Özgeçmişinizin başına ekleyeceğiniz kısa bir kapak mektubu, sizinle aynı seviyede olan adaylarla arasından sizi sıyırıp çıkarmaya yarayabilir.
Kısa, kolay okunabilen, çarpıcı, nokta nokta, yalın bir dille ve mektubu okuyacak olanın gözünden yazılmış bir ön mektup her zaman daha çok işe yarar. Yöneticiler ya da insan kaynakları departmanlarının kapak mektubuna göz atmak için genellikle 20 saniyeden fazla zamanları yoktur, hiç bir zaman oturup bütün mektubu okumazlar.Bu sebeple yazdıklarınız ilk bakışta göze çarpan anahtar kelimeler olmalıdır.İşin gerektirdikleri ve sizin yeterlilikleriniz nelerdir, neden sizi işe almalılar. Yanlış anlaşılmaması gereken bir nokta yazının biçiminin değil içeriğinin çarpıcı olmasıdır. Yani kastedilen yazılarınızı
Ön yazılar genellikle, belli bir isime yazılır. Eğer göndereceğiniz kişinin ismini bilmiyorsanız; İnsan Kaynakları Departmanı’na yazabilirsiniz.
İlk önce kısa bir şekilde kendinizi tanıtıp, daha sonra başvurduğunuz pozisyonu, bu pozisyona ve firmaya uygun olan deneyim ve becerilerinizi belirtin, kapak mektubunuzun özgeçmişinizin özeti gibi olmamasına dikkat edin, çok kısa yazın. Son olarak da ilgisine teşekkür ederek, mülakatı sabırsızlıkla beklediğinizi belirtebilirsiniz.
Eğer firmaya özgeçmişinizi İngilizce olarak gönderiyorsanız ön yazınızı da İngilizce olarak yazmanız daha uygun olacaktır.
Kapak mektubu özgeçmişinizi kişiselleştirmeye yarayan bir araçtır, iş alımı ile ilgilenen kişiye yalnız bir özgeçmişten çok, ona hitaben yazılmış bir mektup iliştirilmiş bir özgeçmiş daha kişisel ve sıcak gelir, bu yüzden de olabildiğince dürüst ve içten olmaya özen gösterin. Klişeler kullanmaktan uzak durun ve özgünlüğünüzü koruyun.
Yorum yapmak ister misin?