Bakıcı bulmak için artık bir tık yeterli!

Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformuKariyer.net’in 2012’de ortağı olduğu Unisbul.com’un yeni sitesi;Bakiciburada.combakıcı arayanların derdine derman oldu. Unisbul.com’un da girişimcileri olan Cemil Erol ve Uğur Akkuş tarafından kurulan web sitesi; bakıcı olmak isteyenlerle bakıcı arayanları internet üzerinde buluşturuyor.

Herkese göre bir iş var!

Sitede çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, psikoloji, sınıf öğretmenliği gibi alanlarda eğitim almış bakıcılar aileler tarafından daha çok tercih ediliyor. Çocuğu ya da annesi-babası hastalanan aile refakatçi arıyor. Hemşirelik ya da sağlık bölümlerinde okuyanlar hasta bakıcı ve refakatçi olarak iş bulabiliyor. Otistik çocuklar için özel eğitim almış gölge öğretmen, fiziksel sorun yaşayan çocuklar için fizyoterapistler aranıyor. Ev işlerine yardımcı ya da tecrübeli çocuk bakıcılarına da ihtiyaç var. Bu bakıcılar çalışan annelerin büyük yardımcısı oluyor. Market alışverişi, ev temizliği, yemek pişirme, çamaşır yıkama gibi işlerde de çalışabiliyorlar.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, “Özellikle ev hanımları ve lise mezunları başta olmak üzere bakıcı olmak isteyen tüm adaylar Bakiciburada.com’a üye olabiliyor. Bakiciburada.com ile Türkiye’de istihdama katılamayan adaylarımıza da yepyeni bir kapı açtık” yorumunu yapıyor.

Yabancı dil ücreti yükseltiyor

“Artık aileler eğitimli bakıcı arıyor” diyen Cemil Erol, “Aileler, yabancı dil bilgisine sahip, çocuklarla iletişimi kuvvetli, aileye uyum sağlayabilecek, kendini geliştirmiş bakıcılarla çalışmak istiyor. Hatta bir dil yeterli gelmediği zamanlar da oluyor. İngilizce’den sonra Fransızca, Japonca, İspanyolca gibi diller bilen bakıcılar da aranıyor” bilgisini veriyor.

Türkiye İş Kurumu izniyle açılan sitenin proje mimarlarından Uğur Akkuş, eğitimli bakıcıların aldığı ücretlerin çalışma saati ve niteliğine göre aylık 5.000 TL’ye kadar çıktığını; Fransızca bilen bir bakıcının 3.500 TL maaş alabildiğini dile getiriyor ve ekliyor: “Çalışacak bakıcıların aileye güven vermesi, diksiyonunun düzgün olması çok önemli.”