• Maaşlar

  • Nasıl Olunur?

  • Nedir?

  • Mülakatlar

  • İş ilanları

Kaymakam

21 kişinin paylaştığı maaş verilerine göre hesaplanmıştır.

Maaş Bilgisi Gir

75.800₺

EN DÜŞÜK

(Aylık)

94.800₺

Ortalama Maaş

(Aylık)

199.200₺

EN YÜKSEK

(Aylık)

Tüm Maaş Bilgilerini Gör

Maaş bilgini girerek verilere katkı sağla!

Nasıl Olunur?

Henüz bu bilgi mevcut değil

Kaymakam bilgisini en kısa sürede ekleyeceğiz. Diğer pozisyonların bilgisini incelemek ister misin?

Pozisyonları İncele

Kaymakam Ne İş Yapar? Kaymakamın Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Kaymakam görev ve sorumlulukları son derece çeşitlidir. Başlıca kaymakam görevleri arasında devleti temsil etmek, idari işleri yürütmek, kamu düzenini sağlamak ve yasaları uygulamak bulunur. Kaymakam şartları ve koşulları dahilinde bir ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınmasında rol oynayan baş aktördür. Dolayısıyla çok sayıda göreve ve yetkiye sahip olacaksın. 

Kaymakamın temel görevi devleti temsil etmektir. İlçede devlete bağlı en üst düzey yetkili kaymakam olduğu için devletin yasa, politika ve düzenlemelerini uygulama görevi ondadır. Bu görevlerden biri de idari işleri yönetmektir. Kaymakam resmi yazışmaların düzenlenmesinden yönetim kararlarının uygulanmasına kadar devlet politikalarının ilçede hayata geçmesi için çaba harcar. Dolayısıyla başarılı bir kaymakam olmak için yasa, politika ve düzenlemeler hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine ihtiyacın var. 

Kamu düzenini sağlamak kaymakamın başlıca görevlerinden biridir. İlçede güvenlik ve düzen sağlamadan sorumlu kişidir. Bu maksatla gerektiğinde güvenlik kolları ile işbirliği de yapabilir. İlçedeki olaylara müdahale edebilir. Yapı olarak cesur ve girişken biri isen kaymakamlık mesleğinin bu görevlerini sağlam adımlarla yerine getirebilirsin. 

İlçedeki yasaları uygulama görevi kaymakamın sorumluluğundadır. Dolayısıyla vergi toplama, trafik ve çevre düzenlemeleri gibi bir dizi görevde rol oynayacaksın. Aynı zamanda, ilçede meydana gelen acil durumlar, sosyal olaylar ve felaketlerde kriz yönetimi yapacak ve olayları en az zararla yatıştırmak için çabalaman gerekecek.  

İlçenin ihtiyacı olan sosyal hizmet projelerinde yer almak ve sosyal yardımların ihtiyaç sahibi kişilere ulaştığından emin olmak da yine kaymakamın sorumluluğudur. Dolayısıyla bir kaymakam olarak yalnızca devlet çıkarlarını korumakla görevli olmayacak aynı zamanda büyük bir vicdani sorumluluğu da üstleneceksin. 

Kaymakam, tüm bu görevlerinin yanı sıra İlçe İdare Kurulu başkanlığını da yapar. Yani, ilçenin idari ve mali işlerine ilişkin kritik kararları almak senin ve beraber çalıştığın ekibin sorumluluğunda olacak. Aynı zamanda ilçenin yerel yönetim birimi, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasında uyum sağlama ve uzlaşmada da görevli kişi kaymakamdır. 

Gerek genel gerekse yerel seçimlerde seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde kaymakamın sorumluluğu büyüktür. Benzer şekilde, nüfus kayıtları, vatandaşlık işlemleri gibi konularda da kaymakam olduğunda yetkili olacaksın. Eğer bu geniş sorumluluk alanına sahip üst düzey devlet görevlisi olmayı sen de istiyorsan kaymakamlık yazılı ve sözlü mülakatlarında başarılı olmak için çalışmalara başlayabilirsin. Kaymakamlık mülakatlarına hazırlanmak için mülakat seçeneklerini inceleyerek genel bir fikir sahibi olabilirsin.

Tüm Bilgileri Gör

Kaymakam mesleği için 3 mülakat bilgisi girilmiştir

Tüm Mülakatları GörMülakat Bilgisi Gir

Kaymakam İş ilanları

Aktif iş ilanı bulunmuyor

Kaymakam Tasarım pozisyonunda iş ilanı yayınladığında bu alanda görüntüleyeceksin. Seni bekleyen diğer ilanları inceleyebilirsin.

İlanları İncele