Tek tıkla saniyeler içinde üye ol, binlerce ilan arasından kendine en uygun ilanlara başvurmaya başla!
Metalurji, seramik ve metal temelli malzemelerin tasarımı ve üretimi hakkında çalışma yapan bir alandır. Metalurji mühendisleri de metalurji alanında işlemler gerçekleştirildikten sonra ortaya çıkan teknik ve teorik ihtiyaçların üretimi ve bu üretilenlerin sanayi sektöründe kullanıma sunulması konusunda çalışmalar yapan, süreçleri takip eden kişilerdir. Kısaca metal ve seramik parçaların üretimi ve sonrasında ortaya çıkan sorunların çözümü konusunda çalışmalar yapanlardır. Metalurji mühendisi iş ilanları kontrol edildiğinde inşaat sektörü, metal sanayi sektörü, porselen sanayi sektörü, elektrik elektronik sektörü gibi birçok sektörde metalurji mühendisi ihtiyacı olduğu görülür.
Metalurji mühendisleri fizik ve kimya alanlarında başarıya sahip olan kişilerdir. Analitik düşünme becerisine sahip olurlar. Ek olarak bu kişiler grup çalışmasına da uyum sağlayabilirler. Tasarımını yaptıkları ürünü uygulamaya dökebilmek de metalurji mühendislerinin yetenekleri arasında bulunur. Hayal gücüne sahip olmak gerekir. Metalurji mühendisleri insanlarla iletişim kurabilen, kendilerini düzgünce ifade edebilen insanlar olur. Metalurji mühendisleri uzun çalışma saatlerine karşı dayanıklı olmalıdır. Uzun süre ayakta durmaya ve uykusuzluğa dayanıklı olmak gerekir. Sorunları hızlıca fark edip çözebilmek gerekir. Ek olarak nefes darlığı gibi sağlık problemlerine sahip olunmaması önemlidir. Kimyasal maddelere alerjisi olan insanların yapabileceği bir meslek değildir. Metalurji mühendisleri dikkatli, sorumlu, zaman kontrolü yapabilen, planlı insanlar olur. Bu özelliklere sahip adaylar, metalurji mühendisi diplomasına sahip ise metalurji mühendisi iş ilanı sayfasına göz atabilir.
Metalurji malzeme mühendisi iş ilanları birçok sektör tarafından yayınlanabilir. Geniş iş alanına sahip olduğu için dikkat edilmesi gereken ilk nokta metalurji mühendisinin kariyerini hangi sektörde devam ettirmek istediğidir. Metal sanayi, inşaat sektörü, seramik sanayisi, makine sanayisi gibi pek çok farklı alan arasından kendisine en uygun olanını tercih etmelidir. Sonrasında çalışacağı firmanın, kariyerine nasıl bir etkisi olacağına bakmalıdır. Kariyerinde yükselme fırsatı sunacak olan firmayı tercih etmek önemlidir. Çalışma saatleri bir diğer önemli nokta olur. Mühendislerden esnek çalışma saatlerine uyum sağlaması beklenebilir. Metalurji mühendisi bu konudaki şartlarını en işe başlamadan önce belirtmelidir. Firmaların deneyim beklentisi bir diğer noktadır. Bazı firmalar yalnızca deneyimli mühendislerle çalışmayı tercih eder. Metalurji mühendisi kendi deneyimine uygun bir işe başvurmalıdır. Maaş konusu da deneyim düzeyine göre farklılık gösterir. Yeni mezun olmuş bir mühendis, deneyimsiz personel arayan ve maaş konusunda anlaşabileceği bir şirketin iş ilanına başvurmayı tercih etmelidir.
Metalurji mühendisinin görevlerini iki gruba ayırmak mümkün olur. İlk olarak metal üretiminden sorumlu olur. Yani topraktan çıkarılan maden cevherleri üzerindeki kirlerin, atık maddelerin metalurji yöntemleriyle temizlenmesini sağlar. Sonrasında yoğunlaşmış olan cevheri ateş ya da asitle, çeşitli eritme yöntemlerini kullanarak erime ısılarına göre özel fırınlarda eritilip saflaştırılması işlemlerini kontrol eder. Metal karışımlardan çeşitli alaşımlar elde eder. Maden cevherlerinin en yüksek kalitede ve düşük maliyetle üretilmesini sağlar. Cevherlerin yarı işlenmiş bir ürün haline gelmesine yardımcı olur. Metalurji sanayisindeki yeni gelişmeleri takip eder ve bunları uygulamaya dökmek için çalışmalar yapar. İkinci kısım ise malzeme üretimidir. Eritilerek sıvı hale gelen metalin kalıplara dökülerek şekil almasını sağlar. Kalıplara dökülemeyen bazı metallerin ise tavlanmasını sağlar. Madenlerin elektrik iletkenliği, sertliği, dayanıklılığı gibi unsurların ölçümünü ve kontrollerini yapar. Yumuşak olması gereken metalleri haddeleme ve tavlama yöntemleriyle uygun hale getirir. Son olarak da kalite kontrolü sağlar. Görüldüğü gibi metalurji mühendislerinin görev tanımı çok geniştir. Metalurji bölümü önlisans mezunu olanlar ise metalurji teknikeri iş ilanları sayfasını inceleyerek kendilerine uygun bir iş bulabilir.
Metalurji mühendisleri, sanayi sektörünün geliştiği her yerde iş bulabilir. Örneğin metalurji mühendisi iş ilanları Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde oldukça fazladır. Bunun yanında sanayi sektörünün gelişmiş olduğu Bursa metalurji mühendisi iş ilanları bakımından zengin bir şehir olur. Seramikleriyle ünlü Kütahya’da metalurji mühendisleri için çeşitli iş imkanlarına sahiptir. Kısaca sanayi sektörünün hakim olduğu her şehirde iş olanakları bulunur.
Maaşlar konusunda kesin bir miktardan bahsetmek mümkün olmasa da yaklaşık değerler söylenebilir. Kamuda çalışan bir metalurji mühendisi asgari ücretin iki katına kadar maaş alabilir. Ek ücretlerle bu maaşlar daha da yükselebilir. Özel sektörde ise deneyime, mühendisin kendisini ne kadar geliştirdiğine, firmaya ve çalışılan şehre göre değişiklik gösterir. Örneğin metalurji ve malzeme mühendisi iş ilanları İzmir gibi büyük bir şehirde daha yüksek maaşlar teklif edebilir. Ek olarak yabancı dil bilen bir metalurji mühendisi, yabancı dil bilmeyen bir kişiye göre daha yüksek maaş alabilir. Bu gibi etkenlere bağlı olsa da metalurji mühendisinin aldığı maaşın asgari ücret ve asgari ücretin 3-4 katı arasında değiştiği söylenebilir.
Metalurji mühendisleri üniversitelerin 4 yıllık Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olurlar. Mezun olduktan sonra yeni mezun metalurji ve malzeme mühendisi iş ilanları arasından başvuru yapıp deneyim kazanmak kariyerlerini olumlu etkileyebilir. Bunun yanında 2 yıllık metalurji ön lisans bölümünden mezun olup metalurji teknikerliği yapmak da mümkündür. Bu bölümden mezun olmuş adaylar, metalurji malzeme teknikeri iş ilanları sayfasında yer alan ilanları inceleyebilir.
Metalurji mühendisleri, metal ve malzeme üreten fabrikalarda çalışırlar. Çalışma ortamı tozlu, gürültülü ve kokuludur. Mühendis tasarım işlerini yürütürken büroda, metallerin özelliklerini incelerken laboratuvarda çalışırlar.
Metallerin ısıtılması ve üretime hazır hale getirilmesi gibi işlemleri gerçekleştiren metalurji mühendisleri maden ocakları ve metal sanayi şirketlerinde görev alır. İstanbul (Avr.) metalurji mühendisi iş ilanları talepleri güncel alımlarda öne çıkarken farklı sektör ve şehir özelinde gelen istihdamları inceleyebilirsin. Kurumların sunduğu çalışma şartlarını ve ortamını değerlendirerek tercihlerini oluşturabilirsin.
Metalurji mühendisi taleplerini sıralayan kurumlar otomotiv gibi farklı çalışma sahalarında da görev alabilecek mühendis adaylarına ihtiyaç duyar. İş alarmıyla sektörlerin metalurji mühendislerine sunduğu imkanları görebilirsin. Birçok sektör özelinde kıyaslama yaparak deneyimlerine uygun çalışma sahalarına güncel CV ile başvuru yapabilirsin.
Metalurji ve malzeme mühendisi iş ilanları demir çelik sanayi gibi ağır çalışma alanlarından gelir. Bu alanda görev alan mühendisler hem yerel hem de yabancı şirketler adına çalışarak kariyerlerinde ilerleyebilir. İzmir metalurji mühendisi iş ilanları fırsatlarını değerlendirebileceğin gibi farklı bölgelerdeki şehir seçimlerini yaparak kurumların bünyesine dahil olabilirsin.
Metalurji mühendisi arayan firmalar hem deneyimli hem de alanda yeni olan mühendis adaylarına talebini yineler. İş alarmını kurarak yeni mezun metalurji ve malzeme mühendisi iş ilanları sıralamasını inceleyebilir, şehirlerin sunduğu imkanları kıyaslayabilirsin. Hem bay hem de bayan mühendis arayan firmalara CV’ni göndererek onlardan haber bekleyebilirsin.
Güncel metalurji mühendisi iş ilanları alanda yeni olanlara birçok imkân gösterir. Yeni başlayan seçeneğiyle İstanbul metalurji mühendisi iş ilanları başta olmak üzere farklı şehirlerden yapılan güncel listeleri görebilirsin. Sektörlerin sunduğu imkanları kıyaslayabilir, dönemsel mühendis alımlarından faydalanabilirsin.
Metalurji mühendisi alımlarını stajyer olarak da değerlendirebilirsin. Hem kısa hem de uzun dönemli staj programlarını inceleyebilir, kendine en yakın şehirdeki mesleki eğitim programlarını değerlendirebilirsin. Bay olduğu bayan stajyer mühendis arayan firmalar tarafından açılan fırsatlara Kariyer.net üzerinden başvuru yapabilir, kariyerine deneyimler kazandırabilirsin.
Tam zamanlı Metalurji Mühendisi iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Çalışma Şekli'' kategorisinden ''Sürekli / Tam Zamanlı'' seçeneğini tıklayarak keşfedebilirsin. Ayrıca dönemsel, proje bazlı, serbest ve yarı zamanlı iş ilanlarını da yine bu alandaki seçenekleri tıklayarak keşfedebilirsin.
Metalurji Mühendisi iş ilanlarını Kariyer.net'te farklı tarih, pozisyon seviyesi ve konuma göre filtreleyebilir, sana en uygun ilanlara hızlıca başvurabilirsin.
Güncel Metalurji Mühendisi iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel Metalurji Mühendisi iş ilanlarına erişebilirsin.
Metalurji Mühendisi için aranan nitelikler iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. İş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, adaylarda aranan nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Ayrıca ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen şartları öğrenebilirsin.