Kendinizden kısaca bahseder misiniz?
1974 Kahramanmaraş’ta doğdum. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdim. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nde 2 yıl okuduktan sonra ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümüne geçip 1997 yılında mezun oldum. İş yaşantıma Singapur orijinli bir şirket olan Best Profit’te başladım. Sırası ile Data Expert ve Aras Şirketler topluluğunda çalıştıktan sonra; geleceğin mesleğinin İnsan Kaynakları olduğunu düşünerek 1998 Ekim ayında Dışbank’taki görevime başladım. Halen Dışbank’ta Ücret Yönetimi ve Projeler bölümünün yöneticisi olarak çalışmaktayım.
Dışbank’ın ve geçirdiği zor günlerden sonra Türkiye’deki bankacılık sektörünün geleceği hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Bankacılık sektörü gerçekten çok zor günler geçirdi; kimilerine göre de hala geçirmeye devam ediyor. Bankacılık sektörü ekonominin candamarı durumunda olduğundan bu sektördeki kriz daha fazla sürmeyecek. Siyasi bunalım aşıldıkdan sonra Bankacılık Kanunlarında yapılacak yeni düzenlemelerle patlamış mısır gibi çoğalan banka sayıları 15-20 arasına inecek. Bu sayının en az 5 tanesinin yabancı yatırımcılara ait olması gerektiğini düşünüyorum. Ayakta kalan bankalar mutlak surette kurumsal bir yapısı ve ileriye yönelik stratejik yatırımları olan büyük organizasyonlar olacak. Dışbank’ta bu az sayıdaki kuruluşlar içinde ön sıralardaki yerini yeni gelişen ve büyüyen yapısı ile mutlaka alacaktır.
Kariyer olanaklarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Dışbank’ta kariyer olanakları çok hızlı olarak gelişmektedir. 2002 yılında uygulamaya geçirdiğimiz Kadro Değerlendirme Sistemi ve Grading Sistemi ile birlikte şirket içi bölümler arasındaki geçişler belli bir standarda sokuldu ve bankada yer alan her pozisyon için kariyer haritaları çıkarıldı. Dışbank’ta hiç kimse olduğu yerde kalamaz. Stratejik kararları alan yönetici sınıfında dışarıdan transferler yerine içerden atamalar daha ön plandadır. Kariyer haritaları doğrultusunda bu kriz ortamında bile eğitim için 2 milyon $ gibi bir bütçe kullanılmıştır.
Yeni mezunlara yönelik standart İK politikanız nelerdir? Yeni mezunlardan beklentileriniz ne yönde oluyor?
Yeni mezunlar için 3-5 ay süreli standart MT programlarımız mevcuttur. Bu programlarda bankacılık sektörü hakkında geniş bilgiler verilmekte ve işin pratiği gösterilerek yeni mezunlar sektöre kazandırılmaktadır. 2 yıl süre ile yogun eğitimlerle kişiler desteklenmekte ve kariyer haritaları doğrutusunda kısa süre içersinde yönetici olarak görevlerine devam etmektedirler. Bankacılıkta eskiden olduğu gibi yeni mezunların önemi giderek yükselmektedir.
İşe alım politikalarınız nelerdir? İşe alımlarda internet size ne gibi faydalar sağlıyor?
İşe alım politikamızın temelinde piyasadaki en iyilerle çalışmak yer almaktadır. Ayrıca kriz ortamının oluşturduğu etkenlerden uzak durup, mevcut yapımızı ve standartlarımızı bozmadan uygun eleman alımları gerçekleşmiştir. Sürekli büyüyen bir kuruluş olarak işe alım çok önemli bir süreç halini almıştır. İnternet işe alım sürecinin temelini oluşturmaktadır. 2000 yılından bu yana bütün işe alım sürecleri internet üzerinden yürütülmektedir.
Yeni projeleriniz var mı? Varsa, bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Yeni proje olarak e-learning çalışmalarımız devam etmektedir. 2003 yılında büyük bir altyapı desteği ile birlikte eğitim olanakları internete taşınarak internet üzerinden yaygın eğitimler verilmeye başlanacakdır. Mentoring, HR Self- Servis, İç marka gibi yeni projelerle çalışanların kuruma olan bağlılıkları, güvenleri ve motivasyonları arttırılmaya çalışılmaktadır.
Eklemek istedikleriniz var mı?
2003 yılının bitiminden itibaren Dışbank İnsan Kaynakları, uygulamaları ile Türkiye’nin uluslararası standardı sağlamış önde gelen kuruluşları arasında yer alacaktır.
Yorum yapmak ister misin?