Kariyer.net tercih döneminde
Yaklaşık 2 milyon kişiye destek oldu
Kariyer.net ayrıca 3 Ağustos’ta düzenlediği online Tercih Günleri etkinliği ile üniversite tercihi yapacak gençleri;alanında uzman kişiler, üniversite öğrencileri ve iş dünyasından temsilciler ile bir araya getirdi. 8 farklı oturumdan oluşan online etkinlik, gençlerin severek takip ettiği içerik üreticisi Efe Uygaç’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Birbirinden değerli konuların konuşulduğu yayınlara yaklaşık 50 bin izleyici katılım sağladı.
Dijital çözümleriyle bireylerin kariyer yolculuğuna her aşamada destek olan Kariyer.net, üniversite tercihi yapacak gençlerin yararlanabilmesi için ‘Üniversite Rehberi’ altında birçok kaynak yayınladı. Bununla birlikte 3 Ağustos Çarşamba günü düzenlediği Tercih Günleri etkinliği ile adayların üniversite tercihi ile ilgili akıllarındaki tüm sorulara yanıt bulabilmesine yardımcı oldu. Kariyer.net’in verilerine göre tercih dönemi sonunda, Üniversite Rehberi sekmesi altında İşverenlerin Tercihi, Tercih Motoru, Meslek/Pozisyon Rehberi ve daha birçok başlıkta önemli bilgi ve verilerin paylaşıldığı kaynaklardan yaklaşık 2 milyon genç yararlandı. Bununla birlikte 3 Ağustos’ta düzenlenen online etkinlikte birbirinden değerli konuların konuşulduğu yayınlara yaklaşık 50 bin izleyici katılım sağladı. Efe Uygaç’ın moderatörlüğünde, tercihgunleri.kariyer.net adresi ve Kariyer.net Youtube hesabı üzerinden yapılan canlı yayınlara; alanında uzman kişiler, iş dünyasından temsilciler ve üniversite öğrencileri konuk olarak katıldı. 8 farklı oturumdan oluşan ve gençlerin sıkı takibinde olan isimler Efe Uygaç ve Duygu Ekim’in sohbeti ile başlayan etkinlikte, Kariyer.net Ürün Yönetimi ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Kargan, işverenlerin en çok tercih ettiği bölümleri paylaştı. Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, girişimcilik hakkında merak edilenleri yanıtlarken, Türkiye Açık Kaynak Platformu Direktörü Sertaç Yerlikaya ise günümüzün ve geleceğin meslekleriyle birlikte yazılım bölümleri hakkında bilgiler verdi. Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Galatarasay Üniversitesi’nde eğitimine devam eden farklı alanlardaki kulüp temsilcileri, gençlerin üniversite hayatı ile ilgili merak ettiklerini yanıtladı. Bunun yanı sıra üniversitelerde uzmanlaştığı alan olan ‘Yakın İlişkiler’ üzerine dersler veren Dr. Gizem Sürenkök ve Rehberlik Ekipler Amiri olarak anılan Salim Ünsal gibi alanının uzmanları da oturumlara katılarak adayları bilgilendirdi. Tüm gün süren canlı yayınların kayıtlarına Kariyer.net Youtube hesabı üzerinden ulaşılabiliyor.
Matematik Mühendisliği işverenlerin bir numaralı tercihi oldu
Tercih Günleri etkinliğinde Kariyer.net’in bu yıl üçüncüsünü yayınladığı İşverenlerin Tercihi sıralaması da büyük ilgi gördü. Üniversite ve bölümlerin, işverenler tarafından işe alım esnasında ne kadar tercih edildiğini ortaya koyan İşverenlerin Tercihi sıralaması, ‘Üniversite Endeksi’, ‘Bölüm Endeksi’, ‘Üniversite ve Bölüm Endeksi’ olmak üzere 3 farklı başlıktan oluşuyor. Toplam 181 üniversitenin bulunduğu ‘Üniversite Endeksi’ sıralamasının ilk 10’unda 7 devlet üniversitesi yer aldı. Üniversiteler arasında ilk 3 sırada Galatasaray Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi yer alıyor. İşverenler en çok Matematik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ve Almanca İşletme bölümlerinin mezunlarına ilgi gösteriyor. Bu yıl Yazılım Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümleri de yükselişte olan bölümler arasında yer alıyor.
Üniversiteler ile ilgili en kapsamlı bilgi Tercih Motoru’nda!
Kariyer.net’in, öğrenci adaylarının en doğru tercihlerle üniversitelere yerleşmelerine yardımcı olmak amacıyla bu yıl hayata geçirdiği Tercih Motoru uygulaması da bu dönemde büyük ilgi gördü. Kapsamlı filtreleme özelliği ile adayların hayatını kolaylaştıran Tercih Motoru, gençlerin yapacağı tercihlerde farklı alternatifleri detayları ile listeleyen bir uygulama. Tercih motoru lisans seviyesindeki tüm bölümleri listelerken aynı zamanda tercih yapacakların üniversitelerin bulundukları şehirleri, vakıf üniversitelerinin burs seçeneklerini, burs oranlarını da öğrenmelerini sağlıyor. Tercih Motoru’nda adaylar üniversiteler hakkında detaylı bilgi alabiliyor, farklı üniversiteleri de birbirleriyle karşılaştırabiliyor. Tercih Motoru’na Kariyer.net web sayfasındaki Üniversite Rehberi sekmesinden ulaşılabiliyor.
Kariyer.net hakkında:
1999’dan bu yana Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arayanlarla işverenleri internet ortamında yeni nesil teknolojilerle bir araya getiriyor. Kariyer.net’ in aday veri tabanında 28 milyonu aşkın özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 500 binden fazla firma, ihtiyaç duyduğu iş gücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor. Kariyer.net, 400’ü aşkın çalışanı ile Türkiye’nin 81 ilinde işveren ve adaylara hizmet veriyor.