Çalışanlar, KÖGES ile yönetime dahil oluyor

Korozo Ambalaj, geliştirdikleri Öneri Geliştirme Sistemi (KÖGES) ile çalışan motivasyonunu artırmaya odaklanıyor. “Çalışanların ilk günden kendilerini firmanın bir parçası gibi hissetmelerini istiyoruz” diyen Korozo İnsan Kaynakları Müdürü Aziz Şahin, Korodaş uygulaması ve şirket içi faaliyetlere yoğunlaştıklarını dile getiriyor

“Şirketimizde uygulamaya koyduğumuz KÖGES (Korozo Öneri Geliştirme Sistemi)  sistemi ile çalışanlarımızı onların yönetime aktif olarak katılımının sağlanması yoluyla motive etmeyi amaçlıyoruz” diyen Korozo İnsan Kaynakları Müdürü Aziz Şahin, çalışanlar tarafından paylaşılan önerilerin, Öneri Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirildiğini, uygun ve faydalı bulunan önerilerin hayata geçirildiğini ve öneride bulunan çalışanların ödüllendirildiğini söylüyor.
Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Korozo Gecesi ile yeni yıla hep birlikte “merhaba” dediklerini dile getiren Şahin, “Her yıl bütün departmanlar, farklı temaların işlendiği 5 dakikalık kısa filmler çekiyorlar. Departmanlar tarafından çekilen bu filmler yılsonu gecesinde bütün çalışanlarımızla paylaşılıyor. Bu sayede ekip ruhunu geliştiriyoruz” yorumunu yapıyor.
Firmanın Korodaş uygulamasıyla, Korozo bünyesine yeni katılan çalışanların, şirketteki ilk 15 gününü rahat bir şekilde geçirmesi hedefleniyor. “KORODAŞ,  şirketimize yeni katılan çalışana Korozo kültürünü, çalışma ortamını ve iş arkadaşlarını tanıtma, şirkete alışma sürecini hızlandırmada öğle yemeklerinde ona refakat etme ve iş ortamında sosyalleşmesi için diğer çalışanlarla iletişim altyapısını oluşturma gibi temel fonksiyonları yerine getiriyor” diyen Şahin, çalışanlarının ilk günden kendilerini firmanın bir parçası gibi hissetmelerini istediklerini söylüyor.

Mavi yakaya özel ödül
Çalışan motivasyonuna önem veren firma mavi yaka çalışanları için, her ay yapılan üretim ve kişisel yetkinlik bazlı performans değerlendirmeleri sonucunda her bölümden başarı gösteren ve şirket sonuçlarına katkıları olan çalışanlarını ödüllendiriyor. “Mavi yaka personellerimiz için motivasyon arttırmaya yönelik, tarihi yarım ada gezileri, spor, sinema aktiviteleri ve yıl sonu kokteylleri düzenliyoruz” diyen Şahin, şöyle devam ediyor: “Bu aktiviteleri mavi yaka personelimizin tercihleri doğrultusunda organize ediyoruz.”
2012 yılı içinde yeniden değerlendirip, geliştirmeyi planladıkları ve üzerinde çalıştıkları projeleri, ideal unvan kademelerini yapılandırmak, kariyer planlama, koçluk ve e-learning sistemini hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyen Şahin, “Kendi çalışanlarımızın fikirlerinin önemli olduğu kadar, potansiyel çalışanlarımızın da firmamız hakkında görüşleri ve İnsan Kaynakları işe alım sürecimiz ile ilgili memnuniyetleri bizim için önem taşıyor. Bu nedenle mülakat sürecimizi iyileştirmek amacıyla görüşmelere katılan adaylarımızın fikirlerini alabileceğimiz bir Mülakat Değerlendirme Formu hazırlıyoruz” diyor.

Karnaval tadında etkinliklerle iletişimi artırıyorlar
Firma sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Mardin’de “Geleceğin Fırçaları” adında bir yarışma düzenleyerek yarışmaya resimlerini gönderen çocuklar arasından ilk üçe girenler aldıkları ödüllerin dışında, ilk 10’a giren tüm çocuklarla birlikte okullarına birer bilgisayar da kazandırmış oldu. Bodrum Gündoğan Beldesi’nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yapılan etkinlikte firma, Bodrum Gündoğan’da çöplerin daha düzenli toplanabilmesi için tüm sahil şeridine, içlerinde çöp torbası olan sabit aparatlar yerleştirdi. Çöp torbası kullanım alışkanlığını artırmak ve özendirmek için belde sakinlerine “KOROPLAST Doğada Çözünür Çöp Torbası” hediye edildi.

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından diplomat olma hayaliyle girdiği Marmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde eğitimine devam ederken gazetecilik mesleğine gönlünü kaptırdı. “Türkiye’de ve Fransa’da Gazeteci Kimliği Sorunu” konulu tezini yazarken çalışmaya başladığı ajansta gazeteciliğe adım attı.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.