Bugün Günlerden Yarın

Doğuş Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Ebru Esmen Mete, geliştirdikleri “Bugün Günlerden Yarın” projesiyle bugüne kadar Türkiye genelinde 27 üniversitede 20 bin öğrenciyle bir araya geldiklerini belirtiyor. Mete, üniversiteli gençleri kariyer yolunda desteklemek amaçlı kurgulanan projede Cem Yılmaz’ın, soru-cevap etkinliğiyle kendi hayat hikâyesinden örnekler vererek gençleri gelecek planları için yüreklendirdiğini söylüyor.

ebru-mete
Doğuş Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Ebru Esmen Mete

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise aynı üniversitenin İnsan Kaynakları Yönetimi programında tamamlayan Doğuş Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Ebru Esmen Mete, TBWA İnsan Kaynakları bölümünde çalışarak iş hayatına adım atıyor. Ardından Profil International bünyesinde çalışan ve 2006 yılından beri Doğuş Grubu’nda görev yapan Mete, İnsan Kaynakları stratejilerinin geliştirilmesi ve gerekli sistemlerin kurulması, eğitim, yetenek yönetimi ve gelişimi gibi çok çeşitli alanlarda farklı projelere liderlik yapmaya devam ediyor. Mete, üniversiteli gençleri desteklemek amacıyla geliştirdikleri “Bugün Günlerden Yarın” adlı projelerini anlatıyor.

Bugün Günlerden Yarın platformu nedir? Ne amaçla kuruldu?

Doğuş Grubu olarak  “Bugün Günlerden Yarın” platformunu Şahenk İnisiyatifi çatısı altında yürütüyoruz. Hayata geçirdiğimiz platformlar aracılığıyla toplumun farklı kesimlerinde iz bırakmayı ve her yaştan insanın hayatına dokunmayı hedefliyoruz.

Bugün Günlerden Yarın ile 2014’ten bu yana üniversiteli gençleri kendi başarı hikayelerini yazmaya teşvik ediyor ve kariyer planlarını yapmalarına destek oluyoruz. Platform aracılığıyla bugüne kadar Türkiye genelinde 27 üniversitede 20 bin öğrenciyle bir araya geldik. Bu okullardaki öğrencileri ilham alabilecekleri kişilerle bir araya getirerek onlara mentorluk desteği ve staj imkanı sağladık.

Platform, başta bir kariyer etkinliğinden çok sosyal sorumluluk projesi olarak planlanmıştı. Ancak bu yıl projeyi yeniden yapılandırarak hedeflerimizi büyüttük. Bu kapsamda, Doğuş Holding İnsan Kaynakları yönetiminde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sonucunda bu yıl yaklaşık 50 potansiyel öğrenciye Doğuş Grubu’nun yer aldığı sektörlerde staj imkânı sağlamayı hedefliyoruz.

Platform hangi aşamalardan oluşuyor?

Bugün Günlerden Yarın iki aşamadan oluşuyor. “Kariyer Buluşmaları” diye adlandırdığımız ilk aşamada gençlerle kariyer yolculuklarında hem ilham hem de tavsiye alabilecekleri bir platformda buluşuyoruz. Öğrenciler burada kariyerlerine ilişkin tavsiyeler alırken, Doğuş Grubu’nun faaliyet gösterdiği sektörler ve iş alanları hakkında bilgi alma imkanına sahip oluyor.

İkinci aşamada ise grubun farklı sektörlerdeki şirketlerinde staj fırsatı sunan “Kariyer Kampı” yer alıyor. Kariyer Kampı için iletişimde olduğumuz öğrenciler belirli aşamaların ardından değerlendirme merkezi uygulamasına davet ediliyor. Buradan olumlu sonuç alan öğrenciler de Kariyer Kampı’na davet edilerek staj için seçmelere katılıyor. Kariyer kampında olumlu değerlendirilen adaylar, ilgi alanları, yetenek ve yetkinlikleri doğrultusunda Doğuş Grubu şirketlerinde staj fırsatı yakalıyor.

Kariyer buluşmalarında Cem Yılmaz da sahnede yer alıyor…

Bugün Günlerden Yarın sahnesinde üniversite öğrencileriyle buluşan Cem Yılmaz, gerçekleştirdiği soru-cevap etkinliğinde kendi hayat hikayesinden örneklerle gençleri gelecek planları için yüreklendiriyor. Cem Yılmaz ve üniversite öğrencileri arasındaki söyleşi, gençlerin yoğun ilgi ve katılımıyla ilham verici ve keyifli bir etkinliğe dönüşüyor.

Kariyer Kampı’nın kapsamı nedir?

Bugün Günlerden Yarın ile öğrencilere Doğuş Grubu’nun farklı sektörlerdeki şirketlerinde staj fırsatı sunuyoruz. İletişimde olduğumuz öğrenciler belirli aşamaların ardından değerlendirme merkezine davet ediliyor. Haziran ayı sonuna doğru gerçekleştirmeyi planladığımız Değerlendirme Merkezi uygulamasında izleyeceğimiz yöntem alışılageldik çalışmalardan biraz daha farklı, ancak yine yetkinlik değerlendirmesi yapacağız. Hem Doğuş Grubu değerlerini sergileyebilen hem de aradığımız yetkinliklere sahip adayları bundan sonraki aşama olan Kariyer Kampı’na davet edeceğiz. Eğitim kampı kurumsal hayata Doğuş’ta atılmadan önce gereken bilgilerin özetini sunacağımız üç günlük bir program şeklinde tasarlandı. Dışarıdan bize destek verecek alanında uzman eğitim danışmanlarının yanı sıra Doğuş Grubu yöneticileri ve İK çalışanları da grubu tanıtmak ve soruları cevaplamak için stajyer adaylarıyla bir araya gelecek. Kariyer Kampı’na yaklaşık 50 öğrenci davet etmeyi planlıyoruz. Burada son elemeyi yaparak kamp esnasında olumlu değerlendirdiğimiz öğrencilere de grup şirketlerinde staj fırsatı sunacağız. Bu yıl yaptığımız okul ziyaretlerini değerlendirerek yeni bir rotayla 2017 yılında da üniversitelilerle buluşmaya ve kariyerinin henüz başındaki gençlere Doğuş Grubu şirketlerinde staj imkânı sunmaya devam edeceğiz.

Ege Üniversitesi'nin ardından Galatasaray Üniversitesi'nde Medya ve İletişim yüksek lisansı yaptı. Meslek hayatına reklam yazarlığıyla başladı. Dört yıllık reklam dünyası deneyiminden sonra çeşitli web sitelerinde kıdemli editör olarak çalıştı. 2015 yılında Kariyer.net’e içerik yöneticisi olarak katıldı. İK Blog, Kariyer Rehberi ve Kariyer Dergi için içerik üretiyor.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.