Mükemmel lezzetin formülü sevgiden geçiyor

Turkaş Genel Müdür Yardımcısı Okan Yılmaz, “Doğru İşe Doğru İnsan” düşüncesiyle alanında en yetkin kişilerle çalışmaya önem gösterdiklerini ifade ederek işin-aşın içine sevgi katılmasının şart olduğunu dile getiriyor.

Turkaş-Genel-Müdür-YardımcıSon teknolojiyle donatılmış üretim merkezlerinde alanında uzman kadrosuyla her gün yüzlerce kuruluşa ve 10 binlerce kişiye yemek hazırlayan Turkaş, 20 yıldır kalite ve hijyenden ödün vermeden hizmetlerini sürdürüyor. 2014’ün son çeyreğinde üst yönetimde gerçekleştirilen atamalarla farklı bir yapılanma sürecine giren Turkaş 2015 itibariyle yeni stratejileriyle aynı dilin konuşulduğu, değişim ve gelişim odaklı yönetilen bir şirket olmayı hedefliyor. Yaklaşık 700 çalışanıyla büyük bir aile olduklarını belirten Turkaş Genel Müdür Yardımcısı Okan Yılmaz, “2015’de alacağımız yeni projelerle birlikte istihdama katkımızı artırmayı planlıyoruz. Ailemize katılan her bir üyenin dolaylı olarak üç kişiye de fayda sağladığını düşünerek mutlu oluyor, azmimizi ve heyecanımızı her daim dinamik tutuyoruz” diyor. Turkaş Genel Müdür Yardımcısı Okan Yılmaz şirketin hedeflerini ve İK süreçlerini aktarıyor.

Kişinin sevgi derinliği önemli

Turkaş’ın temel felsefesinin bütünlük olduğunu söyleyen Okan Yılmaz, bu doğrultuda marka, müşteri, şirket yönetimi, çalışanlar, tedarikçiler ve çalıştıkları dış kaynaklı çalışanların (taşeronlar) bu bütünlüğü oluşturan kaynaklar olduğunu belirterek, “Hiçbirini birbirinden ayırmıyoruz. Süreçlerimizde kişinin ailemize katılmasından itibaren adaptasyonu, eğitimi, yetkinliklerinin geliştirilmesi, performansının yönetilmesi, mutluluğu, kuruma sağladığı ve sağlayacağı katma değer sürecinin yönetimini bir bütün olarak ele alıyoruz” diyor. Seçme ve yerleştirme sürecinde çok dikkatli davrandıklarını söyleyen Yılmaz, “Doğru İşe Doğru İnsan” düşüncesiyle alanında en yetkin kişilerle çalışmaya önem gösterdiklerini ifade ediyor ve sözlerine “Bizim işimiz lezzet. Bu lezzetin oluşması için bazı temel teknik ve sosyal yetkinliklerin gelişmiş olması gerekiyor. Ayrıca lezzeti oluşturmak için işin-aşın içine sevginizi katmanız şart. Kişinin sevgi derinliği önemli. Her gün on binlerce kişiye lezzet sunduğumuzun bilincinde olunması gerekiyor. Arkadaşlarımızı lezzetli hedeflere yönlendiriyoruz. Yüksek performans standartları ile yönetmeye çalışıyoruz. Her noktada sorumluluk bilincini içselleştirmeye, yapılan işin bir görev olarak değil bir sorumluluk bilinci ile yapılmasının iş sonuçlarında ne kadar farklı sonuçlar yarattığını her daim anlatıyoruz.  Çalışanlarımızın önerilerine değer veriyor ve onları dinliyoruz, beklenen sonuçlara ulaşılması durumunda bunu ödüllendirmeyle destekliyoruz” şeklinde devam ediyor.

2015’te lezzete odaklandık

Yeni yıla çok lezzetli başladıklarını belirten Yılmaz, Nisan’da faaliyete geçirecekleri Turkaş Lezzet Akademisi’yle sadece Turkaş’a değil sektöre ciddi katkı sağlayacaklarını kaydediyor. Yılmaz, sektörün geleceğine yön verecek uzmanlar yetiştirmeyi planladıklarını ifade ederek sektörün ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmasına destek olacaklarını da sözlerine ekliyor. Hazırladıkları “Lezzetli Gelecek” başlıklı eğitim modülleriyle çalışanlarının içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını anlatan Yılmaz, “2015’te lezzete odaklandık. Her ay çalışanlarımla bir araya geldiğimiz Lezzetli Paylaşımlar toplantılarında birbirimizi dinliyoruz. Bir diğer faaliyete geçirmeyi düşündüğümüz uygulamamız da Lezzetli Bir Önerim var adını taşıyor. Bu uygulamayla şirketin tüm iş süreçlerinde katma değer ve tasarruf sağlayacak, kurum kültürümüzün bir parçası olacak, müşteri memnuniyetini artıracak, bizi geleceğe taşımada önemli bir fikir olacak her türlü öneriyi ödüllendirmeyi planlıyoruz. Ortak ve aynı dili konuşabilmek de yine hedeflediğimiz çalışmalardan biri” diyor.

turkas-ekipYönetim kuruluyla yemek projesi

İşkur’la İşbaşı Eğitim Programı eğitim çalışmalarını da yürüten Turkaş, bir kariyer merkezi oluşturmak amacıyla düzenlenen “Lezzetli Kariyer” projesiyle sektörde hiç tecrübesi olmayan kişilere tecrübe kazandırmayı hedefliyor. Motivasyonu artırıcı çalışmaların da ajandalarında yer aldığını bildiren Okan Yılmaz, “Tüm çalışanlarımızın çocuklarını yaş gruplarına göre bir araya getirmeyi, onları tanıştırmayı, ailelerinin çalıştığı yerleri görmelerini sağlamayı ve bununla birlikte onlara eğlenecekleri ve mutlu olacakları bir gün geçirtmeyi planlıyoruz. Ayrıca her ay işe yeni başlayan arkadaşlarımızla yönetim kurulumuzun birlikte yemek yiyeceği bir yemek organizasyonu da planlıyoruz” diyerek çalışanlarının motivasyonuna verdikleri önemden bahsediyor.

Çevik organizasyon olma yolunda ilerliyoruz

Bireylerin öğrenmesine ortam yaratan, öğrenimden yararlanan bir organizasyonun gerekliliğine değinen Yılmaz; bilgisini, anlayışını, çevresini zaman içerisinde geliştirebilen bir organizasyon olmanın da kaçınılmaz bir gereksinim olduğunu ifade ediyor. Eğitim ihtiyaç analizlerini tamamlayarak eğitim bütçelerini çıkarttıklarını kaydeden Yılmaz, ayda bir kez minimum iki saat olmak üzere eğitim toplantıları yapacaklarını aktarıyor. “Çevik organizasyon olmak noktasında, belirsizlik ve değişime etkin tepki veren, süreçlerini hızla ilerleten organizasyon olma çalışmalarımız var, süreç analizlerimizi yapıyor gelişim alanları belirliyoruz. Çabuk ve doğru karar alabilen bir organizasyon olma amacıyla sezgisel, duygusal, stratejik ve pratik zekayı geliştirici çalışmalar yapmayı planlıyoruz” diyen Yılmaz, çalışanların bilgilere kolay ulaşabilmesini sağlamak, birçok faaliyeti aynı anda birlikte yürütebilmek, rakipler tarafından taklit edilmesi zor iş uygulamaları gerçekleştirmek, fonksiyonel takımlar oluşturmak, sektördeki değişimlere hızlı tepki verebilmek, çok kabiliyetli ve esnek çalışanlar oluşturabilmek, iş gücünün kabiliyetlerini güncelleştirebilmek için çalışmalar yürüttüklerini de kaydediyor. Bu konuda bir proje ekibi oluşturduklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, 2015 iş planlarında “Geleceğin Lezzet Yetenekleri” çalışmalarıyla yetenek yönetimine yer verdiklerini belirterek mavi yaka ve beyaz yaka çalışanlardan belirleyecekleri kişilere iç ve dış kaynaklı yatırım yapmayı hedeflediklerini söylüyor.

Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin Gazetecilik Bölümü'nde yazılı basın muhabirliği, TV muhabirliği ve foto muhabirliği alanlarında eğitim aldı. Son sınıfta Milliyet Gazetesi’nin Cumartesi-Pazar eklerinde bir yıl boyunca staj yaptı. Ardından İstanbul Üniversitesi Radyo-Televizyon Yayıncılığı Bölümü'nden mezun oldu. Yedi yıldır birçok dergi için içerikler hazırlayarak fotoğraflar çekti.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.