Demiroğlu Bilim Üniversitesi, 28 Mart 2006 tarihinde eğitim-öğretime başlamış ve aynı yıl öğrencilerini kabul etmiştir. İstanbul'da yer alan bu vakıf üniversitesi Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulmuştur. Eski adı İstanbul Bilim Üniversitesi'dir. Üniversite içerisinde ağırlıkla Sağlık Bilimleri alanında eğitim hizmeti veren fakülteler yer almaktadır. Ayrıca bol miktarda uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır. Bu sayede öğrenciler uygulamalı eğitimler alarak alanlarında deneyim sahibi olmaktadır. Esentepe Merkez Kampüsü, Esentepe Hemşirelik Kampüsü ve Esentepe Yüksekokul Kampüsü olmak üzere üniversiteye ait 3 adet kampüs bulunmaktadır. Bu kampüsler sayesinde öğrenciler eğitim alırken aynı zamanda keyifli bir şekilde zaman geçirebilmektedir. Üniversite bünyesinde kurulmuş öğrenci konseyi sayesinde öğrenciler taleplerini ve şikayetlerini kolayca ilgili mercilere iletebilmektedir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nin içerisinde toplam 20 adet öğrenci kulübü yer almaktadır. Öğrenciler bu kulüplerde dilediklerince eğlenmekte ve ilgi alanlarına göre sosyal-kültürel yönlerini geliştirebilmektedir. Bu kulüpler, öğrencilerin kaynaşmasına ve sosyalleşmesine büyük oranda fayda sağlamaktadır. Turk MISC (Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Komitesi), bilimsel araştırma ve proje beslenme ve diyetetik, sağlıklı yaşam, fizyoterapi ve rehabilitasyon merkezi, psikoloji, Atatürkçü düşünce, satranç, tiyatro, müzik, spor, turizm ve gezi, sinema, dans, fotoğrafçılık, Erasmus, münazara, briç, çocuk etkinlikleri ve faaliyetleri ve de moleküler biyoloji ve genetik kulüpleri bu kulüpler arasında yer almaktadır. Kulüplere katılım tamamen ücretsizdir. Öğrenciler bu kulüplerde sahip oldukları yeteneklerini geliştirmekte ayrıca hobiler edinebilmektedir. Üniversite kurulduğu yıldan bu yana çok sayıda hekim ve uzman mezunu vermiştir. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da marka olma yolunda ilerleyen üniversite eğitim esnasında hibrit model eğitim yöntemini kullanmaktadır. Üniversite, öğrencilere eğitim verirken sadece bilgi odaklı eğitim değil aynı zamanda ahlaki gelişimi de destekleyen bir eğitim yaklaşımını benimsemektedir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi, her yıl pek çok hekimi liyakat ve saygı değerleri ile donatarak mesleğe kazandırmaktadır. Üniversite eğitim dönemi güz ve bahar dönemi olmak üzere 2'ye ayrılmaktadır. Öğrencilere telafi ve tek ders sınavı gibi imkanlar sunmaktadır. Bu bölümlere giriş için Demiroğlu Bilim Üniversitesi yatay geçiş veya dikey geçiş imkanları sunulmaktadır. Ayrıca üniversiteye ait olan birimler tarafından belirlenen öğrencilere burs desteği de sunulmaktadır. Üniversite bünyesinde kurulduğu yıl sadece tıp ve sağlık alanında fakülteler mevcutken şu an Fen Edebiyat Fakültesi'nin de içinde bulunduğu 3 adet fakülte, 2 enstitü ve 2 adet meslek yüksekokulu yer almaktadır.
Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nde farklı disiplinleri temsil eden fakülteler yer almaktadır. Her yıl belirlenen kontenjan dahilinde üniversite belirli sayıda öğrenci kabul etmektedir. Fakülte binaları içerisinde yer alan araştırma merkezleri sayesinde öğrenciler ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay ve hızlı bir şekilde erişebilmektedir. Ayrıca uygulamalı eğitime ihtiyaç duyulan fakültelerde ise uygulama merkezleri yer almaktadır. Bu merkezlerde öğrenciler gerekli uygulamalı eğitimleri alarak mesleki anlamda yeterlilik ve deneyim kazanmaktadır. Üniversite içerisinde yer alan fakültelerin hepsi içerisinde yer alan bölümler ile birlikte aşağıda sıralanmıştır:
- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (Burslu)
- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (%50 İndirimli)
- Psikoloji Bölümü (Burslu)
- Psikoloji Bölümü (%50 İndirimli)
- Beslenme ve Diyetetik Bölümü (Burslu)
- Beslenme ve Diyetetik Bölümü (%50 İndirimli)
- Ebelik Bölümü Burslu)
- Ebelik Bölümü (%50 İndirimli)
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü (Burslu)
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü (%50 İndirimli)
- Sağlık Yönetimi Bölümü (Burslu)
- Sağlık Yönetimi Bölümü (%50 İndirimli)
Demiroğlu Bilim Üniversitesi 2 yıllık bölümler sağlık alanındaki programların bulunduğu 2 adet meslek yüksekokulunda eğitim vermektedir. Ön lisans bölümleri sağlık üzerine eğitim vermektedir. Üniversite tarafından verilen bu 2 yıllık eğitimlere giden öğrenciler aldıkları eğitimler sayesinde başarılı bireyler haline dönüşmektedir. Öğrencilerin tercihine bağlı olarak ön lisans bölümleri içerisinde İngilizce destekli eğitimler de verilmektedir. Bu sayede öğrenciler dillerini geliştirerek yurt dışında da çalışma imkanı elde etmektedir. Ön lisans eğitimleri sağlık üzerine olduğundan dolayı disiplin, hoşgörü, saygı ve sevgi gibi etik değerlere de önem verilmektedir. Meslek yüksekokulları verdikleri eğitimler dışında ayrıca öğrencilere lisans eğitimi alma hakkı da sunmaktadır. Ayrıca iş bulma konusunda mezunlara gereken desteği de sunmaktadır. Üniversite tarafından verilen ön lisans eğitimi ve yüksekokullar aşağıda sıralanmıştır:
- Hemşirelik (%25 İndirimli)
- Hemşirelik (Burslu)
- Hemşirelik (%50 İndirimli) (İngilizce)
- Hemşirelik (İngilizce) (Burslu)
- Ameliyathane Hizmetleri
- İlk ve Acil Yardım
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği
- Evde Hasta Bakımı
- Anestezi
- Diyaliz
- Fizyoterapi
- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
- Perfüzyon Teknikleri
Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nin bünyesinde 2 adet enstitü yer almaktadır. Bu enstitülerde öğrenciler tezli ya da tezsiz yüksek lisans yapma hakkına sahiptir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Demiroğlu Bilim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri başta olmak üzere pek çok öğrenci yüksek lisans programlarından faydalanmaktadır. Yüksek lisans programlarının tamamlanması için uygun görülen süre 4 yarıyıldır. Verilen eğitimler ve yapılan sınav sonrasında başarılı olan öğrencilere yüksek lisans belgeleri verilmektedir. Verilen belgeler uluslararası standartlara uygun bir özelliğe sahiptir. Belge üzerinde, yapılan yüksek lisansın tezli ya da tezsiz olma durumu da yer almaktadır. Üniversite bünyesinde ayrıca doktora yapma olanağı da sunulmaktadır. Üniversitede yer alan enstitüler aşağıda sıralanmıştır:
- Tıbbi Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans Programı
- Biyokimya Yüksek Lisans Programı
- Histoloji ve Embriyoloji Yüksek Lisans Programı
- Organ ve Doku Koordinatörlüğü Eğitim Yüksek Lisans Programı
- Fizyoloji Yüksek Lisans Programı
- Hemşirelik Yüksek Lisans Programı
- Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı
- Ebelik Bölümü Yüksek Lisans Programı
- Hemşirelik Doktora Programı
- Psikoloji Yüksek Lisans Programı
- Sağlık Kurumları Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı
- Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı
Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nde herhangi bir bölüme ait açık öğretim fakültesi yer almamaktadır. Uzaktan eğitim verme konusunda uluslararası standartlara sahip olan üniversite, uygulamalı eğitim modelini benimsemiştir. Bu nedenle açık öğretim modeline uygun eğitim hizmeti sunmamaktadır. Fakat üniversite öğrencileri araştırma ve uygulama merkezleri tarafından verilen uzaktan eğitimlere online şekilde katılarak kendilerini sürekli olarak geliştirebilmektedir. Üniversite tarafından çok sayıda uzaktan eğitim kapsamında seminer, konferans ve kurslar düzenlenmektedir. Bu etkinliklere katılan öğrenciler ihtiyaç duydukları bilgilere ulaşabilmekte ve alanlarında uzmanlaşmış olan kişilerle iletişim kurabilme şansına sahip olmaktadır. Öğrencilerin kariyeri açısından üniversitenin sunmuş olduğu bu imkan son derece önemlidir.
Demiroğlu Bilim Üniversitesi taban puanları yapılan sınavlarda elde edilen başarı ve öğrencilerin üniversiteye taleplerine göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle üniversite yerleştirme puanları hakkında net bir rakam vermek doğru değildir. Eğitiminde kullandığı kaliteli malzemeler, öğrencilere sunmuş olduğu olanaklar ve uyguladığı başarılı eğitim modeli nedeni ile üniversiteye duyulan talep her geçen yıl artmaktadır. Bu nedenle taban puanlarında değişkenlikler görülmektedir. Bu üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler her yıl düzenli olarak Demiroğlu Bilim Üniversitesi sıralama bilgilerini takip etmelidir.
Demiroğlu Bilim Üniversitesi akademik birimleri için yabancı öğrenci kabulü yapmaktadır. Ayrıca üniversite, Erasmus programı içerisinde de yer almaktadır. Üniversite içerisinde yer alan her bölüme belirli sayıda yabancı öğrenci alınmaktadır. Sayının dolması halinde herhangi bir ek kontenjan açılmamaktadır. Yabancı öğrenci adaylarından istenen bilgi ve belgeler bölümlere göre değişkenlik göstermektedir. Fakat yabancı öğrenci alımı esnasında üniversite birtakım genel kurallar da uygulamaktadır. Türkçe Yeterlilik Belgesi TÖMER (C1 sertifikası) yabancı öğrenciler tarafından alınması zorunlu bir belgedir. Bu belgeye sahip olmayan öğrenci adayları üniversiteye kabul edilmemektedir. Çift uyruklu veya yabancı uyruklu olduğunu ispat edecek belgelerin üniversiteye sunulması zorunludur. Aksi halde kayıt işlemi yapılmamaktadır. Yabancı öğrencilerin kayıt işlemi ile üniversitenin ilgili birimi ilgilenmektedir. Buradan alınacak bilgilendirme ve destekler sayesinde kayıt işlemleri sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Erasmus programı ile yabancı öğrenci kabulü ise gerekli olan uluslararası kurallara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Üniversite tarafından hazırlanmış Erasmus öğrenci el kitapları, öğrencilere gereken her türlü bilgi ve desteği sunmaktadır. Erasmus Koordinatörlüğü tarafından işletilen bu süreçte üniversite yönetimi her zaman öğrencilere destek olmaktadır.
Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nin içerisinde Sağlık Bilimleri alanı yoğun olmak üzere farklı bölümler yer almaktadır. Bu bölümlerin her biri öğrencileri meslek ya da iş sahibi yapmaya odaklanmış son derece kaliteli bölümlerdir. Üniversite sınavı sonrasında yapacağınız bölüm seçimi için Kariyer.net pozisyon rehberi sayfasına girerek size en uygun mesleği belirleyebilirsiniz. Üniversite bünyesinde yer alan Demiroğlu Bilim Üniversitesi Hemşirelik bölümü son derece gelecek vadeden bir bölümdür. Bu bölümden mezun olan öğrenciler özel yada devlet hastanelerinde oldukça iyi maaşlarla hemşire olarak çalışmaktadır. Sağlık sektörü hep aranan ve ihtiyaç duyulan bir sektör olduğundan iş bulamama gibi bir durum yaşanması söz konusu değildir. Hemşirelik mezunu öğrenciler ayrıca üniversite tarafından verilen yüksek lisans eğitimlerine katılarak öğretim görevlisi, araştırmacı ya da uzman olabilmektedir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi sağlık alanında ihtiyaç duyulan altyapı personellerini yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler hastanelerde kolaylıkla iş bulabilmektedir. Sağlığın konu olduğu her yerde bu alanda eğitim görmüş personele ihtiyaç duyulmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Psikoloji bölümü son dönemlerde en çok ilgi gören bölümler arasında yer almaktadır. Çünkü mezuniyet sonrasında pek çok alanda çalışma imkanı sunmaktadır. Psikoloji programı mezunları resmi kurumlarda psikolog olarak hizmet sunabileceği gibi özel kliniğini açarak kendi işinin patronu da olabilmektedir. Cezaevleri, çocuk yuvaları, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler, huzurevleri ve kadın sığınma evleri gibi resmi kurumlarda bu bölüm mezunlarına önemli oranda istihdam sağlanmaktadır. Ayrıca alınacak olan tezli ya da tezsiz yüksek lisans eğitimleri ile özel ve resmi kurumlarda öğretmen olarak görev alınabilmektedir. Üniversite içerisinde yer alan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü geleceğin meslekleri arasında görülmektedir. Bu bölümlerden mezun öğrenciler ilaç firmaları, kimyasal ya da biyolojik araştırmalar yapan kurumlar ya da hastanelerde kolayca iş bulabilmektedir. İnsan genetiğine duyulan merak ve yapılması planlanan çeşitli bilimsel çalışmalar bu bölümden mezun olmuş öğrencilerin değerini oldukça arttırmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü ise sağlıklı ve zinde nesiller yetiştirilmesi amacıyla diyetisyenlik başta olmak üzere birbirinden farklı pek çok alanda iş imkanı sunmaktadır. Üniversite bitiminden sonra Kariyer.net üzerinden size uygun birçok iş ilanı bulup hedeflediğiniz işe kolayca başvurabilirsiniz.
Aşağıdaki veriler, Demiroğlu Bilim Üniversitesi mezunlarının ortak verilerine göre analiz edilmiştir.