KARİYER.NET ÜNİVERSİTE TURU BİTTİ
Üniversiteli gençlerle buluşmak, onların iş dünyasına ve kariyerlerine ilişkin sorularına yanıt vermek amacıyla düzenlenen Kariyerime İnternetle Yön Veriyorum turunun 3.'sü 15 Mart'ta Sakarya Üniversitesi'yle start aldı ve 24 Mayıs'te Konya Selçuk Üniversitesi'yle sona erdi. Toplam 2 ayı aşan bir sürede gerçekleştirilen tur kapsamında sırasıyla Sakarya, İTÜ, Dokuz Eylül, Ankara, Boğaziçi, Ege, Yıldız Teknik, İstanbul, Eskişehir Anadolu, ODTÜ, Karadeniz Teknik, Uludağ, Marmara, Hacettepe, Galatasaray ve Konya Selçuk üniversiteleri ziyaret edildi.
Kariyer.net geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl üniversitelerin kariyer günlerinde standıyla katılım gösterdi. Ziyaret edilen 16 üniversitenin 7'sinde, Goldaş İnsan Kaynakları ve Kalite Güvence Direktörü Berrin Tavman, öğrencilere başta özgeçmiş oluşturma teknikleri ve mülakat yöntemleri olmak üzere, öğrencilerin okul sonrası kariyer planlamalarını yaparlarken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi. Aynı zamanda sahne üzerinde gerçekleştirdiği farklı mülakat örnekleriyle de öğrencilerin nelerle karşılaşabileceklerini uygulamalı olarak gösterdi. Katılım oranının oldukça yüksek olduğu seminerlere çevre şehirlerden de katılan gençler oldu.
Kariyerime İnternetle Yön Veriyorum turu bu yıl da üniversiteli gençlerden büyük ilgi gördü. Seminerin düzenlendiği üniversite dışında başka üniversitelerden de katılım olduğu gözlemlendi. Tur süresince en çok ilgiliyle karşılaşılan üniversite ise Karadeniz Teknik Üniversitesi oldu. 230 kişilik salonda 250 öğrenci Kariyer.net seminerini dinlemek için toplandı ve seminer yaklaşık üç buçuk saat sürdü.
Seminerler dışında kampüste kurulan Kariyer.net standlarını ziyaret eden binlerce öğrenci online işe alım süreçleri ve Kariyer.net kullanımıyla ilgili sorularını da yöneltme fırsatı buldu.
Gençler online işe alım konusunda artık daha bilinçli
Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen turlarla kıyasla, öğrencilerin online işe alım konusunda daha fazla bilinçlendiğine şahit olduklarını söyleyen Berke Civan, şu oranlarla online işe alımın gençler arasında yaygınlığını açıklıyor: "Firmaların işe alımda artık gazete ilanı veya e-mail ile başvuru kabul etmekten çok, interneti bir mecra olarak kullandıkları gerçeğinin üniversite öğrencileri arasında artık benimsenmiş olduğunu gördük. Yaptığımız anket çalışması sonucunda seminerlere katılan üniversitelilerin yüzde 87'sinin bir özgeçmişi olduğunu, bu sayının yüzde 61'inin de özgeçmişlerini online ortamda oluşturduklarını gördük. Bu da özgeçmişlerin kağıt ortamından çıkarılıp online ortamda değerlendirildiğinin adaylar tarafından dikkate alındığının önemli bir göstergesidir."