Patronunuzu etkileyecek 3 maliyet tasarrufu yaklaşımı

İşverenler için bir personeli iyi yapan şeyler arasında pek çok madde sayılabilir. Bu maddelerden en önemlilerinden biri de az kaynakla verimli sonuçlar elde edebilmeyi başarmak. Peki, bunu yapmak nasıl mümkün olabilir?

Kişisel markanızı geliştirmek, şirketinizin mali durumunun iyileşmesine bağlıysa, bu kazanımı sağlamak için siz de daha özverili bir şekilde çalışmalısınız. Kaynakları akıllıca yönettiğinizde hem kişisel markanızı güçlendirecek hem de işvereninizin gözünde daha da ön plana çıkacaksınız.

Bir şirket için ek gelirler edinmek kadar var olan kaynakları akıllıca kullanabilmek de önemli. Bu nedenle gözlerini maliyetleri azaltma fırsatlarına açık tutan çalışanlar, şüphesiz ki bir şirketteki en büyük büyüme ve verimlilik faktörlerini yaratan kişiler olacak. Tabii burada kastetiğimiz şey “Cimrilik” değil. Hizmet kalitesinden ödün verilerek yapılacak tasarruf önlemleri kimseye fayda sağlamaz. “Cimri olmadan gereken akılcı tasarruf önlemlerini nasıl alabilirim?” diye sorabilirsiniz. Öyleyse şu 3 ana maddeyi uygulayarak işe başlayabilirsiniz.

1- Otomasyon uygulayın

Otomasyon;şirketinizi rakiplerinden farklı kılan şeylere çalışanlarınızın odaklanmasına izin verirken, şirketinizin parasını da koruyabilir. Mesela efsanevi gitar yapımcısı Fender, pazarlama ekibinin görevlerini otomatikleştirmek için Workfront sistemini kullanmaya başladı ve böylece zaman alan pek çok iş sürecini sisteme entegre ederek ekstra zaman kazandı. Günlük mesai içerisinde el oyalayan işlerden kurtulan çalışanlar da işlerinin gelişim alanlarına vakit ayırarak hem kendilerine hem de şirketlerine katkı sağladı.

Siz de bu büyüme hareketine katılmak için ekibinizin sorumluluklarından hangisinin başarıyla otomatikleştirilebileceğini düşünerek işe başlayın. Sıradan veya tekrarlayan belirli bir görev bulursanız, bu aradığınız şey olabilir. Aynı zamanda, sektördeki rakiplerinizin neler yaptığına bakarak da otomasyon edilebilecek konular için fikir edinebilirsiniz.

2- Ofisteki masrafları azaltın

Maliyetleri düşürmek için göz ardı edilen bir alan da fiziksel çalışma ortamları, yani ofisler. Bir elektrik mühendisi ve EverWatt Lights’ın CEO’su Dave Llorens:

“Genel gider maliyetlerinizi asla sıfıra düşüremezsiniz; ancak onları yönetilebilir bir sayıya getirebilirsiniz” diyor. Bu görüşü uygulamaya geçirmeniz için yapmanız gerekenler ise oldukça basit! Kullanımda olmayan elektronik cihazların kapatılması, belgelerin tamamen dijitalleşmesi, aydınlatmada ekonomik ürünlerden faydalanılması gibi önlemler alarak epey yol katedebilirsiniz.

3- Satıcı ilişkilerinden tasarruf edin

Satıcılar, şirketinizin bütçesinden genellikle büyük payı alır. Bu nedenle kimlerle çalıştığınızın oldukça önemi var. Piyasadaki fiyatlara hakim olarak, şirketinizin satıcılarla yaptığı iş birliklerinde söz sahibi olabilirsiniz. Patronunuza, bazı satıcılarla yapılan sözleşmeleri yeniden pazarlık etmesini, hatta takas düzenlemeleri yapmasını önerebilirsiniz.

Bu 3 madde konusunda yaratıcılık kazanarak; gelecek yıl, şirketini ileriye götüren, düzenli , düşük masraflı operasyonlara imza atan bir çalışan olabilirsiniz. Söz konusu olan şey patronun güvenini kazanmak olduğunda, şirketin mali durumuna odaklanmak aklınıza gelecek ilk şey olmalı. Unutmayın ki kişisel markanızı geliştirirken, kariyeriniz boyunca büyük resmi anlayan ve daima kârlılığı arttırmak için uğraşan bir çalışan olmanız, hedeflerinize ulaşmada işinizi kolaylaştıracaktır.

Kaynak: Forbes

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Özden, Bilgi Üniversitesi’nde İnteraktif Pazarlama alanında yüksek lisans yapmıştır. Lisans öğreniminin ilk yıllarında TRT Haber’de asistan muhabirlik yaparak meslek hayatına başlamıştır. Mezun olduktan sonra farklı dönemlerde TV8 Haber ve Cem TV’de; yapımcı, yönetmen ve editör olarak görev almıştır. Dijital dünyadaki gelişmelerle birlikte editoryal deneyimini online platformlara taşımış, Markafoni’de ve Mudo’da içerik editörlüğü yapmıştır. Kurumsal markalar için freelance SEO editörlüğü de yapan Özden, 2018 yılı itibarıyla kariyerine, Kariyer.net içerik editörü olarak devam etmekte ve online/offline içerik üretmektedir.
**İçeriklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi editor@kariyer.net adresinden bize iletebilirsiniz.