Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahu Arslan Yıldız, umut veren bilim kadınlarını teşvik etmek amacıyla verilen “L’Oréal-UNESCO Ödülleri” kapsamında burs almaya hak kazandı. Bu bursu kazanan dünyadaki 15 bilim kadınından biri olan Yıldız, Mayıs ayında araştırma çalışmalarında bulunmak üzere Harvard Üniversitesi’ne gidecek.
L’Oréal ve UNESCO tarafından 16 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Bilim Kadınları İçin Burs Programı kapsamında kadın araştırmacıların gelişimi destekleniyor. Bu çerçevede 1998 yılından bu yana, her yıl bilimsel ilerlemeye bulundukları katkılardan dolayı farklı kıtalardan 5 bilim kadını ödüllendiriliyor. L’Oréal – UNESCO Uluslararası Burs Programı kapsamında 2000 yılından bu yana; yaşam bilimlerinde doktora veya doktora sonrası aşamalarda görev alan ve umut vaad eden kadınları teşvik etmek üzere de her bir UNESCO bölgesinden 15 Uluslararası bursiyer seçiliyor. Bursiyerlere, çalışmalarını kendi ülkeleri dışındaki prestijli kurumlarda sürdürmeleri fırsatı sunulurken bilimsel araştırmaları da L’Oréal tarafından 2 yıl boyunca destekleniyor.
Tören, Sorbonne Üniversitesi’nde gerçekleştirildi
Bu yıl, L’Oréal-UNESCO 2014 Uluslararası Bilim Kadınları Bursu’na, UNESCO’nun Avrupa ve Kuzey Amerika Bölgesi’nden Yrd. Doç. Ahu Arslan Yıldız layık görüldü. Yıldız, geçtiğimiz hafta Paris’teki Sorbonne Üniversitesi’nde düzenlenen törende ödülünü aldı. Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi olan Ahu Arslan Yıldız, yüksek lisansını ODTÜ Polimer Bilimi ve Kimya Bölümü’nde tamamladıktan sonra doktorasını ise Almanya’da Max Planck Enstitüsü Polimer Araştırmaları ve Johannes Gutenberg Üniversitesi’nde Biyoloji ve Malzeme Bilimi üzerine tamamladı. Yıldız, L’Oréal – UNESCO Uluslararası Burs Programı’nın da desteğiyle bir yıl Harvard Tıp Fakültesi Biyomühendislik Bölümü’nde projesini tamamlayacak.
Umut verici araştırma projelerini sürdürmeleri için bursa layık görülen 15 yetenekli genç bilim kadını arasında yer alan Yrd. Doç. Dr. Ahu Arslan Yıldız, Malzeme Bilimi ve Biyokimya alanında çalışıyor. Bilimsel araştırmasında yenilikçi bir tanı aracı geliştirmeye odaklanan Yıldız, hücre zarını ve içerdiği proteinleri taklit eden yenilikçi ve deneysel bir zar platformu geliştiren teknolojide ilerlemeler kaydetti. Hücre zarı proteinleri, Alzheimer, diyabet ve kanser gibi çok geniş çeşitlilikteki hastalıklarla bağlantılı olduğu için, diğer pek çok hastalığın erken tanı ve ön hazırlık taraması açısından önemli bilgiler sağlamaktadır.
Yorum yapmak ister misin?