UyumSoft’tan bir sosyal sorumluluk projesi

Uyumsoft Sertifika Programı USP, AB’ye uyum sürecinde genç mühendisleri iş dünyasına hazırlıyor. Şirketin parolası:

“Geleceğe Uyum, UYUM’la Gelecek!”

UyumSoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, AB’ye uyum sürecinde genç mühendisleri, iş dünyasına hazırlıyor. UyumSoft Sertifika Programı (USP)’nı sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştiren UyumSoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, IT sektöründe yetişmiş insan kaynağı açığını gidererek, bu sektörde kariyer yapmak isteyen genç beyinlerin bilgi ve becerilerini yükseltmeyi amaçlıyor. Tamamen gençlerin kariyerlerini doğru yönlendirmelerini sağlamayı planlayan USP programı ile Türkiye’nin genç insan kaynağının yetkinliklerinin yükseltilmesi hedefleniyor. Programla ilgili olarak UyumSoft Genel Müdürü Mehmet Önder ile konuştuk…

UyumSoft’u bize daha yakından tanıtabilir misiniz?

UyumSoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’yi, 1995 yılında 5 genç mühendis arkadaş olarak uyum içinde bir araya gelerek kurduk. Firma ismi araştırırken, kurduğumuz ortaklığın uyum içinde oluştuğunu düşünerek ‘uyum’ ile yazılım firması olduğumuzu anlatmak için ‘soft’ kelimelerini birleştirerek, Türk yazılım sektörüne ‘UyumSoft’ markasını kazandırdık. O yıllarda, 2000’li yılların bilgi çağı olduğunu ve dünyayla rekabetin disipline edilmiş bilgiyi kullanmaktan geçtiğini gördüğümüz için Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) programı üzerinde çalışmaya başladık. Bugün 50 kişilik bir mühendis kadrosuyla hizmet vermekteyiz. Kurulduğumuz yıldan bugüne kadar yaklaşık 300’e yakın firmada yerelleştirme yaparak bine yakın projeye imza attık. Otomotiv, gıda, montaj, yan sanayi, mobilya, tekstil’in de aralarında bulunduğu birçok sektöre ERP hizmeti verdik. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), Finans Yönetim Sistemi, Bütçe Yönetim Sistemi, İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi, Malzeme ve Satış Yönetim Sistemi, Üretim Yönetim Sistemi, Bakım Yönetim Sistemi, Dış Ticaret Yönetim Sistemi ve E- Business’i birbirine entegre ederek elektronik ortama taşımaktayız. Böylece günümüzün şirketleri, ne kadar hammadde alacağını, siparişi kaç günde tamamlayıp, teslim edebileceğini elektronik ortama sorarak, müşterisine anında cevap verebilmektedir. Böylece firma içindeki iş süreçlerinde alınacak karalarda bekleme süresi oluşmuyor.

Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Sektörünün geleceğiyle ilgili beklentileriniz neler?
Firmaların dünyayla rekabet edebilmesi için ERP programı kullanması gerekiyor. ERP, bir firma içindeki iş süreçlerinin birbiriyle entegre olduğu bir yazılım. Günümüz dünyasında artık üretim süreçlerinde ERP kullanmayan firmalara kurumsal olarak bakılmıyor. Özellikle yabancı alıcılar, Türkiye’den alım yapmadan önce görüştükleri firmalarda üretim süreçleriyle ilgili sorular sorarak, ERP programı kullanan firmaları tercih ediyor. Firmaların, gelişen teknolojiye ayak uydurmaları konusunda KOSGEB’in büyük desteği bulunuyor.

Yaklaşan AB sürecinin bilişim sektörüne ne gibi olacak?
Ülkemizin bilişim sektöründe yetişmiş bir insan gücü, disipline olmuş bir bilgisi var. Türkiye’nin, AB ile müzakere tarihi alması, yazılım sektörüne doping etkisi yaratacak. Önümüzdeki yıllarda Avrupa’nın yazılım üssü olacak altyapıya sahibiz, Türk yazılım sektörü olarak Avrupa ve dünyaya ihracat yapmaya hazırız. Artık, beyin göçünün de bir anlamı kalmadı. Almanya, Fransa gibi ülkelere bilim adamlarımızı göndermeyeceğiz. Türk bilim adamlarımız, Türkiye içinde dünyanın her yerinden projeyi çok rahat yürütebilecekler. Yani bir Avrupa ülkesiyle iş yapmak ile ülkemiz içindeki bir kente iş yapmak aynı olacak. Türkiye yakın gelecekte Hindistan, Çin, İrlanda gibi dünyada önemli bir yazılım üssü haline gelecek.

USP – ( UyumSoft Sertifika Programı) hakkında bilgi verir misiniz? Programla ilgili beklenti ve amaçlarınız neler?
Bu program UyumSoft için bir sosyal sorumluluk projesi. USP projesiyle, IT sektöründe yetişmiş insan kaynağı açığını gidermeyi ve bu sektörde kariyer yapmak isteyen genç beyinlerin bilgi ve becerilerini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bakışımız kesinlikle ticari bir bakış açısı değil. Tamamen gençlerin kariyerlerini doğru yönlendirmelerini sağlayarak, dolayısıyla Türkiye genç insan kaynağının yetkinliklerini yükseltmeyi hedefliyoruz. IT sektörü dinamik bir sektör ve sektördeki yetişmiş insan gücü ihtiyacı, her geçen yıl artan bir grafik sergiliyor. Özellikle AB süreciyle birlikte yazılım sektöründe ciddi bir hareket yaşanacak. AB’den bir yetkilinin geçen ay Türkiye hakkında yaptığı araştırmaya göre, Türkiye 2005 yılında AB üyesi ülkeler içinde en genç nüfusa sahip olması bekleniyor. Ülkemizdeki bu genç nüfusun bilgi ve becerilerini geliştirmek UyumSoft’un Türkiye adına bir misyon.

USP Programı nasıl gerçekleştirilecek?
Kariyer.net üzerinden Şubat Ayı ile birlikte programa katılacak adayları belirlemek için ilanımızı yayınlamaya başladık.Eleman seçme ve yerleştirme hizmetimizi bir danışman firma arcılığıyla gerçekleştiriyoruz.Gelen başvuruları değerlendirerek mülakatlar yapacak, mülakatlar sonrası, uygun görülen adaylar, UyumSoft’un hizmet verdiği müşterilerine, (Her bir firmaya 3 aday olmak üzere) iş görüşmesi yapması için yönlendirilecek. Müşteri firmalarımızın uygun gördüğü kişiler ile firma arasında sözleşme imzalanmasının ardından, işe kabul edilen kişiler Şubat Ayı’nın son haftasında, işbirliği yaptığımız BİLİMER bir eğitim merkezinde, 21 gün USP eğitimi alacak. Tam gün sürecek eğitimler UyumSoft’un eğitmenleri tarafından verilecek. USP programı eğitimin ardından adaylara “başarı katılım sertifikası” verilecektir.

USP Programının hedef kitlesi kimlerdir ?
Bu programın hedef kitlesi, üniversitelerden yeni mezun olan ve bilişim sektöründe kariyer yapmak isteyen Marmara Bölgesi ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’deki genç beyinlerdir. Programın diğer hedef kitlesi ise ERP sektöründe 2 yıl deneyimi olan adayları kapsamaktadır. USP eğitimlerimizi, üniversitelerin endüstri, bilgisayar, elektronik, işletme mühendisliği bölümlerinden mezun olan kişilere vereceğiz. USP uzmanlık programında, Finans Yönetim Sistemi, Bütçe Yönetim Sistemi, İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi, Malzeme ve Satış Yönetim Sistemi, Üretim Yönetim Sistemi, Bakım Yönetim Sistemi, Dış Ticaret Yönetim Sistemi ve E- Business konularında eğitim verilecek.

Sektörde uygulanan benzer eğitim programlarından farkınız nedir ?
Sektörde benzer gerçekleşen eğitim programları sadece teknik eğitimleri kapsıyor. Bizim USP programımızda ise, teknik eğitimlerle birlikte, görev gereği yetkinliklere yönelik “eğiticinin eğitimi”, “iletişim becerilerini geliştirme”, “satış vizyonu” adı altında, 3 günlük eğitim uygulanacak. Sektörde yapılan diğer eğitim programlarında bir diğer farkımız ise, eğitimler başlamadan önce, eğitime katılan adayların işe yerleşme sürecinin başlaması. Başlangıçta UyumSoft müşterilerine yönelik gerçekleştirilecek olan bu proje, orta vadede sektöre nitelikli insan gücü kazandırmaya dönüşen bir proje olacak.

USP programı kapsamında ve genel olarak Kariyer Net ile olan işbirliğinizi anlatır mısınız?
İşe alım sürecimizde aday profilimiz belirlendikten sonra, sadece bu projeye yönelik Kariyer.net’te ilanlar yayınlamaya başladık. Bu projede Kariyer.net ile işbirliği yapıyoruz. Kariyer.net USP programı ilanının yayınlaması, Kariyer.net’in aday havuzundan yararlanma gibi konularda bizlere ciddi destek sağlıyor. Kendilerine UyumSoft ailesi olarak ve sektöre kazandıracağımız gençler adına teşekkür ediyorum. Bu süreçte Kariyer.net’i aktif olarak kullanarak, müşterilerimizi de düzenli bilgilendirerek, Kariyer.net üzerinden, bu projeyi takip etmelerini sağlayacağız. Benzer bir projeyi bundan 3 ay kadar önce gerçekleştirdik. Kariyer.net’teki ilanımızın ardından 12 kişiyi UyumSoft ailesine kazandırarak istihdam ettik. Burada, projenin operasyon maliyetlerini düşürme ve projenin duyurulması konusunda Kariyer.net’ten ciddi destek aldığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kariyer.net ile başlattığımız bu işbirliğinin uzun yıllar devam etmesini dileyerek, Kariyer.net’te teşekkür ediyoruz.
 

**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.