Yazılım sektöründe çalışmak için 10 neden

code.org tarafından yapılan araştırmaya göre yazılım dünyası günden güne büyüyor ve çalışan ihtiyacı hızla artıyor. İstatistiklere göre 2020’ye gelindiğinde yazılım sektöründeki çalışan sayısı yaklaşık 1,4 milyon kadar artacak. Bu da sektördeki yetenek havuzunun ne kadar değerli olduğunun bir göstergesi.

Yazılım, yüksek maaş ve esnek çalışma şartlarının bir arada olması hayalini karşılayan az sayıda sektörden biri. Bu nedenle erkekler kadar özellikle anne olduktan sonra iş hayatından kopmak zorunda kalan kadınlar için de son derece ideal bir sektör. Rakamlar ise tam tersini gösteriyor. Google ve Facebook tarafından açıklanan iş yerinde cinsiyet rolleri oranlarına göre kadınların sadece yüzde 15’i teknik rollerde görev alıyor. Kâr amaçlı olmayan Women Who Code (Kodlayan kadınlar) adlı organizasyon bu amaçla kurulmuş. Kadınların yazılım dünyasında kariyer yapmalarını teşvik etmek adına çalışmalar gerçekleştiriyor.

2

Genel tabloya bakılırsa sektördeki maaşların ve yan hakların pek çok mesleğe nazaran çok daha yüksek olduğu görülüyor ve bunun öncelikli nedenleri var. Şirketler hızla değişen teknoloji dünyasında istikrarlı yazılımcılar bulmakta zorlanıyor, bulunca da bırakmak istemiyor. Bu durum maaşların yüksek olmasında, esnek çalışma şartlarında ve yan haklarda etkili.

yazilimmm

Gün geçtikçe daha da değerlenen, hızla büyüyen yazılım sektörü, içinde yer alan farklı pozisyonlarla hem kadın hem de erkekler için koşulları ve kariyer opsiyonları ile giderek daha da cazip ve önemli hale geliyor.

İşte yazılım sektöründe çalışmak için 10 neden:

  • En iyi meslekler listesinde ilk 10 içinde olması
  • Çalışan talebinin hızla büyümesi
  • İş güvenliği
  • Evden ya da dünyanın herhangi bir yerinden çalışma fırsatı
  • Sürekli öğrenmeye ve gelişime açık olması
  • Yaratıcılığı teşvik etmesi
  • Gün geçtikçe daha da değerlenmesi
  • Farklı kariyer yollarını içermesi
  • Her şirketin teknoloji ile bağı olması nedeniyle farklı sektörlerde çalışma fırsatı
  • Problem çözme becerisini geliştirmesi

Bu sektörde çalışmak isteyenler yazılım iş ilanlarına göz atabilir.

Ege Üniversitesi’nin ardından Galatasaray Üniversitesi Radyo, Sinema, TV bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına reklam yazarlığıyla başladı. Dört yıllık reklam dünyası deneyiminden sonra çeşitli web sitelerinde kıdemli editör olarak çalıştı. 2015 yılında Kariyer.net’e içerik yöneticisi olarak katıldı. İK Blog, Kariyer Rehberi ve Kariyer Dergi için içerik üretiyor.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.