7099 takipçi
ORTA ANADOLU TİC. VE SAN. İŞL. T.A.Ş.
Bir Karamancı Holding şirketi olan Orta Anadolu Tekstil, 1953 yılında bir entegre iplik ve dokuma fabrikası olarak Kayseri’de kurulmuştur. Şirketin faaliyet alanı, başta denim olmak üzere %100 pamuklu jean giyim kumaşları üretimidir. Yıllık 70 milyon metre üretim kapasitesiyle Orta Anadolu, Türkiye’de birinci, Avrupa’da ise ikinci konumda olup; dünya denim sektöründe ürün ve hizmet kalitesiyle haklı bir üne sahiptir.
Şirket, üretiminin yaklaşık %60’ını uluslararası pazara ihraç etmekte, %40’ını yurt içinde pazarlamaktadır. Orta Anadolu müşterileri, yüksek kaliteye önem veren uluslararası markalı spor giyim üreticileri olup, bunların başında Levi’s, Lee, Wrangler, Mavi, Mustang, Diesel,Zara ve Replay gibi blue jean dünyasının devleri gelmektedir. Türkiye’de ise bu kuruluşların lisanslarıyla üretim yapan konfeksiyoncular ile onlara fason çalışan işletmelere mal ve hizmet sunulmaktadır.
Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Orta Anadolu’nun üretim tesisleri, Kayseri’de 100 bin metrekaresi kapalı, toplam 156 bin metrekarelik alan üzerinde kurulmuştur.
ŞİRKET PROFİLİ
İnsan Kaynakları Politikalarımızda;
İnsanı ön planda tutan, konuşan, çalışan, katılımcı ve yapıcı bir yönetim tarzı benimsemek,
Doğru insanın doğru işte çalışmasını sağlayan etkin eleman seçme ve yerleştirme prosedürü uygulamak,
Objektif kriterlerle belirlenen performans ve ödül sistemleri oluşturmak,
Çalışanların kişisel yetkinlik, liderlik ve yaratıcılık gibi bireysel becerilerini geliştirebilecekleri her türlü eğitim olanağı sunmak ve böylece çalışanların yeteneklerini ve performanslarını en üst seviyeye çıkartması için fırsat tanımak,
Güvenli, sağlıklı ve çevreye duyarlı bir çalışma ortamı yaratmak
ESASTIR.
Personel Yapılanması:
Toplam Çalışan Sayısı:
1499
Kayseri:
1420
İstanbul:
79
Yönetici Sayısı:
25
Mühendis / Uzman Sayısı:
52
Memur Sayısı:
42
İşçi Sayısı:
1304
Departmanların Dağılımı
İstanbul Merkez:
Ürün Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Pazar Araştırma ve Geliştirme, Finansman, Bütçe ve Raporlama, Bilgi Sistemleri, İnsan Kaynakları ve Toplam Kalite Birimi, İkmal, Operasyon, Pamuk Satınalma
Kayseri Fabrika:
İplik, Dokuma, İndigo, Terbiye, Finish Yıkama, Arge, Enerji, Makina Bakım, Ürün Geliştirme, Planlama, Kaliteleme, Operasyon, Yalın Ofis, Satış Sonrası Servis, İnsan Kaynakları, Personel, Bilgi Sistemleri, Bütçe ve Raporlama, Muhasebe
Seçme Yerleştirme Politikası
İnsan Kaynakları Politikaları rehberliğinde, başvuruların değerlendirilmesi ve ilk mülakat İnsan Kaynakları bölümü tarafından; ikinci mülakat ise ilgili bölüm ile birlikte yapılır.
- Asgari eğitim düzeyi: Pozisyonun gereklerine göre Lise ya da Üniversite mezunu olmak.
- Yabancı dil: İngilizce, İtalyanca
- Askerlikle ilgili tutum: Askerliğini tamamlamış olmak tercih sebebidir.
- İş gezisi gerektiren durumlar: İstanbul ve Kayseri çalışanları, görevlerinin gerektirdiği durum ve zamanlarda fabrika ve merkez ofisi ziyaret etmektedirler. Ayrıca görevlerin içeriğine göre yurtdışı seyahatleri de sözkonusudur.
- Staj olanakları: Staj başvuruları, İnsan Kaynakları ve Personel bölümlerine yapılır. Başvurular ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirilir.
Eğitim Politikası
Şirket stratejileri, hedefleri ve bölüm ihtiyaçları doğrultusu
Kariyer.net’te yayınlanan iş ilanlarına göre tekstil sektöründe işe alımın en fazla olduğu departmanlar ve bir önceki döneme göre artış – azalış trendi aşağıda yer alıyor.
Aşağıdaki veriler, şu an tekstil sektöründe çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
Bilişim Makine ve Ekipmanları
Ev Mobilyaları
Maaş bilgilerini paylaşmak ve bu sektörün maaş aralığını öğrenmek ister misin?
Verdiğin cevaplar anonim olarak saklanmaktadır.