Corona virüsünden korunmak için alınacak önlemler

Corona virüsünden korunmak

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve bugün yüzlerce ülkeye yayılan corona virüsünden korunmak için önlemler arttırılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemlerin yanında şirketler de çalışanları için önlemler almaya başladı. Peki, çalışanlar kendileri için neler yapmalı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsünden (koronavirüs) olabildiğince korunmak için bakanlık bir dizi önlemler listesi yayınladı ve özellikle kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini açıkladı.

Sadece okul ya da toplu taşıma araçları değil günün büyük bir bölümünün geçirildiği ofis ortamları da önlem alınması gereken yerlerden.

Corona virüsünden korunmak için ofiste neler yapmalı?

  • Korunmada en etkili yöntemlerden biri el temizliği. Bu nedenle el temizliğine dikkat etmek gerekiyor. Ellerin sıkça ve parmak aralarını da içerecek şekilde sabunlanarak en az 20 saniye süreyle yıkanması önemli.
  • Klavye, mouse gibi sık temas edilen araçlar dezenfekte edilmeli,
  • Çok gerekmedikçe kalabalık toplantılar yapmamalı, toplantı öncesi ve sonrası ortam havalandırılmalı,
  • Olabildiğince asansörleri kullanmamalı,
  • Öksüren ve hapşıran kişilerden en az 1 metre uzakta durmalı,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde dengeli beslenmeli,
  • Yurt dışından gelen kişilerle temas olduğunda ya da yurt dışından yeni dönüldüyse hastalık semptomları takip edilmeli ve herhangi bir belirti olursa hızla önlem alınmalı.

Corona virüsünün belirtileri neler?

  • Yüksek ateş
  • Öksürük
  • Solunum sıkıntısı

Eğer önlemlere rağmen bu belirtilerden biri görülürse en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı.

Daha detaylı bilgi almak isteyenler Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgilendirici dokümana buraya tıklayarak ulaşabilir.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Özden, Bilgi Üniversitesi’nde İnteraktif Pazarlama alanında yüksek lisans yapmıştır. Lisans öğreniminin ilk yıllarında TRT Haber’de asistan muhabirlik yaparak meslek hayatına başlamıştır. Mezun olduktan sonra farklı dönemlerde TV8 Haber ve Cem TV’de; yapımcı, yönetmen ve editör olarak görev almıştır. Dijital dünyadaki gelişmelerle birlikte editoryal deneyimini online platformlara taşımış, Markafoni’de ve Mudo’da içerik editörlüğü yapmıştır. Kurumsal markalar için freelance SEO editörlüğü de yapan Özden, 2018 yılı itibarıyla kariyerine, Kariyer.net içerik editörü olarak devam etmekte ve online/offline içerik üretmektedir.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.