Milli Savunma Bakanlığı personel alımı

Milli Savunma Bakanlığı’nda görev almakla ilgili detayları öğrenmek istiyorsan, senin için en çok merak edilen soruların cevabını bu yazımızda kaleme aldık.

Millî Savunma Bakanlığı personel alımı için bazı kriterleri göz önüne alarak duyurular yapar. Yapılan bu duyurular, çeşitli koşullar ile sınırlandırılırken bazı dönemleri kapsar. İhtiyaca göre belirlenen duyuru günleri ve çalışacak kişinin nitelikleri zamanla değişebilir. Aynı zamanda bazı dönemlere özgü olan ve eğitimin bizzat Milli Savunma Bakanlığı tarafından verildiği iş alanları içinde duyurular yapılır. Sen de bu duyuruları takip ederek kariyer hayatına Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde devam edebilirsin.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı, farklı alanlar ve hizmetler için yapılır. Bu alanlar kapsamında muvazzaf – sözleşmeli subay, muvazzaf astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli er ve devlet memuru alımı olur. Yapılan bu alımlar için ise belirli dönemlerde ilanlar açılır. Açılan ilanların tarihi, sonuçlanması ya da başvuru süreci kesin zaman zarfları ile belirtilse de bazı durumlarda yaşanan gelişmeler tarihleri değiştirebilir. Bundan kaynaklı olarak yıla özgü kesin bir tarih belirtmek doğru olmaz. Aynı zamanda hizmet alanına bağlı olarak da duyuru yayınları ya da başvuru süreçlerinin vakitlerinde farklılıklar ile karşılaşılabilir.

Genel olarak bakıldığında muvazzaf ya da sözleşmeli subay başvuruları temmuz aylarında yapılır. Astsubay başvuruları ise haziran ayının sonlarında başlarken temmuzu da kapsayabilir. Uzman çavuş ve sözleşmeli er temini için ise haziran ayında başvurular alınır. Aynı zamanda bazı durumlarda nisan ayında çeşitli başvuruların yapılması için duyurular paylaşılabilir.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı yapıyor mu?

Milli Savunma Bakanlığı, ihtiyaçlar kapsamında personel alımı yapar. Alınan personeller, ihtiyaç kapsamında belirlenir ve döneme bağlı olarak sayıda artış ya da azalış ile karşılaşılabilir.

Subay alımı ihtiyaçlar kapsamında belirleniyor olup lisans mezunu olan kişilerin başvuruları değerlendirilerek yapılır. Astsubaylık için ilgili kılavuzda bulunan taban puanı ya da daha üzerini alan adaylar ile beraber en az 2 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olan kişiler başvurabilir. Uzman onbaşı adayları için ilköğretim, uzman çavuşlar için ise lise mezunu olmak şart olarak aranır. Aynı zamanda sözleşmeli er alımı için ilkokul mezunu olmak yeterlidir. Sivil memur alımında ise hizmet alanına bağlı olarak ilkokul, lise ya da yüksek öğretim şartı bulunur. Bu şartlar ile beraber hizmet alanına bağlı olarak çeşitli fiziki testlerden geçmiş olmak, yaş şartlarına uymak gibi bazı alanlarda da yeterlilik sağlamak gerekir.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı neye göre belirlenir?

Milli Savunma Bakanlığı personel alımının belirlenmesini sağlayan bazı hususlar vardır. Bu hususlar askeri alanda yapılan yenilikler kapsamında oluşan sınıflar ya da ordu kapasitesini artırmak gibi çeşitlendirilebilir. Aynı zamanda emeklilik ya da farklı durumlar nedeniyle kadroda oluşan açıkların tamamlanması da personel alımını belirleyen faktörler arasında yer alır.

Bu hususlar ile beraber yeni yapılan binalar ya da çalışma alanlarında gidilen genişlemeler sivil memurlara duyulan ihtiyacın artmasına neden olabilir. Bu ihtiyaçlar kapsamında Milli Savunma Bakanlığı personel alımı ihtiyacı belirlenir ve duyurular yapılır.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır?

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı için izlenmesi gereken bazı adımlar vardır. Bu adımlar şu şekilde sıralanabilir:

Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirtilen tarihlerde ilgili siteye girmen atman gereken ilk adımdır. Milli Savunma Bakanlığına ait olan siteye girdikten sonra online başvuru formunu doldurarak sürece başlayabilirsin. Bu form içerisinde yer alan bilgiler incelenerek değerlendirmeye alınır.

Değerlendirme sürecinde adayın numarası, T.C. kimlik numarasıdır. Bu kapsamda çeşitli işlemler için kimlik numaranı kullanman gerekir. Kimlik numaran ile işlemleri tamamlayarak süreci devam ettirebilirsin.

Başvuru için ilk adımları tamamladıktan sonra başvurunun onaylanması için izlemen gereken bazı adımlar da vardır. Bu adımlardan biri belirtilen tarih ve yerdeki fiziki yeterlilik testine girmek olur. Bu test, gireceğin hizmet alanına bağlı olarak farklılaşabilir. Genel olarak koşu, şınav şeklinde yapılır.

Fiziki yeterlilik testine de girdikten sonra mülakat süreci başlar. Mülakat süreci de tamamlandıktan sonra ise genel bir sonuç yayınlanır. Bu sonuçlara da online bir şekilde Milli Savunma Bakanlığının sitesinden ulaşabilirsin. Bu şekilde başvuru sürecini tamamladıktan sonra kayıt kabul aşamasına gelmen ve gerekli belge ve onaylamaları yapman ile süreç sonlanır.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımında KPSS şart mı?

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı, farklı alanlar için yapılır. Bu kapsamda bazı hizmet alanları için KPSS’ye girmiş olmak ve belirlenen puana ya da sıralamaya ulaşmak gerekir. KPSS şartı; muvazzaf – sözleşmeli subay, muvazzaf astsubay ve uzman erbaşlar için aranır. Aynı zamanda devlet memuru olarak hizmet almak isteyen kişilerin de ilgili KPSS alanından belirlenen puana ulaşması gerekir. KPSS önlisans, ortaöğretim ve lisans olarak farklı alanlara ayrılır. Bu alanlara bağlı olarak istenen puanlar değişebilir ya da hizmet alanının belirlediği KPSS farklılaşabilir. Sözleşmeli er temininde ise KPSS şartı aranmayabilir.

Milli Savunma bakanlığı yılda kaç kez alım yapıyor?

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı genellikle yılda bir kez yapılır. Yılın belirli dönemlerinde Muvazzaf – sözleşmeli subay- astsubay ve uzman alımı olur. Sözleşmeli er ve bazı durumlarda uzman alımı yılda iki defa olabilir. Bu kapsamda sivil memur alımı da yılın belirli dönemlerini kapsayabilir. Bu hususta alım yapılma sayısı ihtiyaç duyulan personelin sayısı ile doğrudan ilgilidir. İlgili kişiler tarafından ordu kapasitesinin artırılması da yıl içerisinde bir kaç kez personel alımını mecburi bir hale getirebilir.

Milli Savunma Bakanlığı hangi kadrolara alım yapıyor?

Milli Savunma Bakanlığı ihtiyaç olan kadrolara alım yapar. Bu kadrolar; muvazzaf – sözleşmeli erbaş er, subay, muvazzaf astsubay, sözleşmeli er, uzman erbaş ve sivil memur şeklinde sıralanabilir. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan personele bağlı olarak bu kadrolar üzerinden alım yapılır. Sivil memur için açılan kadroda bazı ayrımlar olabilir. Temizlik ya da yemek görevleri için alınan kişiler ile beraber çeşitli programların hazırlanması ya da evrakların tamamlanması adına ayrılan kadrolara da ihtiyaç kapsamında alım yapılır.

Ataması yapılan Milli Savunma Bakanlığı personeli hangi kurumlarda çalışıyor?

Atanan Milli Savunma Bakanlığı personelleri kadrolarına bağlı olarak farklı yerler de çalışır. Muvazzaf – sözleşmeli subay ve muvazzaf astsubaylar genellikle kışla içerisinde görev yapar. Aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığına bağlı yapılarda çeşitli görevler alan muvazzaf – sözleşmeli subay ve astsubaylar da vardır. Sivil olarak atanan memurlar ise kışla benzeri yerler de çalışabileceği gibi kadrolarına bağlı olarak Kara, Deniz ya da Hava komutanlıklarında da görev alabilir. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı bünyesinde olan yurt dışı temsilciliklerde askeri idari ateşe olarak da çalışabilirsin.

Kaynaklar: 1 23

**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.