Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A. Ş. Temelleri 1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A. Ş. ile atılan Kale Grubu, yarım asrı aşan macerasında; Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük etmiş, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi...Her geçen yıl büyüyerek gelişen ve yeni sektörlere yatırım yaparak, seramik, yapı ürünleri, yapı kimyasalları, savunma ve havacılık, makine ve kalıp, enerji, madencilik, nakliye ve bilişim gibi bir çok sektörde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, bugün her biri kendi alanlarında lider 20 şirkete sahiptir.
Kale Grubu Çanakkale başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli lokasyonlarında, beş bini aşkın çalışanı ile faaliyet gösteren Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşları arasındadır. Bugün Avrupa'nın 4., dünyanın ise 15. en büyük seramik karo üreticisi, Yapı Kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinin 1., Avrupa'nın ise 5. şirketi... Ayrıca %100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak, savunma ve havacılık konusunda uluslararası alanda itibar sahibi bir grup... Dünyada 100 ülkede ve 400'ü aşkın noktada Kale markalı ürünleri, tüketicilerle buluşturan şirketler topluluğu...
Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. yıllık 66 Milyon m² üretim kapasitesine sahip, Levent Merkez ofisimiz olmak üzere Çan’da 1.250.000 m² açık alan ve 650.000 m² kapalı alanda kurulu 50 fabrikası, Balıkesir Bandırma, Semedeli ve Yozgat Yerköy lokasyonlarında faaliyet göstermektedir.
1900 çeşit yer karosu ve 2200 çeşit duvar karosu, her yıl yaklaşık 200 çeşit yeni ürün üretimi gerçekleştirilmektedir.
Davamız; Sanayici mirası ve girişimciliği ile alanında önder, insana ve çevreye saygılı, Kale Ailesine ve topluma sürdürülebilir değer katan itibarlı şirketler grubu olmak.
Değerlerimiz; Güven Yaratırız, Adil Davranırız, Samimi Yaklaşırız, Tutku ile Çalışırız, Sorumluluk Alırız, Merak Ederiz
İnsan Kaynakları Uygulamalarımız;
İnsan Kaynakları Uygulamaları ile yeni yeteneklerin Kale Grubu’na katılması, çalışanların yetkinliklerine göre doğru pozisyonlarda çalışması, çalışanların öğrenme ve gelişim süreçlerinin desteklenmesi ve doğru performans takibi ile şirketlerin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
İşe Alım
İşe alım süreci uygulamaları, gelişime ve yeniliklere açık, işin niteliği ve yetkinlikleriyle eşleşen, iş ahlakına sahip, kurum kültürüne, değerlerine ve hedeflerine uygun bireyleri Kale Grubu’na kazandırmayı hedefliyor.
Pozisyonun gerekliliklerine göre adayların değerlendirilmesinde genel yetenek testi, yabancı dil seviye belirleme testi, kişilik envanteri, değerlendirme merkezi uygulaması ve yetkinlik bazlı mülakatlar olmak üzere belirli süreçler uygulanıyor. Tüm değerlendirmelerin sonucunda pozisyon için en uygun adaya iş teklifi yapılıyor.
Yetenek Yönetimi
Kale Grubu yetenek yönetimi yaklaşımı, her çalışanının bir yetenek olduğu gerçeğiyle oluşturuldu. Bu doğrultuda, işlere uygun yetenek, yeterlilik, bilgi ve beceriye sahip kişilerin gruba alınması, grupta tutulması ve yeteneklerinin etkin bir şekilde geliştirilmesi hedefleniyor.
Bununla birlikte, çalışanların gelişim planları doğrultusunda performanslarının artırılması, çalışan beklentileri ile şirket beklentilerinin dengelenmesi de yetenek yönetimi sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Öğrenme ve Gelişim
Öğrenme ve gelişim süreci ile tüm çalışanlarına yönelik mesleki, teknik ve kişisel gelişim alanlarında eğitim ve gelişim çözümleri sunuluyor. Böylece, sürekli öğrenen, öğrendiğini uygulayan ve paylaşan “öğrenen organizasyon” olma kültürünün geliştirilmesi; aynı zamanda, çalışanların iş tatmininin ve motivasyonunun artırılması da hedefleniyor.
Performans Yönetim Süreci
Kale Grubu Performans Yönetim Sisteminde çok boyutlu ve hedef bazlı değerlendirme esas alınarak Dengeli Karne metodu kullanılıyor. Sistem, tüm şirketin gelişime ve büyümeye odaklı aynı yönü takip etmesini sağlamanın yanı sıra şirketin uzun vadeli başarısı için gerekli olan stratejik hedefleri de içeriyor.
Şirket hedef kartlarının belirlenmesini takiben başlayan bireysel performans sistemi finansal, müşteri, iş süreçleri ile öğrenme ve gelişim kategorileri olmak üzere dört temel alanda takip ediliyor.