Teams toplantılarının yeni yıldızı VR gözlükler mi olacak?

Microsoft, Teams toplantılarının metaverse dünyasında yerini alacağını geçen yıl duyurmuştu. 2022 yılında gelmesi beklenen bu özellikle, toplantı ve görüntülü aramalarda yeni bir dönem başlıyor.

Hibrit çalışma düzeninin iş dünyasında yaygınlaşmasıyla birlikte toplantılar da online platformlar üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı. Microsoft Teams ise AR ve VR entegrasyonları ile çalışma şekillerinde yeni bir değişimi işaret ediyor. İşte, detaylar!

Microsoft Teams, metaverse dünyasına katılıyor!

Microsoft’un haberini duyurduğu Mesh for Teams adlı projeyle, sanal deneyimler için ortak bir platform geliştirilecek. Böyle bir değişimin nedenlerinden biri ise uzaktan toplantıların etkililiğini ve insanlar arasındaki etkileşimi arttırabilmek. Bu yıl Teams kullanıcılarına sunulması beklenen bu yeni özellikle farklı konumlardaki kişiler, sunulan holografik deneyimlerle fiziksel olarak yan yanaymış gibi iletişim kurabilecek. Mesh for Teams’in en önemli özelliklerinden biri, her bir kullanıcının konferanslar ve toplantılar da dahil olmak üzere birçok yerde kullanabilecekleri 2D veya 3D avatarlar. Video kamerasını kullanmayan ancak toplantıdaki varlığını ifade etmek isteyen kişilerin hareket ve jestleri yapay zeka uygulamasıyla taklit edilebilecek. Bunun yanı sıra her bir şirket için kendi sanal alanlarını 3D olarak oluşturabilme imkanı sunulacak. AR ve VR uygulamalarının dahil edildiği bu alanlarda projeler 3 boyutlu olarak incelenebilecek. Bu özellik, fiziksel olarak aynı ortamda bulunamayan; ancak belirli bir projenin karar aşamasında olan ekip üyeleri için ciddi avantajlar sunuyor. Pandemiyle birlikte çalışma ortamındaki sosyalleşmenin giderek azalmasına yönelik çözüm ise sanal alanlardaki buluşmalar. Her bir çalışan, kendi özelleştirilmiş avatarıyla sanal alanlarda vakit geçirebilecek, diğer çalışanlarla iletişim kurabilecek ve etkinliklere katılabilecek.

Accenture-Nth Floor

Çok uluslu bilgi teknolojileri ve danışmanlık şirketi Accenture; çalışanlarının birbirleriyle fiziksel olarak yan yanaymış gibi iletişim kurabilecekleri Mesh özellikli sanal alanları pandemi öncesinde ‘‘Nth Floor’’ adıyla hayata geçirdi. Nth Floor; etkinlikler, toplantılar, eğitim konferansları gibi tüm çalışanların bir araya geldiği ortamlarda, mesafe engellerini ortadan kaldıran sanal bir dünya. Her bir çalışan, sahip olduğu özellikli avatarları ve VR gözlükler ile bu sanal dünyaya dahil olabilir. Accenture, pandeminin meydana gelmesinin ardından şirkete yeni katılan çalışanlarının şirket kültürüne alışmaları, şirket yetkilileri ile şirkete yeni katılan çalışanların bir araya gelebilmeleri için de Nth Floor uygulamalarını kullanıyor. Nth Floor’da One Accenture Park adlı sanal kampüs kuran şirket, yeni işe alınan çalışanlarına farklı bir oryantasyon deneyimi sunuyor.

İçerik Yazarı: Betül Dalgıç

Kaynaklar: 12345

**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.