Üniversitelerin Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Tıbbi görüntüleme teknikleri, yapılacak olan radyolojik tetkikler ile ilgili hastaları bilgilendirmek, hastaların işleme hazırlanmasını sağlamak ve tetkik esnasında hasta güvenliğinin ön planda tutarak işlemlerin gerçekleştirildiği bölümdür. Bu bölümden mezun olan teknikerler, hekimlerin isteği doğrultusunda gerekli radyolojik tetkikleri yaparlar. Öncelik sırasına göre hastaları kabul ederek tetkik sonuçlarını ilgili birimlere aktarırlar. Erken tanı ve tedavide etkili olan radyoloji, canlı vücudunda bulunan hastalıkları tespit etmek ve tedavi süreçlerini kolaylaştırmak adına tıbbi görüntüleme cihazlarını kullanan kısımdır. Hastalıkların ilerlemeden teşhis edilmesi, kişi sağlığı için oldukça önemlidir. Bu nedenle bu alandaki tıbbi görüntüleme teknikleri, alanında uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır. Bu kişiler sonuçların dosyalanması ve arşivlenmesinden de sorumludur. Ayrıca bu eğitimi almış olan kişilerin cihazların periyodik bakımlarını yapabilmeleri ve arıza durumlarında ilgili birimlere haber vermeleri gerekir. Tıbbi görüntüleme teknikerleri, bir uzman hekimin gözetimi altında çalışırlar. Radyografi alanında çalışmalar yaparlar. Bu kişiler, radyoterapi tedavisi ve uygulaması alanında çalışırlar. Hastalıkların teşhis edilmesi için X ışınlarını kullanmak ve tıbbi görüntüleme sağlamak üzere eğitim alırlar. Alanında uzman hekimlere yardımcı olmak üzere sağlık sektöründe çalışmak isteyen kişilerin tercih edebileceği bölümler arasında öne çıkar. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri puanları, üniversitelere göre değişiklik göstermektedir. Bu doğrultuda puan araştırması yapmak için hedeflenen üniversitelere yerleşmek için gereken sıralamanın kontrol edilmesi daha doğru olur. Tercih puanının yanı sıra sağlık sektöründe çalışmak için bu bölümü tercih edecek kişilerin; kapalı alanlarda çalışabilen, hastalar ile iyi iletişim kurabilecek, zamanı iyi değerlendirebilen ve soğukkanlı kişiler olmaları gerekir. Toplumun sağlıklı bireylerden oluşabilmesi için seçilen tedavi yöntemleri önemlidir. Hastalığın kontrol altına alınması ve iyileştirilmesi bu alanda yapılacak doğru uygulamalar ile mümkündür.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörHayatının geçiş dönemlerinden birini üniversite süreci oluşturur. Üniversiteye başlangıç alman gereken birçok kararın birleşimidir. Yaşamak istediğin şehir, gitmek istediğin üniversite ve ileride yapmak istediğin meslek gibi birçok kararı senin vermen gerekir. Bunun için de ilk olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavını başarı ile tamamlayıp tercih sürecine hazırlanman gerekir. Yükseköğretim Kurumları Sınavında alabileceğin iki tür sınav puanı vardır. Bunlardan ilki lisans bölümleri için Alan Yeterlilik Testi diğeri ise önlisans programları için Temel Yeterlilik Testidir. Temel yeterlilik testi sonucuna göre tıbbi görüntüleme teknikleri programını tercih etmek istersen hem program hem de bu programa yerleşmen için gerekli olan sınav bilgilerini öğrenmen avantajlı olacaktır. En genel tanım ile tıbbi görüntüleme teknikleri hastalıkların keşfi ve teftişi, hastalıkları izlemek ve tedavi etmek için kullanılan görüntüleme yöntemleri ile ilgili bir sağlık alanıdır. Tıbbi görüntüleme teknikleri mesleği organ, doku ve yapıların vücut içerisinde nasıl göründüklerini görüntüleme işlemlerini gerçekleştirir. Bunun yanı sıra hastaneler başta olmak üzere birçok sağlık kuruluşunda istihdam olanakları mevcuttur. Bu programa yerleşmek için de tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları gibi sınav bilgilerine sahip olman önemlidir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavının ardından tıbbi görüntüleme teknikleri üniversite puanları listesini öğrenmen gerekir. Üniversite bölümlerine yerleşmede öncelik taban puanlardır. Taban puan bir üniversite bölümüne en son yıl yerleşen en son öğrencinin puanını ifade eder. Tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları her yıl değişkenlik gösterir. Tıbbi görüntüleme teknikleri puanları her yıl bölümü tercih eden öğrenci sayıları ve birçok değişkene bağlı olarak değişir. Bunun yanı sıra her bölümün taban puanları da yıldan yıla farklılık gösterir. Örneğin Ankara Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri taban puanları 2021 ve 2022 yıllarında değişir. 2021 yılı tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları 321,69379 olmuşken 2022 yılı tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları 370,82870 olmuştur. Bu örnek sana her yıl tıbbi görüntüleme teknikleri tercih puanlarında farklılıkların ne oranda olabileceğini belirtir. Eğer halen gitmek istediğin üniversite ve tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları bilgilerine sahip değilsen üniversiteler sayfasını ziyaret edebilirsin. Bu sayfada hem üniversitelerin sahip oldukları ve sana sundukları imkanlara hem de bulundukları şehirlere dair detaylı bilgilere ulaşabilirsin.
Tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanlarının yanı sıra bilmen gereken bir diğer bilgi başarı sıralamasıdır. Başarı sıralaması üniversitelerin diğer üniversiteler ile akademik performans karşılaştırması ve öğrencilerin sınav başarı sıralamaları ile oluşan bir sıralamadır. Tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları gibi başarı sıralamaları da her geçen yıl değişkenlik gösterir. Senin için önemli olan özellikle son iki yıllık tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları ve başarı sıralamalarının karşılaştırmasını yapmaktır. Örneğin İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 2021 ve 2022 yılı başarı sıralamaları farklılık gösterir. 2021 yılı tıbbi görüntüleme teknikleri başarı sıralaması 370.006 iken 2022 yılı başarı sıralaması 432.632 olmuştur. Bu örnek üzerinden hareketle yıllar arasındaki farkları istatistiksel analiz yaparak yerleşme ihtimalinin yüksek olduğu üniversiteleri ortaya çıkarabilirsin.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda yaptığın hazırlıklar ile tercih dönemine hazırlanmış bir şekilde tercih listeni hazırlamaya başlayabilirsin. Tıbbi görüntüleme teknikleri tercih listende yer alacaksa eğer analizlerini iyi yapmalısın. Tıbbi görüntüleme teknikleri kaç puan ve sıralamaları neler gibi sorularının cevaplarını öğrenmen tercih listeni en sağlıklı şekilde yapabilmeni sağlayacaktır. Tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları ve başarı sıralamalarını son iki yıl için istatistiksel analiz yaparak senin puanlarına en yakın yerleri taslak olarak sıralayarak başlayabilirsin. Ardından yıllar arasındaki farklılıkları ortaya çıkararak sen tercih listeni ne kadar yukarıdan başlayabileceğini öngörebilirsin. Tıbbi görüntüleme teknikleri sıralama verileri ile senin sahip olduğun sıralama birbirine ne kadar yakın olur ise yerleşme ihtimalinde o kadar yüksektir. Bu bilgiler çerçevesinde tercih yapman senin tercih sürecini kolaylıkla geçirmeni sağlayacaktır. Ancak halen bölüme dair detaylı bilgilere sahip değil isen tıbbi görüntüleme teknikleri bölümü sayfasını ziyaret edebilirsin. Bu sayfada bölüme ve iş imkanlarına dair birçok bilgi senin için hazırlanmıştır.
Tercih sürecinde bilmen gereken son bilgi üniversitelerin bölümleri için belirlediği kontenjan bilgileridir. Kontenjan bilgilerin üniversitelerin imkanları ve her yıl doluluk oranlarına göre farklılık gösterebilirken sabitte kalabilir. Bu nedenle tıbbi görüntüleme teknikleri taban puanları gibi kontenjan bilgileri de sana tercih dönemi kolaylık sağlayacaktır. Üniversiteler iki kontenjan sınıflaması yapar. Bunlardan ilki genel öğrenci kontenjanı olup öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları sınav sonuç sıralamalarına göre yerleştirilmesidir. İkinci kontenjan ise liseyi birinci olarak tamamlayan öğrencilere ayrılan kontenjandır. Bu kontenjanın avantajı liseyi başarı ile tamamlayarak üniversite sınavında yeterli puanı alamamış ya da kendi puanından daha yukarıdan bir bölümü tercih etmek isteyen öğrencilere sağlanmış bir ayrıcalığa sahip olmasıdır. Örneğin İstanbul Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2021 ve 2022 yıllarında tıbbi görüntüleme teknikleri programı için 70 genel 2 ise birincilik kontenjanı belirlemiş ve tam doluluk oranına ulaşmıştır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri kontenjan verisi ise 2021 ve 2022 yıllarında 65 genel kontenjan 2 ise birincilik kontenjanı olarak belirlenmiş ve tam doluluk oranına ulaşmıştır.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü için her sene özelinde ilgili sınavla alakalı bölüm taban puanları belirlenir. TYT sınavından 311,76362 puan alanlar, bu bölümü Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda okumaya hak kazanır. Ankara Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda burslu olarak bu programı okumak için gerekli olan puan ise 348,277’dir. İstanbul Galata Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda bu bölüme yerleşebilmeyi planlayan adayların sahip olması gereken taban puan 198,770 olarak belirlenir....