Borusan Grubu Türkiye’nin kalkınması için eğitimin önemine dikkat çekmek adına öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaktadır. En büyük katkılarından biri de şüphesiz öğrencilere verdikleri karşılıksız burslardır. Borusan Kocabıyık Vakfı bursu, vakfın ana tüzüğüne ve hükümlerine uygun olmak koşuluyla ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilerinin eğitimine maddi destek sağlamaktadır.
Borusan Kocabıyık Vakfı bursu hangi alanlarda verilir?
Vakıf bünyesinde 3 adet burs sağlanmaktadır. Bu burslar şunlardır:
- Müzik Bursu: Borusan Kocabıyık Vakfı bursu çeşitlerinden olan müzik bursunda yurt dışında yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere destek sağlanır. Alanının önde gelen isimlerinden olan duayenler tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde bursiyerler seçilir.
- Üniversite Bursu: Üniversitelerde örgün eğitim gören öğrenciler için verilen burstur. Borusan Kocabıyık Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde, burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerde örgün eğitim alan öğrenciler bu bursa başvuruda bulunabilmektedir.
- Meslek Lisesi Bursu: Meslek Lisesi Bursu için Borusan Asım Kocabıyık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenim görmen gerekmektedir. Öğrencilerin burstan yararlanabilmesi için başvurularının, ilgili lise yönetimi ve öğretmenlerinden oluşan burs değerlendirme komisyonu tarafından uygun bulunması gerekmektedir.
Bu bursların haricinde Borusan Kocabıyık Vakfı dışındaki kaynaklardan sağlanan burslar da vakıf bünyesinde bulunmaktadır. Bu burslar vakıf kaynakları dışında tüzel kişiler ya da kurumlar tarafından sağlanmaktadır.
Borusan Kocabıyık Vakfı bursu başvuru şartları nelerdir?
Borusan Kocabıyık Vakfı bursunu kazanmak için aşağıdaki koşulları sağlıyor olman gerekir:
- Lisans seviyesinde örgün eğitim veren bir devlet üniversitesinde öğrenim görmelisin. Burs kontenjanına dahil olan üniversiteler ve bölümler ise şunlardır:
- İstanbul Üniversitesi: İşletme, Mühendislik ve İktisat Fakülteleri
- Afyon Kocatepe Üniversitesi: Hukuk Fakültesi
- İstanbul Teknik Üniversitesi: Mühendislik, İktisat ve İşletme Fakülteleri
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi: İşletme, İktisat ve Mühendislik Fakülteleri
- Boğaziçi Üniversitesi: İşletme, İktisat ve Mühendislik Fakülteleri
Bu üniversitelerin yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden 2. sınıfa dereceyle geçen kişiler de Borusan Kocabıyık Vakfı bursundan yararlanabilir. Bu burs da belirlenen protokol esaslarına ve kontenjana göre verilmektedir.
- Tam zamanlı öğrenci statüsünde olmalısın.
- Vakfın tüm bursları Türkiye’de öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencilere verilir.
- Burslar maddi ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere verilmektedir.
- Not ortalaman 100 üzerinden minimum 65; 4.00 üzerinden ise en az 2.5 olmalıdır.
- Başka bir kurumdan (vakıftan, dernekten veya şahıstan) maaş ya da burs almamalısın. Bunun yanı sıra herhangi bir kurumda, şirkette daimi eleman olarak çalışmaman gerekir.
- Burs için başvuru yaptığında, kazandığın okula giriş puan belgen, son ders yılında aldığın ders notlarının yer aldığı belgen ve kayıt yaptırdığına dair belgenin elinde olması gerekir.
Borusan Kocabıyık Vakfı Bursu başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?
Borusan Kocabıyık Vakfı Bursu başvurusu her dönem farklı tarihlerde yapılmaktadır. Burs başvurusunu kaçırmamak için Borusan Kocabıyık Vakfı’nın ilanlarının takip edilmesi gerekmektedir. Borusan Kocabıyık Vakfı bursu için başvurunu yaptıktan sonra Borusan Kocabıyık Vakfı bursu başvuru formu ile bilgilerin değerlendirmeye alınır. Ardından sistem üzerinden seçilen öğrenciler vakıf tarafından gerçekleştirilecek mülakata katılır ve sonrasında burs almaya hak kazanıp kazanamadıkları duyurulur. Eğer vakfın yapacağı mülakattan da başarıyla geçersen bursu alabilirsin.
Borusan Kocabıyık Vakfı bursu süresi ne kadardır?
Borusan Kocabıyık Vakfı bursu ilke olarak 1 yıl süre ile verilmektedir.
Borusan Kocabıyık Vakfı bursu devamı için neler yapmalısın?
- Borusan Kocabıyık Vakfı bursunun devam etmesi için not ortalaman 100 üzerinden minimum 65; 4.00 üzerinden en az 2.5 olmalıdır.
- Bursun devamı için başarıyla bir üst sınıfa geçmelisin ve her yıl vakfın belirttiği tarihe kadar transkriptlerinin veya karnenin bir kopyasını vakfa göndermelisin.
Borusan Kocabıyık Vakfı bursu hangi durumlarda kesilir?
Aşağıdaki koşullardan bir ya da birkaç tanesinin gerçeklemesi durumunda bursun kesilir.
- Sınıf veya dönem tekrarı yapman
- Disiplin cezası alman
- Mezuniyet veya kayıt sildirme/dondurma gibi nedenlerle üniversite ile ilişiğinin kesilmesi
- Vakıf yönetiminin onayını almadan öğretim kurumunu değiştirmen
- Burs almaktan vazgeçtiğini bildirmen
- Borusan Kocabıyık Vakfı’ndan burs aldığın müddetçe başka bir yerden veya kişiden de burs alıyor olman
- Tutuklanman
- Yanlış beyanda bulunman
- Vakıf yönetimi tarafından istenen belgeleri zamanında iletmemen
- Staj haricinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışman
- Farklı bir üniversiteye yatay geçiş yaparak, Borusan Kocabıyık Vakfı’nın burs için kontenjan ayırdığı üniversiteler dışında öğrenimine devam etmen.
Bursun kesildikten sonra Borusan Kocabıyık Vakfı Burs Yönetmeliği’nde yer alan ‘Bursu Almaya Yeniden Hak Kazanma’ koşullarını gerçekleştirerek burs almaya yeniden hak kazanabilirsin.
Borusan Kocabıyık Vakfı bursu başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?
Burs almaya hak kazanan öğrenciler mülakat sonuçlarına göre belirlenir. Borusan Kocabıyık Vakfı’nın güncel duyurularını takip ederek burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenebilirsin. Burs almaya hak kazandığında vakıf seninle mail ya da telefon yoluyla iletişime geçecektir. Bu yüzden, başvuru esnasında senden istenen iletişim bilgilerini doğru verdiğinden emin olmalısın.
Borusan Kocabıyık Vakfı bursu Bursiyer Kabul Belgesi’nde akademik başarının yanı sıra seni sosyal hayatta da aktif tutacak bazı ayrıntılar yer almaktadır. Kariyer gelişimine de destek olacak şekilde vakıf ile bağlarını koruman da önem taşımaktadır. Borusan Kocabıyık Vakfı’nın düzenlemiş olduğu ve bursiyerlerin gelişimine destek veren çeşitli sosyal aktivitelere katılmaya azami gayret gösterebilir ve Borusan Kocabıyık Vakfı bursiyeri olarak, öğrenim hayatın sonrasında da kariyerine destek olacak adımlar atabilirsin.