B’IOTA Laboratuvarları yepyeni projeler üretmeye devam ediyor. Piyasaya üç yeni marka daha sunan B’IOTA aynı zamanda bir de vakıf kurdu. B’IOTA Vakfı öğrencilere staj olanağı sağlayacak ve burs da verecek. Sarıgazi Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılmaya başlanan yeni fabrikası ile de en az 1000 kişiye iş imkanı sunacak.
B’IOTA Laboratuvarları 2002 yılından bu yana Türk bilim adamları ve dermatologları tarafından geliştirilen ürünlerini kendi üretim tesislerinde tamamıyla hijyenik koşullarda, GMP kurallarına uygun olarak üretiyor. Bilimsel tabanlı Ar-Ge çalışmaları ile tüketicilerin global cilt sorunlarına yönelik teknoloji ve doğayı buluşturarak çözümler üretiyor.
Dermokozmetik sektöründe faaliyet gösteren firmamız uzman ekibiyle, yaygın satış noktalarıyla ve etkin pazarlama-iletişim faaliyetleriyle her geçen gün kendini yeniliyor. B’IOTA Laboratuvarları Bioder ve Bioxcin markalarından sonra 2008’in Haziran ayında 3 değişik kanala 3 değişik markanın lansmanını gerçekleştirdi; Bioblas-Saç Bakım Serisi, Deracine-Selülit ve Anti-Aging ürünleri, Biomeen-Erkek Saç ve Cilt Bakım Serisi.
2006 yılından bu yana Bioder markasının Bioxet markasıyla ihracatı gerçekleştiriliyor.
BIOTA Laboratuvarları Market Kanalı Pazarlama Müdürü Zeynep Seven ve İK Müdürü Ahmet Çevik sorularımızı yanıtladı.
A.Ç: B’IOTA Vakfı ile halkın bilinçlenmesine öncü olacağız
A.Ç: B’IOTA Vakfı ile halkın bilinçlenmesine öncü olacağız
B’IOTA Laboratuvarları Kurucusu ve Genel Müdürü Cihat Dündar tarafından, içinde yaşadığı çevre ve topluma karşı sorumluluklarını daha planlı ve programlı bir şekilde yerine getirebilmek amacıyla 30 Haziran 2008’de B’IOTA Vakfı kuruldu. Ana faaliyet alanı eğitim ve çevre olan B’IOTA Vakfı toplumsal sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini düzenliyor. Eğitimde kişilere fırsat eşitliği sağlayarak eğitim desteği vermeyi amaçlayan vakıf, bu konuda üniversite öğrencilerine burs veriyor ve botanik bahçesiyle staj imkanı sunmayı amaçlıyor. Ayrıca bitkiler konusunda oldukça zengin olan ülkemizde bitkilerin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi ve bitkisel araştırmaların desteklenmesi amaçlanıyor. B’IOTA Vakfı aynı zamanda bir botanik bahçesi kurmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Yapılan araştırmalar Türkiye’de yetişen bitki sayısının 10 bine yakın olduğunu gösteriyor. Yüzölçümü Türkiye’den 15 kat büyük olan Avrupa kıtasında da yaklaşık aynı sayıda bitki olduğu gerçeği Türkiye’nin bu konuda ne kadar zengin bir ülke olduğunu ortaya koyuyor. Bunun ötesinde Türkiye, dünya üzerinde başka hiçbir yerde bulunmayan 3000 kadar bitkiye ev sahipliği yapıyor.
Z.S: Saç dökülmesine karşı yeni ürününüz BIOBLAS’ı geliştirdik
BIOBLAS, hızla büyüyen şirketimizin 2008 yılında faaliyet göstermeye başladığı yeni satış kanalının ilk markası. Geçtiğimiz Haziran ayında piyasaya sunulan BIOBLAS Saç Bakım Serisi, 900’ü parfümeri, 4400’ü de market ve hipermarket olmak üzere toplam 5300 noktada tüketiciyle buluşuyor. BIOBLAS ile “Güzelliğinize Sağlık Katar” sloganı ile yola çıktık ve çok kısa zamanda tüketiciler tarafından talep edilen marka haline geldik. 2004’te 8 milyon YTL olan cirosunu 2007’de 52 milyon TL’ye yükselterek yüzde 650’lik büyüme kaydeden B’IOTA Laboratuvarları olarak, 2009 yılı sonuna kadar 300 milyon doları aşması beklenen şampuan pazarında BOBLAS Saç Bakım Serisi ile sektörün ilk 3 markasından biri olmayı planlıyoruz.
A.Ç: Yeni fabrikamız en az 1000 kişiye istihdam sağlayacak
B’IOTA Laboratuvarları dünya kadınlarının saç sorunlarına da çözüm olacak iç ve dış pazar hedeflerine ulaşmak için Sarıgazi Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatına başlanan 30 bin metrekare kapalı alanlı fabrika ile 50 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek olan B’IOTA Laboratuvarları, bu proje ile en az 1000 kişiye istihdam sağlayacak.
A.Ç: İşe alımlarımızda kitap okuma alışkanlığı da bizim için önemli
Firmamızda toplam 365 personel çalışıyor. Gerek beyaz yaka gerekse mavi yakalı personel işe alımlarımızda, ihtiyaç duyulan pozisyonun önceden tanımlanıp, belirlenir. İnsana göre iş değil, işe göre insan alma prensibine sahibiz. Üretim hatlarımıza alacağımız mavi yakalı çalışanlarımızda dikkat ettiğimiz önemli özellik; aranmakta olan pozisyonla ilgili bir yüksek okul veya endüstri meslek lisesi mezunu olması. Beyaz yakalı personelde ise aranılan pozisyona uygun bir öğrenim, yabancı lisan ve yüksek lisans tercih nedenimiz. Bunun haricinde, işe alımlarda mavi yaka beyaz yaka ayırımı yapılmaksınız aradığımız ve de üzerinde önemle durduğumuz konu; kişinin kitap okuma alışkanlığı. Hatta işe alındıktan sonra kendilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacağına inandıkları konularda her ay en az bir kitap okuyup, özetini çalışanlarımızla paylaşmalarını istiyoruz.
Yorum yapmak ister misin?