2021 asgari ücret zammı belli oldu mu?

2021 asgari ücret zam oranının ve 2021 agi ücretinin ne kadar ne olacağı merakla bekleniyor. Asgari ücretin belirlenmesi için ilk görüşmeler 4 Aralık’ta!

2021 asgari ücret zam oranını belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4 Aralık’ta toplanacak. Komisyonda; işçi, işveren ve devlet adına beşer temsilci bulunacak.

Asgari ücret nasıl belirlenir?

Yasa gereği işçi, işveren ve devleti temsilen beşer kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücret miktarını belirliyor. Toplam 15 kişiden oluşan bu komisyonda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ediyor.

2021 agi ne kadar olacak?

2021 agi oranları ne olacak? sorusu ise merak edilen bir diğer konu. 2021 agi oranları da yine asgari ücret görüşmelerinden sonra belli olacak.

2021 agi dahil asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete dahil edilerek ödenen agi ücreti asgari ücret görüşmeleri sonrasında netlik kazanacak. Bekar ya da evli/çocuklu çalışanlara göre değişen agi oranları ayrı ayrı açıklanacak.

**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.