Büyüme en hızlı şekilde konfor alanın dışına çıktığında gerçekleşir. Bu hem profesyonel hem de kişisel yaşamın için geçerli. İçinde bunu yapacak cesareti bulamıyorsan, öneriler bu yazımızda!
Bulunduğun yerden bir şey yapmadan daha fazlası istemek sana ne kazandırır? Tabii ki hiçbir sey! Bir anda büyük adımlar atmasan da hedefine minik adımlarla ilerlemen, yavaş yavaş ihtiyaç duyduğun cesareti sana getirirken, hedefine ulaşma yolunda da önünü açacaktır. Bir başlangıç yapmak istiyor, ama nereden başlayacağını bilemiyorsan sana önerilerimiz var!
Hedef belirle
Bir işe başlamadan önce hedef koyman, somut ve ölçülebilir bir amaca doğru ilerlemeni sağlarken, aynı zamanda katettiğin yolu izlemen için de fırsat tanır. Hedef belirlemek, ufkunu genişletmeye başlamanın ve konfor alanından çıkmanın ilk adımıdır. Bu nedenle hedefini baştan belirlemelisin. Yol boyunca iniş çıkışlar olabilir. Bunlarla baş edebilmek için kısa ve uzun vadeli hedefler koyman iyi olacaktır.
Düşünceni geliştir
Bir başarı zihniyeti geliştirmek ve seni engelleyen sınırlayıcı inanç ve korkuların üstesinden gelmen önemli. Unutma ki seninle ortalama olarak aynı özelliklere sahip birinin bir işi başarıp senin başaramamış olman “korku” kaynaklı olabilir. Bu nedenle gerçekten istediğinde o işi yapabileceğini kendine hatırlatmanda fayda var.
“Düşünceleriniz inançlarınızdır, inançlarınız eylemlerinizi yaratır ve eylemleriniz sonuçlarınızı yaratır. Dolayısıyla farklı sonuçlar istiyorsanız, en başa dönmeniz ve düşüncelerinizle başlamanız gerekir” diye tavsiyede bulunuyor Faust.
Bu hem olumlu hem de olumsuz düşünceler için geçerli. Düşünce kalıplarına dikkat etmen ve kendini olumsuz bir sarmalın içine çekmediğinden emin olmak için kendini arada test edebilirsin.
Harekete geç
Başarılı olmak demek her şeyin üstesinden gelmek demek değildir. Bunu sen de bugüne kadar pek çok kez deneyimlemiş olabilirsin. Zaman zaman bunu unutabilirsin, ama o anlarda telkinde bulunarak kendine olan inancını tazelemelisin.
Başarıya hazırlan
Bulunduğun ortam başarıya giden yolda sana yardımcı olabilir ya da engel olabilir. Bunu yönetebilmek için ilerlemeni destekleyen bir ortam yaratman önemli. Mazeret üretmeyi kolaylaştıran faktörleri ortadan kaldırarak işe başlayabilirsin. Örneğin; her sabah işe başlamadan önce egzersiz yapmak istiyorsan, bir gece önceden hazırlığını yapabilirsin. Spor kıyafetlerini, spor öncesi atıştırmalıklarını hazırlayabilir, su şişeni doldurabilirsin. Böylece sabah olduğunda işin yarısı tamamlanmış olduğundan sana da çok iş kalmamış olur. Ayrıca bu hazırlığın boşa gitmesini istememe duygusu baskın geleceğinden, istediğin aktiviteyi yapmış olacaksın.
Zorluklara hazır ol
Konfor alanının dışına çıktığında birçok iniş ve çıkış yaşaman olası, ama hepsini bu yolculuğun bir parçası gibi kabul ettiğinde, işler senin için daha kolay ilerleyecektir. Bu nedenle attığın her atımın getirebileceği riskleri de göz önünde bulundurarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı B planını hazırda tutmalısın. Konfor alanını gerçekten geride bırakmanın tek yolu, her gün bunun dışına çıkmak için harekete geçmektir.
Kaynak: Forbes
Yazara ait diğer yazıları okumak için buraya tıklayabilirsin.