Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2017 için başvurular başladı
Great Place to Work Enstitüsü tarafından belirlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2017 yarışması için başvurular Nisan ayında başlıyor. 25 yıldır tüm dünyadaki en iyi işverenleri belirleyen kurum, Türkiye’de listeyi 2017’de 5’inci kez açıklayacak.
Çalışan odaklı iş yeri kültürünün oluşturulması ve stratejik kurum kültürünün dizayn edilmesi alanında araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunan Great Place to Work Enstitüsü’nün belirlediği Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2017 araştırmasına başvurular Nisan’da başlıyor. Listeye girmeye hak kazanan şirketler güven düzeyi yüksek cazip birişyeri kültürünün inşasında değerli bir adım atmanın yanı sıra kurum kültürü gelişimine stratejik bir yatırım yapmış oluyor. Ayrıca, işveren markasının duyurulması için önemli bir halkla ilişkiler avantajı ve tüm dünyada saygı uyandıran prestijli bir unvan kazanıyorlar. Türkiye’de 2017 yılında 5’inci kez belirlenecek olan listenin sonuçları ise 2017 yılının Mayıs ayında açıklanacak.
Hem çalışanların hem de yöneticilerin işyeri kültürüne yönelik algıları değerlendiriliyor
Araştırmaya 20’den fazla çalışanı olan farklı sektörden tüm işletmeler katılabiliyor. Listeye girmeye hak kazanan şirketler çalışan sayısına göre farklı büyüklük kategorilerinde belirlenecek ve ödüllendirilecek. Great Place to Work’ün 25 yılı aşkın süredir edindiği deneyimlere göre oluşturulan bu analizlerde çalışanların işveren veya yönetici ile arasındaki ilişki, çalışanlar ile yaptıkları iş arasındaki ilişki ve çalışanların diğer takım arkadaşları arasında ilişki olmak üzere 3 boyut inceleniyor.
İşveren markasının yaratılması için bir fırsat
Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırması, şirketlere sektörel farklılıklar ve büyüklük oranları dikkate alınarak en iyi işverenler arasında küresel ya da yerel ölçekte benzersiz bir kıyaslama ve konumlandırma imkanı da tanıyor.
Araştırmanın sonunda raporlama yapılarak iş yeri kültürlerinin güçlü yanları ve iyileştirebilecek alanlar belirleniyor. Great Place to Work şirketin bu gelişimi için aksiyon planlamasının yapılması sürecinde de şirket yönetimi ile iletişim içerisinde oluyor ve şirketin yanında yer alarak ona yoldaşlık ediyor. Her şirket için sektörünün zorluklarından çalışan sayısına kadar farklı konuları inceleyerek, özel bir yol haritası hazırlıyor ve stratejik kurum kültürü dizaynını yapıyor. Araştırmalar, kurum kültürüne yatırım yapmanın şirketlerin geleceklerine doğrudan etki eden stratejik bir yatırım olduğunu ortaya koyuyor.
Yorum yapmak ister misin?