57162 takipçi
1991 yılından bu yana, özellikle savunma sistemleri ve projeleri alanında mühendislik destek hizmetleri veren, yazılım / sistem geliştirme alanında özgün kavram ve çözümler geliştiren STM, bugüne kadar edindiği ileri seviyedeki bilgi birikimi ve deneyimini, kamu ve özel sektörün de hizmetine sunma ve bunu geniş bir bakış açısıyla bir hizmet ağına dönüştürme hedefine yönelmiştir. Bu alanda, özellikle ileri teknoloji içeren tedarik projelerinde danışmanlık hizmetleri, konsept araştırması ve demonstrasyonu, fizibilite analizleri, teknik ve teknolojik değerlendirmeler, sivil havacılık uygulamaları ve özel uzmanlık gerektiren mühendislik çözümleri konuları ağırlık kazanmış olup, çalışmalar, aşamalı olarak başlatılan projelerle somut hale getirilmektedir.
Savunma Sanayi İcra Kurulu’nun kararı ile kurulmuş olan STM’nin kuruluş amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM), sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik konularında destek hizmetleri sağlamak ve savunma sistemleri için yazılım teknolojilerini kazandırmak, yazılım geliştirme, bakım/idame amaçlı milli bilgisayar merkezleri kurmak ve işletmektir.
Savunma alanındaki kritik teknolojileri ülkemize kazandırmayı hedefleyen misyonu ile STM, askeri ve sivil alanlarda teknoloji odaklı danışmanlık ve mühendislik çözümleri üreten uluslararası düzeyde saygın bir hizmet kuruluş olmayı vizyonu olarak belirlemiştir. Buna göre, ulusal savunmamızın ihtiyaç duyduğu alanlarda sağlanmakta olan hizmetlerin, kalitesini ve kapsamını arttırarak sürdürmek ve kritik alanlardaki bilgi ve teknoloji altyapısını, yerli işgücü ve bilgi birikimine dayalı olarak kurmak, kurumsallaştırmak ve geliştirmek şirketin öncelikli stratejik hedefleri arasında yer almaktadır.
STM, bilgiye dayalı hizmetlerin ortaya konulmasında en büyük öz kaynağın insan kaynağı olduğunun bilinci ile, bünyesindeki mevcut personelin mesleki gelişimi için gerekli olan çeşitli eğitimleri alması ve kariyer gelişimi/planlaması için imkan tanımaktadır.
Kariyer.net’te yayınlanan iş ilanlarına göre savunma sanayi sektöründe işe alımın en fazla olduğu departmanlar ve bir önceki döneme göre artış – azalış trendi aşağıda yer alıyor.
Aşağıdaki veriler, şu an savunma sanayi sektöründe çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
Savunma Sanayi
Bilişim , Hizmet , Mühendislik Hizmetleri , Danışmanlık , Bilişim Danışmanlığı
Çevre Danışmanlığı
Savunma Sanayi , Mühendislik Hizmetleri
Maaş bilgilerini paylaşmak ve bu sektörün maaş aralığını öğrenmek ister misin?
Verdiğin cevaplar anonim olarak saklanmaktadır.