Turkcell’in liderleri PAF takımından yetişiyor

Turkcell’de stajlar yaz ve kış aylarında olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştiriliyor. Kış döneminde lise stajı, yaz döneminde ise üniversite stajı PAF süreci kapsamında yürütülüyor. Turkcell, 2003- 2007 yılları arasında “Profesyonel Gelişim Danışmanlığı (PGD)” projesi adı altında, 2007 yılından bu yana da ” Profesyonelliğe Adım Formasyonu (PAF)” ismi ile yürüttüğü projelerle yeni mezun gençlerin hedefledikleri kariyere ulaşmaları amacıyla kendi yetenekleri, ilgi alanları ve beklentileri hakkında farkındalık seviyelerini yükselterek profesyonel yaşam, iş alanları, şirketler ve pozisyonlarla ilgili bilinçlerini artırmak ve bakış açılarını genişletmeyi hedefliyor.

Staj başvurusu yapan öğrenciler, İnsan Kaynakları Bölümü tarafından yapılan değerlendirmeler doğrultusunda staja kabul ediliyor. Staj süresince öğrencilerin kariyer seçimlerine ve bireysel gelişimlerine destek olabilecekleri, aynı zamanda da şirkete değer katabilecekleri programlar tasarlanıyor.

Yaz Dönemi :
Üniversite öğrencilerinin yaz dönemi için yapacakları başvurular 2009 itibariyle PAF kapsamında değerlendiriliyorlar. Bu programa katılan öğrencilere staj süresince birçok eğitim olanağı sunuluyor. Program sonunda başarılı olan öğrencilere Turkcell ve Turkcell Grup Şirketleri’nde farklı pozisyonlarda part-time veya full-time iş imkanı sağlamak hedefleniyor.

Başvuru Kriterleri:

  • Üniversitelerin tercihen İşletme, İktisat, İstatistik, Matematik, Uluslararası İlişkiler, İşletme Mühendisliği, Elektronik & Haberleşme Mühendisliği, Elektrik & Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Endüstri Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği bölümlerinde lisans 3.-4. sınıf veya yüksek lisans öğrencisi olan,
  • Tercihen staj yapmış,
  • 25 yaşını aşmamış,
  • Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış ya da minimum 2 yıl tecilli,
  • İyi derecede İngilizce bilgisine sahip

Başvuru Takvimi:

Ocak – Şubat : Üniversite tanıtım günleri
Şubat – Mart : Başvuru dönemi
Nisan – Mayıs : Başvuruların değerlendirilmesi
Haziran : Staj için gerekli olan evrakların teslim edilmesi
Temmuz – Eylül : Staj Dönemi (2 farklı dönemde geçekleşecektir.)

Kış Dönemi:
Meslek ve ticaret lisesi son sınıf öğrencilerinin kış dönemi için yapacakları başvuruların en geç Ağustos ayı sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Öğrencilerin okullarıyla yapılan sözleşmeler gereği, organizasyonumuzun ihtiyaçları dahilinde yapılan yerleştirmeler, öğrenim dönemi başlamadan önce tamamlanıyor. Öğrenim dönemiyle birlikte başlayan staj hafta içi 3 gün Turkcell’de çalışmak koşuluyla okullar kapanıncaya kadar devam ediyor.

**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.