DenizBank “kaptan” yetiştiriyor

Denizbank Yönetmen Geliştirme Programıyla yönetmenlerini, Yeni Kaptanlar Kulübüyle de yöneticilerini yetiştiriyor. Her iki programın da birbiriyle iletişim halinde olmasına özen gösterdiklerini söyleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu İnsan Kaynakları ve Deniz Akademi Grup Müdürü Yavuz Elkin, 2013’te programların daha da entegre hale geleceğini söylüyor.
Denizbank kuruluşundan bu yana geçen 15 yılda çalışan sayısını 11 bine, yönetici sayısını ise bin 100’e yükseltti. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu İnsan Kaynakları ve Deniz Akademi Grup Müdürü Yavuz Elkin, çalışanlarını “Denizci” yöneticilerini ise “Kaptan” olarak adlandırdıkları yapılarında yönetici ihtiyaçlarını kendi kaynaklarından karşıladıklarını belirtiyor. Elkin, bu yaklaşım sonucunda son dört yılda gerçekleşen yönetici atamalarının yüzde 70’inin içeriden terfilerle oluştuğunu vurguluyor. Elkin ayrıca, yönetici geliştirme çalışmaları sonucunda oluşturulan ve 2008 yılında kurulan Deniz Akademi’de yer alan ve aynı anda bin kişiye eğitim verme imkanı olan portalın yanı sıra uzaktan eğitimlerin ve Deniz TV’nin eğitim programlarının da önemli bir faktör olduğunu ifade ediyor. Akademinin yönetici geliştirme programı olan Yeni Kaptanlar Kulübü (YKK) hakkında bilgi veren Elkin, son dört yılda gerçekleştirilen programlarla şube müdürlerinin yarısının bu kulübe dahil olduğunu açıklıyor.
Yeni Kaptanlar Kulübü rehberlik yapıyor
Elkin, öncelikle Yeni Kaptanlar Kulübü’nün temel amacının yeni şube müdürlerine, kendi deyimleriyle kaptan olmuş yöneticilerine rehberlik etmek, liderlik yetkinliklerini geliştirmek ve şubelerinde başarılı sonuçları elde etmelerini sağlamak olduğunu anlatıyor. Denizbank’ın 600’den fazla şubesi ve şube müdürü olduğunu belirten Elkin, son dört yılda gerçekleştirdikleri 14 programla şube müdürlerinin yarısının bu kulübe dahil olduğunu ifade ediyor.

200 yönetmen eğitildi
Bankada yönetmen pozisyonundaki çalışanları için gerçekleştirdikleri Yönetmen Gelişim Programı’nı (YGP) 2011 yılından beri düzenlediklerini anlatan Elkin, programın içerik olarak üç ana tema üzerinde yoğunlaştığını söylüyor. Elkin, “Öncelikle kişinin kendini yönetmesi daha sonra ilişkilerini yönetmesi ve son olarak da işini yönetmesi aşamasına geliyor. Bu zamana kadar yaklaşık 200’e yakın yönetmenimiz bu programa katıldı” diyor.
Programlar entegre olarak yürüyor
Elkin, gelişim merkezi uygulamasına dahil olan tüm yönetmenlerinin ilk altı ay içinde Yönetmen Gelişim Programı’na dahil olduklarının, yöneticiliğe terfi ettiklerinin ilk üç ayında ise Yeni Kaptanlar Kulübü’ne davet edildiklerinin bilgisini veriyor. Elkin, “YGP’da kendini tanıyan ve ilişki ve iş yönetime dair yetkinliklerini geliştiren yöneticilerimiz artık bu noktada DenizBank’ta şube yönetiminin inceliklerini öğreniyorlar. Aslında bir anlamda bir önceki adım hep daha sonrası için bir temel oluşturuyor ve programların birbiri ile bağlantılı olmasına çok önem veriyoruz” diye konuşuyor.
Yeni Kaptanlar Kulübü’nde Aikido da var film atölyesi de
YKK sürecinde yöneticilerine koçluk gibi rehberlik eden farklı öğrenme araçlarını devreye soktuklarını anlatan Elkin, bu aşamada sınıf eğitimlerinin dışında öğrenmeyi her aşamada deneysel olarak yaşatmayı amaçladıklarını belirtiyor. Elkin, kaptanların bu programda etkin şube yönetimi için teknik yetkinliklerine odaklanmanın yanı sıra aynı zamanda yönetim tarzlarını geliştirmeleri ve farklı liderlik stillerini iş dışında tecrübe etmelerini sağladıklarını söylüyor. Elkin, “Bazen aikidoyla bazen katıldıkları film atölyeleriyle bazen de yaratıcılık atölyeleri ile farklı liderlik modelleri ve bakış açılarını görüyorlar. En çok zorlandıkları çalışma ise sabahın çok erken saatlerinde güne İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yapmış oldukları zorlu BootCamp oluyor. Bu etkinliklerin en önemli yanı kaptanlarımızdaki aidiyet ve takım çalışması bilincine hizmet etmesi. Programın finali ise kaptanlarımızın her birinin DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş’e yaptıkları sunum ile sertifikalarını almaları oluyor” diye anlatıyor. Elkin, ayrıca gelecek yıl Yönetmen Gelişim Programının içine teknik modülleri de ekleyerek 2013’de YKK ile tamamen uyumlu hale getireceklerini açıklıyor.  Elkin, bunun yanı sıra programın ana modülleri aynı kalarak yöneticilerine şubelerinde rehberlik edecek “Kaptanın Seyir Defteri” adı altında önemli bir araç üzerine çalıştıklarının da bilgisini veriyor.

 

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümünde okurken genç bir muhabir olarak başladığı yazı ve haber merakı hiç eksilmedi. Muhabirlik, editörlük ve kurumların web sitelerinin yönetiminin ardından Temmuz 2011’de Kariyer.net’e İçerik Yöneticisi olarak katıldı. Haber Türk Kariyer, Kariyer Dergi ve Kariyer Rehberi için içerikler üretti.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.