2012’de 20 stajyer Nestle çalışanı oldu!

Nestle Türkiye, stajyer olarak bünyesine dahil ettiği üniversite öğrencileri içinden başarı gösterenleri kadrosuna dahil ediyor. 2009’da başlatılan Nestle Stajyer Programı’nda bu yıl stajı devam eden 15 stajyer içinde başarılı olanları Nestle’de kariyer fırsatı doğacak.

Nestle Türkiye’de üniversite son sınıf öğrencileri haftada 3 tam gün stajyer olarak işe başlıyor. Yüksek lisans öğrencileri ya da yeni mezunlar tam zamanlı olarak devam edebiliyor.
Nestle Türkiye’de üniversite son sınıf öğrencileri haftada 3 tam gün stajyer olarak işe başlıyor. Yüksek lisans öğrencileri ya da yeni mezunlar tam zamanlı olarak devam edebiliyor.

Nestle staj programı, 2009’un başında 5 kişiyle başladı. Programa katılan stajyer sayısı her sene artırıldı ve bu yılın başından itibaren 20 stajyer Nestle’nin kadrosuna tam zamanlı çalışan olarak katıldı. Şu an  stajına devam eden 15 uzun dönemli stajyer var. Firma, minimum 6 ay, maksimum 1 sene staj yapma imkanları oluyor. Başta satış-pazarlama, teknik ve tedarik zinciri, finans ve insan kaynakları olmak üzere pek çok fonksiyonda stajyer alımı yapılıyor.

Nestle İK Direktörü Zuhal Çivi, “Stajyerlerimizin Nestlé Türkiye’de geçirdiği staj süresi boyunca göstermiş oldukları performansları, dahil olduğu projelerdeki başarıları, Nestle değerlerine uygun tutumları ve isteklilikleri tam zamanlı istihdam kararında bizim için önemli kriterler. Birlikte geçirdiğimiz süreç sonunda stajyerlerimiz burada işe başladıkları zaman onları nasıl bir sürecin ve ortamın beklediğini çok iyi biliyorlar” diyor.

Gelecekte çalışmak istedikleri alanı seçiyorlar

Nestle staj programında öğrenciler bir oryantasyon sürecine dahil olarak gelecekte çalışmak istedikleri alanlarla ilgili fikir sahibi oluyorlar. Bunun dışında staj yaptıkları departmanın günlük operasyonuna destek veriyor veya kendilerine verilen bir projeyi hayata geçiriyor ya da organizasyonu etkileyen daha büyük bir projenin takım üyesi olabiliyorlar. Zuhal Çivi, “Burada amacımız gerçek bir iş hayatı deneyimi yaşamalarını sağlamak kadar, iş dünyasına yönelik yetkinliklerini geliştirmek ve vizyon sahibi olmalarını sağlamak” yorumunu yapıyor. Öğrencilere, üniversite döneminde ve sonrasında ilgilendikleri alanlarla ilgili staj yapmanın, kariyerlerinde emin adımlarla ve kararlılıkla ilerlemeleri bakımından değerli bir deneyim yarattığını söyleyen Çivi, “Staj yaptıkları kurumda işe başlamamış olsalar bile yeni mezun bir kişi olarak kurumsal referansla iş aramaya başlamak çok değerli” diyor.

Stajyer şirkete ek değer katabilmeli

Ersan Ceviz (27), Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nü bitirdi. Şu anda Bilgi Üniversitesi, İşletme Yüksek Lisansı’na devam ediyor. Satış departmanı satış & kanal geliştirme uzmanı olarak kadroya alınan Ceviz, Kariyer.net aracılığı ile staja başladığını söylüyor. Ceviz, “Günümüzde verilen görevi başarı ile yürütmek tek başına yeterli değil, tercih edilmek için şirketinize ek değer katıp, küçük boyutlu işleri yaparken bile büyük düşünmek gerekiyor. Şirketin bakış açısını anlayarak kurumsal kültüre uyum sağlayıp ortak hareket ederken fark yaratmak gerekiyor” açıklamasını yapıyor.

İş dünyasında başarı için staj şart

Oktay Coşkun (25) İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun. Şu anda zincir mağazalar satış şefi olarak çalışıyor. Coşkun, “Kendi gözlemlerim sonucunda iş hayatına başlamadan önce staj yapma zorunluluğum olduğunu fark ettim. İş dünyasına ve iş arkadaşlarıma olan uyumum, sürekli olarak yenilikçi projeler üretip bunları sonuca dönüştürmeye çalışmam, işe ve çalıştığım departmana karşı istekli ve heyecanlı olmam ve yetkinliklerimin başladığım pozisyona uygun olmasından dolayı tam zamanlı istihdam edildiğimi düşünüyorum” diyor.

Fark yaratmak başarı getiriyor

Nescafe Ürün Müdürü Yardımcılığı pozisyonunda görev yapan Melike Poyraz (24) Koç Üniversitesi Burslu Matematik Bölümü ve İşletme Bölümü mezunu. Poyraz konuyla ilgili şu yorumu yapıyor: “Kendimi Nestlé’nin kapısından girdiğim ilk andan itibaren stajyer gibi hissetmedim. İlk günden itibaren hiç  değişmeyen inancım, değişiklik yaratabilecek kadar farklı olabilmekti. Bana verilen görevlerin çok daha ötesinde bir başarı elde etmemin sebebinin de bu olduğuna inanıyorum. İş bekleyen taraftan da öte, verilen işi en doğru, en hızlı ve en proaktif şekilde çözebilme yeteneğimin Nestle’de stajyerlikten ‘çalışan’ pozisyonuna geçmemi sağladığını düşünüyorum.”

Staj yaparken etrafınızı iyi gözlemleyin

Staj süreci devam edenlere ve staj yapmak isteyenlere Nestle İK Direktörü Zuhal Çivi şunları öneriyor:

•    Meraklı olun
•    Gözlem yapın
•    Farklı sorumluluklar almaya istekli olun
•    Performansınızla ilgili geribildirim talep edin

**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.