Şüphesiz üniversite tercihi yapacak arkadaşların en büyük kaygısı: ‘’Üniversite tercihimi hangi kritere göre yapmalıyım?’’ Biz de bu soruna yardımcı olmak adına yıl içerisinde 42 farkı ilde 70 farklı üniversitede etkinlik gerçekleştiren Kariyer.net Etkinlik Ekibi olarak bir Etkinlik Yöneticisi gözünden arkadaşlarımıza bu kaygıları için önerilerde bulunmak istedik.
Bir üniversitenin eğitim kalitesi öğrencilerine ders dışı zamanlarda; kendilerini sosyal, kültürel, sportif ve mesleki alanda geliştirmelerine katkı sağlamak için sunmuş olduğu imkan/fırsatlarla orantılıdır. Bu tür etkinliklerde öğrencileri aktif olduğu oranda etkinliğin etkisi ve öğrenci katılımı sağlanır. Bu durumda öğrenci inisiyatifinin yüksek olduğu üniversiteler ön plana çıkar. Buralarda öğrencilerin ders dışı etkinliklerde daha fazla rol alması, kendi senaryolarını yazıp etkinliğin bir parçası olması, daha organize etkinlikler gerçekleştirmeleri için tüm kulüplere ofisler tahsis edilmesi en önemli detay olarak ön plana çıkar.
Bu sayede öğrenciler her geçen yıl bir önceki tecrübelerinden de yararlanarak daha çok sosyal, kültürel, sportif ve mesleki (Müzik, tiyatro, halk oyunu, robotik, sempozyum, kariyer günleri, mesleki gezi, tasarım, otomasyon, yenilenebilir enerji vb.) etkinliklere katılabilir. Böylece, öğrenci inisiyatifinin yüksek olduğu üniversitelerde öğrenciler kendilerini geliştirme fırsatları bulabilirler.
Örneğin, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde üniversite yönetimi tarafından öğrenci kulüplerinin düzenlediği etkinliklere katılımı teşvik etmek adına, öğrencilerin mezun olabilmek için tüm derslerini geçmelerinin yanı sıra üniversite yönetimi tarafından belirlenen sayıda etkinliğe katılmaları gerektiğini biliyor muydunuz? Veya kısa vadede büyük gelişim gösteren Karabük Üniversitesi yönetiminin “Öğrenci inisiyatifinin en yüksek olduğu Üniversite” sloganıyla yola çıktığını…
Bizce mutlaka üniversite tercihi yapmadan önce tercih yaptığınız üniversitenin kendinizi sosyal, kültürel, sportif ve mesleki alanda geliştirmenize ne katkıda bulunacağını araştırmalısınız.
Hangi okul? Hangi bölüm? Neden? sorularının cevapları için tercih yapmadan önce mutlaka kariyer haritanızı keşfetmenizi öneririz.
Semih Gümüş
Kariyer.net Etkinlik Yöneticisi
Yorum yapmak ister misin?