Yaratıcılığıyla dikkat çeken önemli isimler

Eğer yaratıcı biriyseniz bu özelliğinizi kullanabileceğiniz bir işinizin olması çok önemli. Yaratıcılık kişiyi yüzde yüz tatmin ettiği gibi başarıyı da beraberinde getiriyor.

Yaratıcılık kişinin hayatını değiştirebilecek bir etkiye sahip çok değerli bir özellik. İş hayatında ya da girişimcilik söz konusu olduğunda hayat boyu severek üretmek için bu özelliğin kıymetini bilmek gerekiyor. Eğer yaratıcı olduğunuzu düşünüyorsanız hayallerinizin peşinizden koşmanız, pes etmemeniz ve başarısızlığın sizi daha da güçlendireceğini unutmamanız gerekiyor.

(Sana uyan yaratıcı meslekler yazımızı okumayı unutmayın)

İşte yaratıcı ve çalışkan, farklı alanlarda adını dünyaya duyurmuş önemli isimler:

JK Rowling

jk

Harry Potter’ın yazarı. Eski daktilosuyla hikayeler yazmaya başlamış ve yazdıkları defalarca reddedilmesine rağmen asla pes etmemiş. Bugün 620 milyon pound değerinde bir servete sahip.

Steve Jobs

steve

Apple’ın yaratıcısı Steve Jobs gelmiş geçmiş en yaratıcı insanlar arasında yer alıyor. Vefat ettiğinde serveti 7 milyar dolardı.

Mark Zuckerberg

mark

Bir diğer dahi Zuckerberg, Facebook fikriyle ortaya çıktı ve internet dünyasını tamamen değiştirdi. 2011’de serveti 17,5 milyar dolar olarak açıklanmış.

Giuseppe and Gaetano Mascolo

toni

Hiç duymadık, bunlar da kim mi dediniz? Toni and Guy desek? İki kardeş yaratıcı bir kuaför salonu fikriyle ortaya çıkıyor ve 250 milyon dolarlık bir kuaför zincirinin sahibi oluyor.

Hüseyin Çağlayan

caglayan

Björk’ten Lady Gaga’ya kadar çok sayıda ünlü şarkıcının kıyafetlerini tasarlayan Çağlayan, yaratıcı ve başarılı çalışmaları nedeniyle 17 Haziran 2006’da İngiliz Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirildi.

Hüsnü Özyeğin

ozyegin

Oregon State University İnşaat Bölümü’nde okurken finans konularına daha ilgili olduğunu fark eden Özyeğin, Amerika’daki öğrenimi boyunca hamburgercide çalışıyor. Özyeğin, iş dünyasındaki yaratıcı fikirleri ve başarıları sayesinde 32 yaşındayken Pamukbank Genel Müdürü oldu.

Prof. Dr. Mehmet Öz

oz

Yurt dışında Dr. Oz olarak da bilinen ünlü kalp cerrahı, Columbia Üniversitesi Irwing Kalp Cerrahisi Profesörü. Kardiyovasküler cerrahide robot programını ilk uygulayan doktor olan genç bilim adamı, ekonomi dergisi Forbes tarafından 2011 yılının en etkili üçüncü kişisi olarak seçildi.

Ali Batı

Yaptığı reklamlarla genç kuşağın en çok adından söz ettiren temsilcilerinden olan Ali Batı, Cannes Lions, New York Festivali, Epica ve Kristal Elma gibi reklamcılık alanında prestijli ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada 70’den fazla ödül kazandı. Batı, Cannes Aslanı kazanan en genç yaratıcı reklamcı oldu.

Didem Alsoy

didem

Yenilebilen çiçeklerin satışını yapmak üzere 2009’da Bonnyfood’u kuran Alsoy, Türkiye’yi meyve, kurabiye, kek ve çikolata gibi malzemelerden üretilen çiçek buketleriyle tanıştıran yaratıcı bir girişimci.

Betül Mardin

betul

Türkiye’de halkla ilişkiler mesleğinin kurucularından Betül Mardin 1932 doğumlu. Hala çalışmaya ve ders vermeye devam ediyor.

Gözde Durmuş, Canan Dağdeviren

Dünyanın en iyi üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından 2015 yılında hazırlanan MIT Technology Review dergisi “35 yaş altı 35 yenilikçi” listesinde yer alan iki Türk bilim kadını yaratıcı ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor

“Mucitler” başlığı altındaki 9 isimden biri olan 30 yaşındaki malzeme bilimcisi Canan Dağdeviren’in geliştirdiği en önemli icatlar arasında cilt kalitesini ölçümleyebilen bir sensör yer alıyor. Bu cihaz cilt kanserinin erken teşhisinde büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Dağdeviren’in diğer önemli buluşu ise kendi enerjisini üreten ve kalp pillerinin yerini alması beklenen bir başka cihaz.

Canan Dağdeviren
Canan Dağdeviren

Gözde Durmuş ise ABD Stanford Üniversitesi Gen Teknolojileri Merkezi’nde hücre konusunda çalışmalar yapıyor. Durmuş, hücrelerin fiziksel yapılarını tanılayan bir cihazla dünyada adından söz ettiriyor. Bu cihaz hücreleri manyetik bir alanda havaya kaldırıyor. Bu sayede kan, kanser ve bakteri hücreleri kolayca tespit edilebiliyor.

gozde
Gözde Durmuş
Ege Üniversitesi’nin ardından Galatasaray Üniversitesi Radyo, Sinema, TV bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına reklam yazarlığıyla başladı. Dört yıllık reklam dünyası deneyiminden sonra çeşitli web sitelerinde kıdemli editör olarak çalıştı. 2015 yılında Kariyer.net’e içerik yöneticisi olarak katıldı. İK Blog, Kariyer Rehberi ve Kariyer Dergi için içerik üretiyor.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.