Sana özel CV örneklerine göre en doğru CV’yi hemen oluştur
Kariyer.net’e üye ol ve 72.000’den fazla iş ilanı arasından sana en uygun ilana hemen başvur!
Cv Tasarım

Avukat CV örnekleri

Her şeyin hızla değiştiği günümüzde, dünya gelişip yeni teknolojiler hayatımıza girdikçe bazı meslek gruplarına olan ihtiyaç azalırken bazılarına olan talep artıyor. Hukuk gibi meslek grupları ise güncelliğini hiç kaybetmeden gelecekte de kendine yer bulabiliyor. Avukatlık da bunlardan biri. Avukatların çok eski tarihlerden günümüze toplumlarda barış ve düzeni korumak gibi ek görevleri bulunuyor. Örneğin, iyi bir avukat olmak, sadece müvekkillerini başarıyla temsil etmek ve girdiği davalardan başarılı sonuçlar almak gibi özelliklerden daha fazlasını gerektiriyor. Temel avukatlık becerileri dışında bazı ek nitelik ve becerilere sahip olmak ve bunu CV’de belirtmek başarı şansını artırıyor. İşte Avukat CV’si hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler:

 

Kendinizi geliştirin

Mesleki anlamda yeterlilik kazanmak ve iyi bir ortamda çalışmak için kendinizi geliştirmek zorunda olduğunuz gerçeğini öncelikle unutmamanız gerekiyor. Avukatlık hem tecrübe hem de bilgi gerektiren bir meslek. Gidilen kurslar, sahip olunan yetenekler sayesinde iyi bir çalışma ortamı elde edilebileceği için, bu konuda harcama yapmaktan kaçınılmaması gerekiyor. Unutmayın ki mesleğinize değer katacak her yatırım ve çalışma sizi bir adım öteye taşır. Örneğin, baronun düzenlediği, alanında iyi avukatların verdiği seminerleri ve programları kaçırmamanızda fayda var. Katıldığınız programla ilgili olarak bir sertifika aldıysanız bunları CV'nize ekleyebilir, sertifika almadıysanız durumlarda ise katıldığınız semineri veya programı, düzenleme tarihiyle birlikte CV'nize yazabilirsiniz.

 

Profesyonel fotoğraf tercih edin

İyi bir avukat olmak ve karşı tarafta iyi bir izlenim yaratmak için güven veren bir görüntünüzün olması öncelik vermeniz gereken unsurların başında geliyor. CV’nizi hazırlamaya ilk olarak profesyonel bir fotoğraf edinmekle başlayabilirsiniz. Burada sizin işinize verdiğiniz önem öne çıktığı için başarı şansınız da artar.

 

Belirli hukuk dallarında uzmanlaşın

Bildiği gibi ana hukuk dalları Kamu, Özel ve Karma Hukuk olmak üzere üç ana dala ayrılıyor. Bu noktada ana hukuk dalları yerine alt dalları üzerinde uzmanlık sahibi olmak size çok büyük artılar kazandıracaktır. Kişisel anlamda da kendinizi başarılı ve daha etkili olabileceğinizi düşündüğünüz hukuk dallarını seçerek uzmanlaşmanız ve bu uzmanlık alanlarınızı destekleyen çalışmalarınıza CV’nizde yer vermeniz oldukça önemli.

 

Mezun olunan okullar

Mezun olduğunuz okulları bitirme derecelerinizle birlikte belirtmeniz de son derece kritik. Örneğin okulunuzu birinci bitirmiş olabilir ya da onur öğrencisi olarak ödüllendirilmiş olabilirsiniz. Bu durum hem sizin disiplinli ve işine sahip çıkan biri olduğunuzu gösterir hem de sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkarır.

Kendinizi anlattığınız bir bölüm

Son olarak CV’nizde kesinlikle kendinizi anlatmanız gereken bir bölüme yer vermeniz gerekiyor. Burada hangi faaliyetleri gerçekleştirmekten hoşlandığınızı ya da ilgi duyduğunuz alanları ekleyebilirsiniz. Bu alan önemsenmeyen bir bölüm gibi gözükse de aslında akılda kalıcılık adına atılmış önemli bir adımdır.


Aşağıda çeşitli formatlarda, üzerinde küçük değişikliklerle hemen hazır hale gelebilecek Avukat CV örnekleri yer alıyor. “Avukat özgeçmişi nasıl olur?” sorusuna aradığınız cevabı burada bulabilirsiniz.

Diğer CV Örnekleri
CV Örnekleri
Boş CV Örneği
Yeni Mezun Stajyer CV Örneği
İngilizce CV Örneği
CV Örnekleri
Hazır CV Örneği
Avukat CV Örneği
Bankacılık Sektörü CV Örneği

Kariyer.net’te CV oluşturmak ve hemen iş başvurusu yapmak için tıklayın

İLANLARA BAŞVUR
DAHA FAZLA GÖSTER
Püf Noktaları
Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Gereksiz bilgiler eklemekten açının.Uzun paragraflardan kaçınmalısın. (CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılıyor) Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın.Genellikle "Times New Roman" veya "Arial" gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.Kelime ve cümlelerin altını çizmemelisin. (İnternet adresleri hariç) İmla kurallarına dikkat etmelisin.Başvurduğun pozisyona uygun bir ön yazı hazırlamalısın. Genel başvuru yapıyorsan, ön yazında hangi alanda çalışmak istediğinizi belirtmelisin. Takım elbiseli çekilmiş fotoğraflar eklemelisin.Facebook fotoğrafın yerinde güzel.Silik, bulanık, arka planı karışık fotoğraflar eklememelisin. E-posta adresine özen göster, isim soyadından oluşan ciddi, telefonda da kodlaması kolay bir e-posta adresi kullanmalısın.
Kariyer Hedefi
Başvurduğun pozisyona uygun özelliklerinizi anlatabileceğin, kendini tanıtacağın ve başvuru amacınızı belirteceğin çok kısa bir paragraf yazmalısın.
Kişisel Bilgiler
Adını, açık adresini, sana ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresini özgeçmişinin başına mutlaka yazmalısın. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalı.Uyruğunu yurt dışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsin.
Eğitim Bilgileri
Mezun olduğun programları ters kronolojik sıra ile yazmalısın.Okurken aldığın dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanı belirtebilirsin.Yeni mezunsan bu bölüm başta olmalı ama iş deneyimine sahipsen bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsin.
İş/Staj Deneyimi
Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimlerini yazmalısın.Çalıştığın yerdeki pozisyonunu belirterek her birinin altına sorumluluklarını ve genel olarak yaptığın işleri kısaca listelemelisin.Başarılarını özellikle vurgulamalısın.
Beceriler
Bildiğin yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını belirtebilirsin.Birkaç program ya da yabancı dil biliyorsan yanlarına hangi seviyede bildiğini ekleyebilirsin.Bunların dışında başvurduğun pozisyon özelinde yazılabilecek becerilerini yazabilirsin.Mesleğinizle ilgili profesyonel kuruluşlara üye iseniz bunları yazmanız sizin içinEğer pozisyon için gerekli ise ek bilgi başlığı altında sürücü belgenin olduğunu belirtebilirsin
Eğitimler/Sertifikalar
Katıldığın mesleki kurs ve eğitimleri, sertifikalarını uygun başlıklar altında belirtebilirsin.
Referanslar
İki referans yazılabilir.Yeni mezunsan referanslarının biri hocandan, biri de stajyer olarak bağlı çalıştığın yöneticinden olabilir.Diğer seçenek ise, "Talep edildiğinde verilecektir" ibaresini eklemektir.Eğer referansın yoksa bu bölümü eklemeyebilirsin.Sizi çok yakından tanımayan kişileri referans olarak göstermeyin ve referans gösterdiğiniz kişilere önceden haber verin.