Henkel İşe alım ve eğitim Sorumlusu İrep Engin
Henkel’de stajyerlerin kendilerini kanıtlayabilmelerine olanak sağlanıyor. Türk Henkel’de kabul edilecek stajyerin seçme, yerleştirme ve staj bitiminde geleceğe yönelik takip işlemlerinin gerçekleştirilmesinde standart bir prosedür uygulanıyor. Stajyer başvuru ve değerlendirme ve takip süreçleri; Genel Müdürlükte Seçme ve Yerleştirme koordinasyonunda; fabrikalarda da yine Seçme ve Yerleştirme Bölümünün koordinasyonunda ve fabrika yönetim birimlerinin idari ve teknik desteğiyle yürütülüyor.
Stajlar üç grupta toplanıyor
Henkel’de staj; Çıraklık ve Mesleki Eğitim Stajı, Üniversite Yaz Stajı, Üniversite Kış stajı olmak üzere üç grupta ele alınıyor. Çıraklık ve Mesleki Eğitim Stajı, meslek lisesi ve teknik liselerden gelen öğrencileri kapsıyor ve staj fabrikalarda yapılıyor. Üniversite yaz stajında, Henkel tarafından belirlenen kriterlere uygun adaylar, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yapılan vaka çalışmalarına çağrılıyor ve stajyer talebinde bulunan bölüm yetkilileri ve İK Departmanı temsilcileri tarafından değerlendiriliyor. Üniversite kış stajı 13 ay, maksimum 1 yılla sınırlı tutuluyor.
Henkel İK’nın kriterleri
Stajyer seçimlerinde öncelikle stajyere ihtiyacı olan bölümlerin talepleri alınıyor. Taleplere bağlı olarak ı@apply‘da ve Kariyer.net’te bölüm bazında ilanlar yayınlanıyor. İlanlara başvuran adaylarda eleme kriterleri: İngilizce bilmeleri, belirlediğimiz hedef üniversite ve bölümlerde okuyor olmaları ve MS Office bilgilerine hakim olmaları önemli. Ön elemeden geçen adaylarsa “Vaka Çalışmalarına” davet ediliyor. Talepte bulunan yöneticiler ve İK yetkilileri vaka çalışmasında gözlemci olarak bulunuyor ve Henkel’in yetkinliklerine göre değerlendiriliyorlar. Henkel, açık pozisyonu olduğu takdirde başarılı stajyerlere iş imkanı sunuyor.
Stajyer gözünden Henkel’de staj yapmak
Selin Kantarcı, Kurumsal İletişim Stajyeri: Çok kısa bir dönemdir Henkel’de olamama rağmen hayatımın ilk iş ve staj deneyimini böyle bir ortamda yaptığım için kendimi gerçekten şanslı sayıyorum. Mülakatta “klasik stajlar gibi değildir” dendiğinde, bu kadarını tahmin edemezdim. Yorulmaya gelince cidden çok yoruluyoruz ama fazlasıyla değiyor çünkü birçok şey öğrendim.
Nazlı Özalp, İK Departmanı Stajyeri: Veda mektuplarında genelde Henkel için şöyle bir ifade kullanılıyor: “Henkel çok iyi bir okul” Gerçekten de bu sözün doğruluğunu zaman geçtikçe daha iyi anlıyor insan. Bence de Henkel çok iyi bir okul ama tabii ki bu okulda da dersini iyi çalışırsan ancak önemli bilgiler öğrenir, başarılı olursun. Henkel’in bana kattığı en önemli deneyim iş hayatında nasıl davranmam gerektiği. Duygusallığı bir kenara bırakıp, iş ve özel hayatı birbirinden ayırt etmeyi, insan ilişkilerimde çok daha dikkatli olmayı, fark yaratmayı, rekabetçi olmayı, yaratıcı olmayı, hayata çeşitli açılardan farklı vizyonlardan bakmayı, açık iletişimi öğretti.
Altan Gökay, UT Pazarlama Bölümü: Henkel’i seçmemde kurumsal ve uluslararası bir firma olması etkili oldu. Henkel’deki stajım süresince iş hayatına ısınma fırsatı buldum. Henkel, stajyerlerine ve onların fikirlerine de çalışanları kadar değer veren bir firma. Henkel stajyerlerine ve onların fikirlerine de çalışanları kadar değer veren bir firma. Henkel’de staj tabii ki kariyerimde sadece bir başlangıç ama güzel başlangıçlar iyi sonuçlar getirir diye düşünüyorum. Henkel’de staj yapmaktan dolayı mutluyum. İş ortamını seviyorum. Okulum bittiğinde de bu firmada devam etmeyi isterim.
Ceyda Turanoğlu, UK Pazarlama Bölümü: Yaptığım stajın yanında Henkel’in yeri benim için her zaman özel olmuştur. Henkel’deki stajım boyunca gerek verilen sorumluluklar gerek kişilerin yaklaşımlarıyla kendimi her zaman takımın bir parçası olarak hissetmem sağlandı. Stajın benim için en büyük avantajı kozmetikteki tüm markaları detaylarıyla öğrenmek ve verilen sorumluluklar sayesinde diğer iş birimleri (kurumsal iletişim, satın alma, reklam ajansları gibi) ile önceden yakından çalışma fırsatı bularak tanımış olmam. Tüm bunlar benim iş hayatına alışma sürecimi kolaylaştırarak işleri rahat ele almamı sağladı.
Yorum yapmak ister misin?