Bizbizze “Harekete Geç”ti

Bizbizze Projesi’nin İlham Veren Konu ve Konuşmacılar etkinliklerinin ilki 8 Mart 2017 günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen “Harekete Geç” başlıklı panelle yapıldı.

sggsd

Bizbizze Projesi kapsamında düzenlenen İlham Veren Konu ve Konuşmacılar etkinliklerinin ilki 8 Mart 2017 Çarşamba günü İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say salonunda gerçekleşti. Bizbizze Projesi katılımcıları iş kurmak, işini geliştirmek, bir kurum çatısı altında çalışmak ya da  toplumsal ve insani gelişim için sivil toplum örgütlerinde gönüllülük deneyimi kazanmak isteyen kadınlardan oluşuyor.

Hareket halinde olan kadınların deneyim ve birikimlerini paylaşmaya fırsat ve alan açmayı amaçlayan Bizbizze Harekete Geç başlıklı panelin açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Nilgün Öztunalı ve Müge Yamanyılmaz yaptı. Daha sonra Bizbizze, Bfit Kadınlar için Spor ve Yaşam Merkezleri’nin eğitim koordinatörü, Antrenör Nur Haylaz, tüm salonu harekete geçmeye davet etti ve yaptırdığı ısınma hareketleriyle konuşmacılarla katılımcıların kaynaşmasını sağlarken, bir yandan da bizlere zihinsel ve bedensel olarak harekete geçmenin önemini gösterdi.

Moderatör Seda Türkmen, konuşmacıları kısaca tanıtıp sahneye davet ettiği konuşmasını, kadınların içinde yatan sınırsız güç ve yaratıcılıkla kurtların doğal yabanıllığı arasında bir bağ gören ve onları içlerindeki doğal sesi keşfetmeye davet eden Clarissa Pinkola Estés’in Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabından aktardığı bir kurt kadının hikayesiyle bitirdi.

Alef Yayınevi’nin kurucularından yayıncı, editör, çevirmen Çiçek Öztek, Alef’ten çıkan, kendi çevirdiği Carrie Snyder’ın Kız Koşucu romanını odağa alan bir konuşma yaptı: “Kurgusal veya gerçek, herkesten farklı bir şey yapmak isteyen, bunun için bir adım öne çıkan, tüm hayatı boyunca tutkusunun peşinden koşan, direnen, mücadele veren kadınlar bize hep esin kaynağı oldular. Belki Kız Koşucu romanının kurgusal kahramanı, 1928 Amsterdam Olimpiyatları’nda 800 metre koşan Aganetha Smart’ın yirminci yüzyıla yayılan hayatı ve yıllar sonra 1967 Boston Maratonu’ndan itilip kakılarak atılmaya çalışılan, gerçek bir kadın olan Kathrine Virginia Switzer’in direnişi bize ışık tutacaktır” dedi.

İkinci olarak kürsüye çıkan kısa filmci Heval Hazal Kurt, öğrencilikten başlayıp girişimciliğe uzanan hayatını anlattı. Kurt dizi, reklam ve sinema filmlerinin yapımlarında çalıştığı mesleki hayatından, “Kısa İyidir” adlı girişimle nasıl sosyal girişimciliğe ve kendi kurduğu Parazit Film’le birlikte nasıl girişimciliğe adım attığını anlattı.

Üçüncü olarak mikrofonu alan Tuba İlze, pek çok genç kadın girişimciye ışık tutacak girişimlerinden bir kesiti paylaştı. Son konuşmacı Şirin Mine Kılıç, üç kompartımana ayırdığı hayatından söz etti.

**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.