözden geçirmesini yaparak en uygun tasarım alternatifini belirlenmesini sağlar.

  • Belirlenmiş ön tasarım alternatifi üzerinde detaylı tasarım çalışması, temel mühendislik hesapları yapılması, 3 boyutlu modelinin hazırlanması, ürün ağaçlarının en kolay üretim yapılacak düzene göre hazırlanmasının sağlanması, tasarlanmış yapının ısı, yapısal analiz ve yorulma analizleri yapılarak/yaptırılarak doğrulamasının yapılması, dokümantasyonunun hazırlanması, Firma içi Proje paydaşları ve müşteri ile düzenli tasarım değerlendirme toplantıları düzenlenmesi, çalışma raporlarının hazırlanmasını sağlar.

  • Tasarım doğrulama testlerinde kullanılacak uygun altyapının belirlenmesi, uygun cihaz, ekipman temininin (jig, fixture tasarımı, testlerin firma içi/dışı yapılıp yapılmayacağına, firma içinde yapılamayan testler için hangi firmanın test altyapısının kullanılacağına karar verilmesi, firmalarla Proje takvimine uygun test planlarının ve raporlarının hazırlanması) yapılmasını sağlar.

  • Tasarım doğrulaması yapılmış birim/sistemin dokümanlarının tüm düzeltmeleri, iyileştirmeleri kapsayacak şekilde hazırlanmasını ve dokümantasyona aktarılmasını sağlar.

  • Tasarımı yapılmış Birim/Sistemin prototip üretiminin yapılması, üreticiden gelen düzeltme ve iyileştirmelerin tasarıma ve dokümanlara uygulanması, prototipin toplanması ve çevre koşulları gereksinimlerine göre doğrulama faaliyetlerinin yürütülmesini sağlar. Kritik tasarım ve test raporlarını hazırlar, hazırlanmasını sağlar, dokümantasyon kayıtlarının oluşturulmasını sağlar.

  •  Teslim edilmiş ürünler için müşteri veya diğer Proje paydaşlarından veya üreticiden gelen geri bildirimlere göre tasarımların düzeltilmesi, iyileştirilmesini yaparak doküman setleri için Mühendislik Değişiklik Önerileri hazırlar, yapılacak düzeltmelerin müşteri ürünlerine nasıl uygulanacağına Proje Yöneticisi ile birlikte karar verir.

  • Üreticiden ve müşteriden gelen geri bildirimlere, Firma içi çalışan ekiplerden gelen genel istek ve bildirimlere göre malzeme, ekipman, süreç kapsamında düzeltici ve önleyici faaliyetlerin belirlenmesi, alternatif malzeme, ekipman araştırması yapılması, alınması ve çalışmaların süreç yönetimi içerisine dahil edilmesini sağlar.

Aday Kriterleri

Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı
İngilizce(Okuma : İleri, Yazma : İleri, Konuşma : İleri)
B sınıfı

Mekanik Tasarım Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Mekanik Tasarım Mühendisi Mekanik Tasarım Mühendisi Maaşları Mekanik Tasarım Mühendisi Nasıl Olunur? Mekanik Tasarım Mühendisi Nedir? Mekanik Tasarım Mühendisi İş İlanları

Bilişim Makine ve Ekipmanları / Elektrik & Elektronik 1+

Hakkımızda

Türkiye’ nin lider malzeme test cihazları üreticisi ve tedarikçisi UTEST, sektörünün dünya çapında bilinen ve güvenilen kuruluşu olarak Ankara, Sincan

Şirket Sayfasına Git

Mekanik Tasarım Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Mekanik Tasarım Mühendisi Mekanik Tasarım Mühendisi Maaşları Mekanik Tasarım Mühendisi Nasıl Olunur? Mekanik Tasarım Mühendisi Nedir? Mekanik Tasarım Mühendisi İş İlanları