Uzun süredir iş arıyorsun ancak henüz aradığın işi bulmadın ve başvurularına dönüş alamıyorsun. Özgeçmişine dönüp aşağıdaki önerilerimize göz atmanı öneriyoruz.
CV’ni tekrar gözden geçirmelisin: CV’ni hazırlamayı aceleye getirmemelisin, mülakata çağrılmanın ilk adımı olan özgeçmişine zaman ayırarak kariyer planların doğrultusunda tekrar gözden geçirilmelisin.
CV’nin doluluk oranını yüksek tutmalısın: Kariyer.net’teCV’nin doluluk oranı yüksek olmalı.
CV’ni sık sık güncellemelisin: İşverenler güncel CV’leri görüntülemeyi tercih ediyor. Örneğin, işveren o gün içinde güncellenen CV’i görüntülemeyi seçtiyse senin CV’in görüntülenmiyor. İşverenler, hevesli adayların özgeçmişlerini her gün güncellemeleri gerektiğini düşünüyor.
İletişim bilgileri güncel tutmalısın: Çok basit ancak sık karşılaşılan bir durumda, eksik veya hatalı iletişim bilgisi verilmesi. Eskişehir’de yaşıyor ancak çalışmak için Ankara’ya gitmeyi planlıyorsan, başvurularını Ankara adresinize dayanarak yapmalısın. Aksi takdirde büyük olasılıkla ilanın özelliklerine sahip olmadığınızdan özgeçmişin görüntülenmeyecektir.
İşi neden istediğini anlatan ön yazı yazmalısın: İlanın niteliklerine uygunluk artık yetmiyor, iş ilanı karşısında binlerce aday arasından seçim yapmak zorunda olan işverenler hevesli ve azimli adayları tercih ediyorlar. Ön yazılarını başvurduğun ilanlara özel olarak hazırlamalısın, niçin işe uygun olduğunu ikna edici bir şekilde anlatmalısın.
Uzmanlaşmak istediğin alanı seçmelisin: Okul bitmek üzere ama henüz hangi alanda çalışmak isteyeceğin konusunda kararsızsın.Tecrübe kazanarak hangi alanın ve pozisyonun sana daha uygun olduğunu bulmak istiyorsun ama işverenler kariyer planı konusunda CV’si tutarlı adaylara öncelik veriyorlar. Staj yaparak sana en uygun alanı bulmaya çalışmalısın.
İş hayatında da yatay geçişler var: Görüşmeye çağrıldığın iş, her zaman hayalindeki meslek olmayabilir ama sektörler arası geçiş veya şirket içinde yatay geçişler başarınla doğru orantılı bir şekilde gerçekleşebilir.
Yorum yapmak ister misin?