Kapak yazınız dikkat çekiyor mu?

Kapak yazısı okuyana şu sorunun cevabını sunuyor: “Neden özgeçmişini okuyup seni görüşmeye çağırayım?” Günümüzün hızlı iş dünyasında, özgeçmişinizi gönderdiğiniz İK uzmanının dikkatini çekmek her zamankinden daha zor. Kapak yazısı okunan ilk metin olduğu için en kısa zamanda en büyük etkiyi yaratmanız gerekiyor. Bu etkiyi yaratmanızda yardımcı olacak bazı öneriler.
– Yazıyı 5-6 paragrafla sınırlayın
Yazacağınız kapak yazısının 5-6 paragraftan fazla olmamasına dikkat edin. Giriş paragrafı, yeteneklerinizi ve işe olan ilginizi anlatan üç ara başlık ve güçlü bir kapanış paragrafı yeterli olacaktır. Kısa ve öz bir kapak yazısına göz atması daha kolay olacağı gibi okuyan kişinin kısıtlı zamanına da saygı duymuş olacaksınız. Yazmanız gereken daha fazla şeyler varsa da bir sayfayı aşmamaya özen gösterin.
– Yumuşak bir giriş yapın
İlk cümleniz en önemlisidir. Bu ilk cümlede kapak yazınızda bahsedeceklerinizin özetini verebilirsiniz. Ya da konuya kısa bir giriş yapabilirsiniz. Örneğin; “Kariyer.net’te yayınlanan ilanınıza istinaden, Satış Temsilcisi pozisyonu için başvuru yapıyorum.”
– Okuyanın dikkatini çekin
Okuyan kişinin dikkatini çekecek, sizi aramasını sağlayacak bir şeyler yazmalısınız. Sizin özelliğiniz nedir? Neler yapabilirsiniz? Herkes özeldir ve farklı konularda bir değere sahiptir. Kapak yazınızda bu özelliklerinizi öne çıkarmaya gayret edin. Eğer kapak yazınız dikkat çekici bir cümleyle açılıyor, yazım hatası bulunmuyor ve özellikleriniz şirketin aradığı pozisyona uyuyorsa iş bulma şansınızı arttırıyorsunuz demektir. Unutmayın ki İK uzmanları önlerine gelen yüzlerce özgeçmiş içinden kapak yazısı olanları okumaya daha eğilimlidirler.
– Vaktinizi boşa harcamayın
Siz de diğer yüzlerce aday gibi kolay öğrenen, dürüst ve çalışkansınızdır. Bu yüzden kısıtlı zamanınızı bunlardan bahsederek harcamayın. Bunun yerine şirket ve sektör hakkındaki bilginizi, başarılarınızı ve neden bu işi istediğinizi anlatın.
– Güçlü bir kapanış yapın
Kapak yazınızı, gelecekteki muhtemel işvereninize nasıl yardımcı olabileceğinizi vurgulayarak bitirin. Son olarak çalışmanızı başkalarına gösterip onların ilk edindikleri izlenimi ve fikirlerini öğrenin.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.