Pfizer’in ve ilaç sektörünün geleceği hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Pfizer, merkezi ABD’de bulunan, çok uluslu, araştırmaya dayalı ilaç şirketlerinin Türkiye’deki en büyüğü ve Türkiye ilaç pazarının liderlerinden. Dünyada 150 ülkede ürünleri bulunmakta ve 59 ülkede üretim alanı var. Türkiye de bunlardan biri. Pfizer, Türk ilaç pazarında yer alan ürünlerinin yaklaşık %93’ünü, Türkiye’deki fabrikasında üretmekte ve 15 çeşit ürün ihraç etmekte.
Pfizer’de amaç, bilgi üretmek. İlaç geliştirmede temel amaç, insanların yaşamında daha iyiye doğru bir değişiklik yapabilmek. İlaç, çoğu zaman algılandığı gibi, kimya sektörünün bir dalından çok, esas olarak bir bilgi üretim endüstrisi. İlacı değerli kılan da, içerdiği hammaddeden çok, bu hammaddenin hangi hastalıkları hangi doz ve sürede ve ne tip yan etki riskleri ile tedavi edebileceği konularındaki bilgiler. Yeni bir tedaviyi insanlığın hizmetine sunmak, 12-15 sene süren Araştırma-Geliştirme çalışmaları gerektirmekte. Bu yeni tedaviler sayesinde, insanların ömürleri uzamakta, yaşam kaliteleri artmakta ve dünyada ölümcül hastalıklar yok edilmekte.
Türkiye’de 45 yıldır faaliyet gösteren Pfizer’de amaç, Türkiye’de daha uzun yıllar sağlık hizmetlerine katkıda bulunmaya devam ederek Türk hastalarına ve Türk tıbbına yenilikçi ve orijinal tedaviler sunmak.
Pfizer’in AR-GE portföyü hakkında bilgi verebilir misiniz?
Pfizer’in tıbbi projeleri (kongre, sempozyum, klinik araştırma vb.) hakkında bilgi verebilir misiniz?
Pfizer’de kurumsal eğitim uyguluyor musunuz? Uyguluyorsanız içerikleri ve yapıları ile ilgili bilgi alabilir miyiz?
Dünyadaki yeni yönetim trendleri nelerdir? Bunlar Türkiye’ye nasıl yansıyor?
Sizce Türkiye’deki şirketlerin en önemli organizasyon sorunu nedir?
İşe alım politikanız nedir? İşe alımda internet size ne gibi avantajlar sağlıyor?
- sunduğumuz imkanlar ve yarattığımız olumlu imaj ile en iyi ve nitelikli kişileri bünyemize çekebilen,
- onlara, kendilerini daha da geliştirebilmeleri, iyi birer lider olarak yetişebilmeleri için gerekli koşulları, etik değerler çerçevesinde sağlayan,
- içtenlik, saygı ve güvene dayalı, tutarlı, şeffaf, iki yönlü iletişime dayanan, çağdaş çalışma koşulları ile fırsat eşitliği yaratan,
- kaliteli sosyal ilişkileri ön planda tutan, etkin ve hızlı sonuç üretilebilen bir ortamda, başarılara açık, başarılarını çalışanlarına sunduğu imkanlara da yansıtan,
- aranılan, içinde görev alınmak istenen bir kurum olma niteliğimizi geliştirerek sürdürmek.
Çalışanlarımız aldıkları iyi eğitimi, Pfizer’in kurum kültürü ile bütünleştirerek, başarıyı yakalamaktalar.Üretim alanındaki bazı pozisyonlarımız dışında tüm pozisyonlarımız için en az üniversite mezunu olmak gereklidir; ancak belirli bir üniversiteden mezuniyet şartı yoktur. Pfizer Türkiye kadrosunda, üniversitelere ve mezun olunan bölümlere göre dağılıma bakıldığında, farklı bölümlerden ve okullardan mezun kişilerin Pfizer’de çalışmakta olduklarını görürüz ki bu dağılım Pfizer’in çeşitliliğe ve dinamizme verdiği önemin bir göstergesi.
Ayrıca Merkez pozisyonlarımızda, çok iyi düzeyde İngilizce bilgisi aranmakta. Merkez pozisyonlarımızda erkek adaylar için askerlik hizmetinin tamamlanmış olması tercih sebebidir. Saha pozisyonlarımızdaysa, erkek adaylar için askerlik hizmetinin tamamlanmış olması şarttır.
İnternet işe alımda bize çok büyük avantajlar sağlamakta, internet sayesinde;
- İstediğimiz adaya çok daha hızlı ve kolay ulaşabiliyoruz.
- Çok zengin ve nitelikli bir aday veri tabanına etkin bir şekilde ulaşabiliyoruz.
- Veri tabanındaki özgeçmişlerin güncelliğini kaybetmesi sorununu da internet sayesinde çözmüş oluyoruz
- Ayrıca işe alım maliyetlerimizi de önemli oranda düşürebiliyoruz.
Yeni mezunlara yönelik İK politikanız ve firmanızda staj imkanları hakkında bilgi verebilir misiniz? Yeni mezunlara neler tavsiye edersiniz?
Yeni mezunlara tavsiyem iş ararken bilinçli ve ısrarlı olmaları. Çalışmak istedikleri sektörleri, şirketleri, pozisyonları iyi araştırsınlar. Üniversite yıllarında ileride daha doğru karar verebilmeleri için mümkün olduğu kadar çok şirkette ve değişik sektörde staj yapmaya, şirketleri, yapılarını, insan kaynağına bakış açılarını ve sektör dinamiklerini anlamaya çalışsınlar. Özellikle Türkiye’nin ekonomik sorunlarını da göz önüne alarak yılmadan, ısrarlı bir şekilde, kendilerine uyacak işi bulana kadar aramaya devam etsinler. Çalışan kişinin hayatının büyük bir kısmı iş ortamında geçiyor. Bu ortamdaki mutluluğu/mutsuzluğu, kendisine verilen değer ve önem kişinin bütün hayatını ve ruh sağlığını etkiliyor.
Yorum yapmak ister misin?