Haliç Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesi olup, 23 Kasım 1998 tarihinde eğitim hayatına başlamıştır. Sağlık, mühendislik, mimarlık, spor ve sanat gibi geniş bir spektrumda eğitim ve araştırma misyonuna 1998 yılından beri devam eden Türkiye'nin öncü vakıf üniversitesidir.
Haliç Üniversitesi, bünyesindeki 8 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 15 bini aşkın mevcut öğrencisi ile eğitim hayatına devam etmektedir.
Haliç Üniversitesi, tüm disiplinlerin bir arada olduğu 5. Levent kampüsünde eğitim vermektedir. Tasarım ve yaratıcılığı merkezine koyan üniversite; problemlere farklı açılardan bakarak çözümler üretebilen bireyler yetiştirme misyonu ışığında, bugüne kadar mezun olan 18 bin öğrencisinin Türkiye ve dünyaya etkisi ile uluslararası sıralamalarda yer almaktadır. Üniversitenin kampüsü metro ağına 5 dk. mesafede olup, şehrin merkezinde yer almaktadır.
Haliç Üniversitesi'nde Hangi Fakülteler Var?
Haliç Üniversitesi’nde toplam 8 adet fakülte bulunmaktadır.
Sağlık Bilimleri Fakültesi, içinde barındırdığı birçok sağlık temelli bölüm ile mezunların; ebelik, hemşirelik, beslenme & diyetetik ve fizyoterapi alanlarında geniş iş imkanları sağlamaktadır.
Haliç Üniversitesi Hemşirelik bölümü, eğitim dili İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 farklı bölüm olarak okutulmaktadır. Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan
Psikoloji bölümü de yine Hemşirelik bölümü gibi hem Türkçe hem de İngilizce olarak eğitim vermektedir.
Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği’nden Endüstri Mühendisliği’ne, Makine Mühendisliği’nden Yazılım Mühendisliği’ne kadar geniş bir yelpazede eğitim vermektedir ve tüm fakültede ingilizce eğitim verilmektedir. Özellikle Yazılım Mühendisliği
bölümünden mezun olan öğrenciler bilgisayar sisteminin kullanıldığı her yerde, belli bir sektöre bağımlı olmadan çalışma imkanı yakalayacaklardır.
Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi ise hem Türkçe hem de İngilizce olarak eğitim veren İşletme bölümleriyle öne çıkmaktadır. Ayrıca bünyesinde 1 adet de Konservatuvar bulunduran üniversite, Opera, Tiyatro ve Türk Musikisi alanlarında da eğitim vermektedir.
Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ise alanında uzmanlaşmış sporcular, antrenörler yetiştirmektedir. 4 yıllık lisans eğitimi veren Haliç Üniversitesi fakülte ve bölümleri aşağıdaki listede sıralanmıştır.
-
- İngilizce Mütercim Tercümanlık
- Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
- Matematik
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Psikoloji
- Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)
- Psikoloji (İngilizce)
-
- Tekstil ve Moda Tasarımı
- Çizgi Film ve Animasyon
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları
- Görsel İletişim Tasarımı
- Grafik Tasarımı
- Dijital Oyun Tasarımı
-
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- İşletme
- İşletme (İngilizce)
- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
- Turizm İşletmeciliği
- Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce)
- Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce)
-
- Endüstriyel Tasarım
- İç Mimarlık
- Mimarlık
-
- Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)
- Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
- Makine Mühendisliği (İngilizce)
- Yazılım Mühendisliği (İngilizce)
-
Sağlık Bilimleri Fakültesi
-
- Beslenme ve Diyetetik
- Beslenme ve Diyetetik (İngilizce)
- Ebelik
- Hemşirelik Bölümü
- Hemşirelik (İngilizce)
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce)
-
- Antrenörlük
- Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
- Rekreasyon
- Spor Yöneticiliği
- Spor Yöneticiliği (İngilizce)
Haliç Üniversitesi Yüksekokul Bölümleri Neler?
Haliç Üniversitesi, bünyesinde konservatuvar ve yabancı diller yüksekokulu barındırmaktadır.
-
- Opera
- Tiyatro
- Türk Musikisi
-
Yabancı Diler Yüksekokulu
-
- İngilizce Hazırlık
- Modern Diller
- Türkçe Hazırlık
Haliç Üniversitesi Ön Lisans Bölümleri Neler?
Haliç Üniversitesi, 2 yıllık ön lisans eğitimlerini bünyesinde barındırdığı meslek yüksekokulunda sürdürmektedir. Çeşitli programlarıyla Haliç Üniversitesi ön lisans konusunda da öğrencilerine geniş bir yelpaze sunmaktadır. Haliç Üniversitesi ön lisans programlarının tamamı aşağıdaki listede verilmiştir.
-
- Anestezi
- Aşçılık
- Aşçılık (İ.Ö.)
- Bankacılık ve Sigortacılık
- Bilgisayar Programcılığı
- Bilgisayar Teknolojisi
- Bilişim Güvenliği Teknolojisi
- Çocuk Gelişimi
- Elektrik
- Elektronik Teknolojisi
- Fizyoterapi
- Gıda Teknolojisi
- Grafik Tasarımı
- İç Mekân Tasarımı
- İlk ve Acil Yardım
- İnşaat Teknolojisi
- Lojistik
- Makine
- Moda Tasarımı
- Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
- Turizm ve Otel İşletmeciliği
Haliç Üniversitesi Yüksek Lisans Bölümleri Neler?
Haliç Üniversitesi yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik alanlarında da oldukça etkindir. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde tezli/tezsiz olmak üzere 51 yüksek lisans, 6 doktora ve 2 sanatta yeterlilik programları mevcuttur. Lisans eğitiminizi tamamlamış olduğunuz bölüme uygun ve sizi hedeflerinize yakınlaştıracak olan programı seçerek yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik programlarına başvurabilirsiniz. Çoğu yüksek lisans programın hem tezli hem de tezsiz bölümleri bulunmaktadır. Öğrenciler tercih edecekleri bölümü dilerlerse tezli dilerlerse de tezsiz olarak tamamlayabilirler. Haliç Üniversitesi bünyesinde yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik eğitimi veren programlar aşağıda listelenmiştir.
-
Yüksek Lisans Programları
-
- Beden Eğitimi ve Spor (Tezli)
- Beslenme ve Diyetetik (Tezli)
- Bilgisayar Mühendisliği (Tezli/Tezsiz)
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Tezli/Tezsiz)
- Endüstri Mühendisliği (Tezli/Tezsiz)
- Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tezli/Tezsiz)
- Endüstriyel Tasarım (Tezli/Tezsiz)
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Tezli)
- Grafik Tasarım (Tezli/Tezsiz)
- Hastane ve Sağlık Kuruluşları Yönetimi (Tezli/Tezsiz)
- Hemşirelik (Tezli/Tezsiz)
- Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik (Tezli)
- İç Mimarlık (Tezli/Tezsiz)
- İşletme (Tezli/Tezsiz)
- İşletme (İngilizce) (Tezli/Tezsiz)
- Klinik Psikoloji (Tezli)
- Makine Mühendisliği (Tezli)
- Mimarlık (Tezli/Tezsiz)
- Moleküler Biyoloji ve Genetik (Tezli/Tezsiz)
- Muhasebe ve Denetim (Tezli/Tezsiz)
- Muhasebe ve Finansman (Tezsiz)
- Psikoloji (Tezli/Tezsiz)
- Tekstil ve Moda Tasarımı (Tezli/Tezsiz)
- Tiyatro (Tezli/Tezsiz)
- Turizm İşletmeciliği (Tezli/Tezsiz)
- Türk Dili ve Edebiyatı (Tezli/Tezsiz)
- Türk Musikisi (Tezli/Tezsiz)
- Uluslararası İşletme Yönetimi (İngilizce) (Tezli/Tezsiz)
- Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Tezli/Tezsiz)
- Uygulamalı Matematik (Tezli/Tezsiz)
- Uygulamalı Psikoloji (Tezli/Tezsiz)
- Yönetim Bilişim Sistemleri (Tezli/Tezsiz)
-
Doktora ve Sanatta Yeterlilik Programları
-
- Beden Eğitimi ve Spor
- Beslenme ve Diyetetik
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
- Hemşirelik
- İşletme
- Mimarlık
- Tekstil ve Moda Tasarımı
- Türk Musikisi
Haliç Üniversitesi'nde Açık Öğretim Bölümü Var Mı?
Haliç Üniversitesi'nde açık öğretim fakültesi ya da bölümü bulunmamaktadır. Üniversite, gerekli olduğu koşullarda ise uzaktan eğitimlerini Haliç-X sistemiyle gerçekleştirmektedir. Sistem üniversite senatosu tarafından alınan kararla aktif edilebilmektedir. Derslerin bir kısmı ya da tamamı uzaktan eğitim olarak verilebilmektedir.
Haliç Üniversitesi Taban Puanları Nedir?
Haliç Üniversitesi taban puanları da diğer üniversitelerde olduğu gibi her yıl öğrencilerin başarı ve tercih durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca üniversite tercihlerinizi ve tercih sıralamanızı yapmadan önce
Haliç Üniversitesi sıralama puanlarını da kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.
Haliç Üniversitesi yatay geçiş başvuruları için ise başvuru şartları dönemsel olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenle yüksek eğitim başvurusu yapacak aday öğrencilerin, güncel duyuruları takip etmesi gerekmektedir.
Haliç Üniversitesi Yabancı Öğrenci Başvuru Şartları Nedir?
Haliç Üniversitesi, yabancı öğrenci kabul eden üniversiteler arasında yer almaktadır. Haliç Üniversitesi'nde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin lise mezunu olması ve bunu belgeleyebilmesi gerekir. Üniversite, yabancı dilde diplomaların Türkçe tercümesini noter onaylı olarak kabul etmektedir. Lise eğitimini belgeleyen aday öğrencilerden, Türkçe dil yeterlilik şartı aranmaktadır. Öğrenciler, dil yeterliliklerinin B2 seviyesinde olduğunu belgelemelidirler.
Haliç Üniversitesi Mezunları İçin İş İmkanları Nelerdir?
Haliç Üniversitesi, öğrencilerinin ve mezunlarının sağlıklı kariyer planlaması yapabilmeleri amacıyla Kariyer Merkezi Müdürlüğü'nü kurmuştur. Bu müdürlüğün öncelikli amacı kariyer planlama bilincini oluşturarak öğrencilerinin en verimli olacakları ve kendilerine en uygun olan kariyer planını yapmalarını ve bu planı gerçekleştirmelerini sağlamaktır. Kariyer Merkezi Müdürlüğü, öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında karşılarına çıkabilecek olası engelleri ve zorlukları onlara göstererek, bu engellerle nasıl başa çıkabilecekleri konusunda rehberlik ve danışmanlık yapar. Kariyer Merkezi Müdürlüğü sayesinde daha henüz öğrenciyken bile uygun olduğunuz meslek ve dalları fark eder ve bu dallara göre size sunulan staj imkanlarını da değerlendirerek mezun olduğunuzda size en uygun olan dalı ve mesleği seçebilirsiniz. Çok sayıda fakültesi ve bölümleriyle Haliç Üniversitesi, mezunlarına iş imkanı yaratma konusunda oldukça iddialıdır. Üniversite bünyesinde; ön lisans, lisans, lisansüstü, doktora ya da sanatta yeterlilik programı fark etmeksizin, okuduğunuz bölümle ilgili kendinizi geliştirebileceğiniz çok çeşitli sertifika programları ve kurslar mevcuttur. Katılacağınız bu sertifika programları ve kurslar iş hayatında daha henüz yeni bir mezunken bile diğer adaylardan birkaç adım öne çıkmanızı sağlayacaktır. Amacı iyi bir eğitim almanız ve kendinizi geliştirmeniz olan üniversitenin mezunlarına sunduğu bazı iş imkanları da bulunmaktadır. Çoğu vakıf üniversitesinde olduğu gibi Haliç Üniversitesi'nin de mezunlarına iş imkanı sağlamayı amaçlayan, anlaşmalı olduğu bazı kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Bu anlaşmalı olan kurum ve kuruluşlarda, henüz öğrenciyken staj imkanıyla başlayan çalışma hayatınızı, mezun olduktan sonra da sürdürebilirsiniz. Eğitim dili İngilizce olan bir bölüm seçmeniz durumunda ise hem okuduğunuz bölümün getireceği iş imkanlarına sahip olur hem de ileri seviyedeki İngilizcenizi farklı alanda bir iş bulmak için kullanabilirsiniz. Haliç Üniversitesi mezunları da diğer mezunlar gibi Kariyer.net'in sunduğu iş ilanları ve staj fırsatlarını değerlendirebilirler. Geleceği ve seçeceği meslek konusunda kararsız olan aday öğrenciler
Kariyer.net tarafından hazırlanan
pozisyon rehberi sayfasına da göz atarak meslekler konusunda daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.