Great Place to Work Enstitüsü’nün yaptığı, 57 bin çalışanın katıldığı araştırmaya göre, düşük güven düzeyindeki çalışanların yüzde 15’i zamanlarını verimsiz kullanıyor. Çalışanların yüzde 10’u kendini şirkete bağlı hissetmiyor ve yüzde 5’i uzun süre şirkette kalmak istemiyor.
57 bin çalışanın katıldığı Türkiye’nin En İyi İşverenleri Benchmark araştırmasında insan yönetimi uygulamaları derinlemesine analiz edildi. Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi boyutların analiz edildiği araştırma, kurum kültürünün gelişmesine yardımcı oluyor. Sonuçlara göre, en iyi işveren unvanına sahip şirketler, liste dışında kalan şirketlere göre yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor.
Analiz sonuçlarıyla şirketlerin sektörlerindeki oyuncularla durumlarını kıyaslama olanağı elde edebildiğine dikkat çeken Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, ”Yüksek güven kültürü, şirketlerin ekonomik performanslarını etkiliyor. Güven hissiyatı, karlılık ve rekabet gücünü artıran bir faktör. Araştırma, yüksek güven kültürüne sahip iş yerlerinin daha güçlü bir finansal performans sergilediklerini gösteriyor. Yaptığımız analizlerde, düşük güven düzeyindeki çalışanların yüzde 15’inin zamanlarını verimsiz kullandığını, yüzde 10’unun şirkete bağlı olmadığını ve yüzde 5’inin de uzun süre şirkette kalmak istemediklerini görüyoruz” dedi.
Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırması için de geri sayımın başladığını belirten Toprak, sözlerine şöyle devam etti: “Araştırma, işveren markasını geliştirmek ve bu alandaki bilinirliklerini güçlendirmek isteyen şirketler için benzersiz avantajlar sunuyor. Great Place to Work Recognition Programı’na katılan şirketler Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesine aday olabiliyor. Recognition Programı, Great Place to Work’ün 30 yıldan fazla süredir sahip olduğu kurum kültürü uzmanlığı, geniş veri ve analiz geçmişi ile güçlü kurum kültürlerinin ve En İyi İşyerlerinin belirlenmesi, ödüllendirilmesi ve kamuoyu ile paylaşılmasını amaçlıyor.”
Yorum yapmak ister misin?