Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul'da yer alan ve 19 Şubat 2009 tarihinde kurularak eğitim-öğretime 2010 yılında başlayan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite hem Türkiye'deki hem de dünyadaki gelişmeleri takip ederek güncel kalabilen ve bu doğrultuda çağa uygun, donanımlı, ülkesine faydalı, evrensel düzeyde gençler yetiştiren bir araştırma-geliştirme kurumu olmayı amaçlamaktadır. Üniversitenin Topkapı, Cevizlibağ, Şirinevler, Halıcıoğlu-Sütlüce ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde olmak üzere beş yerleşkesi bulunmaktadır. Her bir yerleşkede farklı alanlarda eğitim veren birden çok birim yer almaktadır. Hem eğitim ve öğretimin büyük bir çoğunluğunun hem de yönetimin gerçekleştiği Yerleşke Topkapı'da yer alan Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi'dir. Ana bina ve ek bina olarak iki ayrı binası bulunan Ofluoğlu Yerleşkesi, üniversitede öğrenim gören binlerce öğrenciye sosyal ve akademik anlamda olanak sağlamaktadır. İki binada da derslikler, eğitim-öğretimdeki gereksinimlere göre planlanmış laboratuvarlar, atölyeler, fotoğraf stüdyoları, dans salonu, kütüphane gibi pek çok farklı aktiviteye hizmet edecek mekanlara yer verilmiştir. Aynı zamanda öğrencilerin sosyal ilgi ve becerilerine göre üniversite bünyesinde bulunan 49 öğrenci kulübü de farklı alanlardaki faaliyetlerine devam etmektedir.
Üniversitenin Cevizlibağ Yerleşkesinde genellikle biyoloji, eczacılık gibi bilim dallarına yönelik çalışmaların yürütüldüğü Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Laboratuvarı ve Adli Bilimler Laboratuvarı yer almaktadır. Sütlüce-Halıcıoğlu mevkiinde yer alan, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi olarak adlandırılan yerleşkede ise diş sağlığı üzerine eğitim-öğretim verilmeye devam edilmektedir. Bu birimde ilgili dala yönelik gerekli imkanların sağlandığı alanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi hem üniversite öğrencilerine eğitim-öğretim verirken hem de diş sağlığına yönelik halka hizmet vermektedir. Gaziosmanpaşa ilçesinde yer alan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi olarak adlandırılan bir diğer yerleşkede ise üniversite öğrencilerine tıp eğitimi verilmekte ve öğrenciler intern uygulamalarını gerçekleştirmektedirler. Aynı zamanda eğitim ve uygulamaların gerçekleştirildiği Gaziosmanpaşa Hastanesinin, 2017 yılında Joint Commission International tarafından akreditasyonu gerçekleştirilmiştir. İstanbul'un Şirinevler ilçesinde bulunan yerleşke ise üniversitenin en yeni yerleşkelerinden biridir. Üniversitenin Şirinevler Yerleşkesinde ise Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin eğitime yönelik programları gerçekleştirilmektedir.
Yeni Yüzyıl Üniversitesinde 4 yıllık eğitim veren 10 fakülte bulunmaktadır. Ancak bazı bölümlerin eğitim-öğretim süresi değişkenlik göstermektedir. Örneğin Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin öğrenim süresi 5 yıldır. Fakülte kapsamındaki her program, farklı türlerde taban puanlarına ve başarı sıralamasına sahiptir. Aynı zamanda Yeni Yüzyıl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü aday öğrenciler tarafından ilgi gören bölümler arasında yer almaktadır. Yeni Yüzyıl Üniversitesi bölümleri, bağlı bulundukları fakülteler de dikkate alınarak aşağıdaki listede belirtilmiştir:
- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü
- İşletme Bölümü
- Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
- Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
- İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
- Mimarlık Bölümü
- Psikoloji Bölümü
- İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) Bölümü
- İngilizce Mütercim ve Tercümanlık (İngilizce) Bölümü
- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
- Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
- Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü
- Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü
- Yeni Medya ve İletişim Bölümü
- Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) Bölümü
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
- Hemşirelik Bölümü
- İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü
- Sağlık Yönetimi Bölümü
- Grafik Sanatları Bölümü
- Sahne Sanatları Bölümü
Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2 yıllık bölümler olarak bilinen akademik birimlerinde ön lisans eğitimi de vermektedir. Ön lisans bölümlerinden mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı doğrultusunda eğitimlerini 4 yıllık bölümlerde devam ettirme imkanına sahiptirler. Aynı zamanda 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları, üniversite eğitimi sonrasında iş hayatına daha erken başlama imkanı da bulabilmektedirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi ön lisans bölümlerinin tamamı aşağıdaki listede verilmiştir:
- Adalet -Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
- Dış Ticaret Bölümü
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
- Lojistik Bölümü
- Lojistik (II. Öğretim) Bölümü
- Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü
- Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü
- Turizm ve Otel İşletmeciliği (II. Öğretim) Bölümü
- Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü
- Ameliyathane Hizmetleri Bölümü
- Anestezi Bölümü
- Anestezi II. Öğretim Bölümü
- Çocuk Gelişimi Bölümü
- Eczane Hizmetleri Bölümü
- İlk ve Acil Yardım Bölümü
- İlk ve Acil Yardım (II. Öğretim) Bölümü
- Odyometri Bölümü
- Optisyenlik Bölümü
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (II. Öğretim) Bölümü
- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü
- Yaşlı Bakımı Bölümü
Hem lisans hem de ön lisans öğrencileri, öğretim süreçlerinde yönetmeliğe uygun olarak yatay geçiş uygulaması ile kurum dışı veya kurum içi program geçişi yapabilirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi yatay geçiş prosedürüne göre öğrenci isterse merkezi yerleştirme puanına göre geçiş sağlayabilir. Bu geçiş türünde öğrencinin bölüme kayıt olduğu yıldaki yerleştirme puanının, kayıt olmak istediği bölümün o yıldaki puanına eşit ya da daha yüksek olması yatay geçişe başvurma koşuludur.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi yüksek lisans düzeyinde eğitim veren üç enstitüye sahiptir. Bunlar; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüleridir. Bünyesindeki öğrencilere yüksek öğrenim veren bu enstitülere güz ve bahar dönemlerinde belirli kontenjan ve kayıt şartları doğrultusunda öğrenci kabul edilir. Aday öğrenciler, tercihlerine göre tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarını tercih edebilirler. Gerekli koşulları sağlayan öğrenciler ise üniversite sayfasında yer alan belgeler ile kayıt olmak istedikleri programla ilgili enstitüye başvurur. Ancak başvuru dönemlerinden önce üniversite sayfasındaki duyuruları takip etmek faydalı olacaktır.
- Biyomedikal Mühendisliği (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı
- Klinik Embriyoloji Yüksek Lisans Programı
- Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı
- Ortodonti Yüksek Lisans Programı
- Protetik Diş Tedavisi Yüksek Lisans Programı
- Anglo Amerikan Edebiyatı ve Yaratıcı Yazarlık (İngilizce-Türkçe Yüksek Lisans Programı)
- Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı
- English Language Literature M. A. Programme (Yüksek Lisans ve Doktora Programı)
- İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı
- İşletme Yüksek Lisans Programı
- Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı
- Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı
- Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı
- Resim Teknolojileri ve Restorasyonu Yüksek Lisans Programı
- Sağlık Antropolojisi Yüksek Lisans Programı
- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Yüksek Lisans ve Doktora Programı)
Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde açık öğretim fakültesi ve açık öğretim bölümü bulunmamaktadır. Ancak ön lisans ve lisans derslerinin online bir şekilde işlendiği uzaktan eğitim sistemi mevcuttur. Üniversitenin 8 fakülte ve 2 meslek yüksekokulu programlarının tümü Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine kayıtlıdır.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi taban puanları ve sıralamaları tüm üniversiteler gibi her yıl tercih yapan öğrencilerin yoğunluğu ve bölüm tercihlerine göre değişkenlik göstermektedir. Dolayısıyla Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ni tercih listesine eklemek isteyen aday öğrencilerin son birkaç yılın taban puanlarını incelemesi faydalı olacaktır. Ancak taban puanların yanı sıra başarı sıralamaları, taban puanlara göre daha doğru sonuçlar vermektedir. Bu sebeple tercih yapmadan önce Yeni Yüzyıl Üniversitesi sıralama puanlarını baz almak aday öğrencilerin daha sağlıklı tercihte bulunmasını sağlayabilir.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi de ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi için uluslararası öğrencileri bünyesine kabul eden bir kurumdur. YÖK kararı ile ülkemizde ön lisans ve lisans eğitimi alabilmek için yabancı öğrencilerin bir ortaöğretim kurumundan mezun olması ve üniversiteler tarafından belirlenen bazı sınav ve puanlara sahip olması gerekmektedir. Bu nedenle Yeni Yüzyıl Üniversitesi, aday öğrencinin girdiği ve geçer puan aldığı sınav belgesini istemektedir. Yabancı aday öğrenciler, lise mezuniyet belgeleri veya diplomaları ile beraber dil sınav belgelerini de ilgili yönetim birimine sunmalıdır. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin uluslararası öğrenciler için hazırlanan web sayfasında yer alan tarihe kadar dil sınav sonucunu resmi olarak belgeleyemeyen ya da geçer not alamayan öğrencilerin başvurusu geçersiz olur ve üniversite tarafından kabul edilmez. Bu sebeple aday öğrenciler için üniversitenin internet sayfasındaki duyuruları takip etmek faydalı olacaktır.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi mezunları, eğitim aldıkları ve uzmanlaştıkları bilim dallarının yetkinliklerine göre çeşitli iş sektörlerinde kariyer fırsatları yakalayabilirler. Öğrencilerin özellikle üniversite eğitimleri sırasında yaptıkları stajlar, katıldıkları akademik faaliyetler, öğrenci kulüplerinde aldıkları görevler, özgeçmişlerinde artı bir puan olarak değerlendirilir.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları üniversite hastaneleri, özel hastaneler, eğitim ve araştırma hastaneleri ve devlet hastanelerinde görev yapabilirler. İstek doğrultusunda TUS sınavına girerek bir uzmanlık alanına yoğunlaşabilir ve o alanda görevlerini devam ettirebilirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunları hastanelerde, rehabilitasyon merkezleri ve psikolojik araştırma merkezlerinde, anaokullarında görev yapabilirler. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okul psikoloğu olarak ya da büyükşehir belediyelerinin psikolojik danışmanlık birimlerinde danışman psikolog olarak çalışma imkanına sahip olabilirler. Ancak devlet kurumlarında görev alacak kişilerin öncelikle KPSS sonucu değerlendirmeye alınmaktadır. Bunların dışında psikoloji mezunları, istekleri doğrultusunda yüksek lisans eğitimi alarak klinik açma fırsatı elde edebilirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü üniversitenin ilgi gören programlarından biridir. Bölüm mezunları eğitim ve araştırma hastanelerinde, ilaç firmalarında, üniversitelerde, tüp bebek, kök hücre veya biyoteknoloji araştırma merkezlerinde moleküler biyolog olarak çalışabilirler. Aynı zamanda öğretmenlik (kimya, biyoloji vb.) alanında görev yapmak isteyen mezunlar, KPSS sonuçları doğrultusunda kamuda görev yapabilirler.
5 yıllık bir lisans süresi sonunda Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan öğrenciler, Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) sonucunda istekleri doğrultusunda özel ya da devlet hastanelerinde diş hekimi olarak çalışabilirler. Aynı zamanda özel klinik açarak da hizmet verebilirler. Bunların dışında bir uzmanlık alanında yüksek öğrenimini tamamlamış öğrenciler diş protez laboratuvarlarında görev yapabilir, mezun oldukları üniversite hastane bünyesinde de çalışabilirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunları ise mezun oldukları üniversite hastanesinde görev yapabilmekle beraber özel veya devlet hastanelerinde de hemşire olarak hizmet verebilirler. Yine Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunları da alanlarıyla ilgili konularda meslek sahibi olabilirler.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi mezunları, Kariyer.net'in sunduğu iş ilanları ve staj fırsatlarını değerlendirebilir. Geleceği konusunda daha sağlıklı adımlar atmak isteyen aday öğrenciler ise Kariyer.net tarafından hazırlanan pozisyon rehberi sayfasına göz atarak meslekler konusunda bilgi sahibi olabilirler.
Aşağıdaki veriler, Yeni Yüzyıl Üniversitesi mezunlarının ortak verilerine göre analiz edilmiştir.