294975 takipçi
VEHBİ KOÇ VAKFI (VKV) AMERİKAN HASTANESİ
VKV Amerikan Hastanesi, Türkiye ve çevre ülkelerdeki hastalara, dünya standartlarında modern sağlık hizmeti veren tam teşekküllü bir sağlık merkezidir. 1920 yılında Amiral Mark L. Bristol tarafından kurulan hastane, Türkiye'de kâr amacı gütmeyen ilk özel hastanedir.
VKV Amerikan Hastanesi hemşirelik mesleğine daima katkıda bulunmuştur. Amiral Bristol Hemşirelik Okulu ve Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi (SANERC) bu desteğe iki örnek teşkil eder. Amiral Bristol Hemşirelik Okulu 1999 yılında Koç Üniversitesi'ne transfer olarak Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu adını almıştır. Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu, 4 yıllık lisans eğitimi vermek üzere 1999 yılında ilk öğrencilerini almıştır. Okulun hedefi; öğrencileri profesyonel hemşirelik mesleğine hazırlamanın yanı sıra, eleştirel düşünen, evrensel değerlere sahip, akademik üstünlük ve araştırma öğelerini birleştiren bir anlayışta bireyler yetiştirmektir.
Hastane ve Hemşirelik Okulu, 1995 yılında işletmenin New York'taki ilk sahibi American Hospital of Istanbul Inc. şirketinin yönetim kurulu kararıyla Vehbi Koç Vakfı'na devredilmiştir. VKV Amerikan Hastanesi, tıptaki gelişmelere paralel olarak inşa ve restore ettiği binaları ve teknolojik donanımıyla gerek yataklı hasta gerekse ayakta tedavi servislerini geliştirerek büyümektedir. Hastanenin renovasyon çalışmalarının temelinde; nitelikli hekimlik, deneyimli ve eğitimli personelin yanı sıra en yeni tıp teknolojisi eşliğinde sürekli bakım hizmeti sunma misyonu bulunmaktadır. Hastane; Nişantaşı'ndaki sağlık kompleksi ile birlikte Anadolu yakasında yer alan MedAmerikan Tıp Merkezi ile hizmet sunmaktadır.
Dünya çapında bir Tıp Merkezi
İstanbul'un önemli iş ve yerleşim merkezlerinden olan Nişantaşı semtinde 47.400 m2 bir alanda hizmet veren hastanenin toplam kapalı alanı 60.000 m2 olup, bu alanda dahiliye, cerrahi, tanı ve rehabilitasyon servislerini içeren ihtisas dalları bulunmaktadır.
Hastanede bulunan 541 uzman doktor ve onlara destek hizmeti sağlayan 1028 sağlık ve destek personeli ile günde 24 saat hizmet sunulmaktadır. Hastaların konforlu bir sağlık hizmeti alması için odaların tümünde; güvenlik denetim, hemşire çağrı ve bilgisayar erişim sistemleri ile elektrikli kumandalı yataklar, televizyon, buzdolabı ve değerli eşyaların saklanması için kasa yer almaktadır. Ayrıca hastaların kişisel ve günlük ihtiyaçları da karşılanmaktadır.
Kaliteli Sağlık Hizmeti
Amerikan Hastanesi'nde uygulanan modern yönetim anlayışı, tüm çalışanların, yöneticilerin ve hekimlerin sürekli eğitim almaları esasına dayanmaktadır. İnsan Kaynaklarını daha da geliştirme hedefine yönelik sürdürülen yatırımlar ve yenilenen teknoloji sayesinde hastane, sürekli olarak yüksek düzeyde ve geniş kapsamda tıbbi hizmet sağlamaktadır.
Amerikan Hastanesi, uluslararası standartlarda güvenli ve kaliteli tıbbi bakım sağlayabilmek için “Sürekli Kalite Geliştirme Programları” uygulamaktadır. Bu kapsamda, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni 2 Ekim 2000 tarihinde, hasta bakımı ve güvenliği alanlarında üstün kalitenin simgesi olarak kabul edilen Joint Commission International (JCI) Akreditasyon Belgesi’ni 15 Aralık 2002 tarihinde aldıktan sonra, 20 Şubat 2004 tarihinde de, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk ve tek özel hastane olmuştur. Son olarak ise, 2014 yılında ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi belgelendirme çalışmaları ile yine sağlık sektöründe bu alanda belge alan ilk kuruluş olmuştur. Hastanemiz Türkiye’de LEED (Yeşil Bina) sertifikasyonu çalışmalarına başlamış olup, Enerji Star belgesini de Mart 2015 tarihinde alarak Türkiye’de Enerji Star Belgesi almaya hak kazanan ilk hastane unvanını almıştır.
Amerikan Hastanesi bununla birlikte;
- Kardiyoloji Akreditasyonu – EAE Laboratory Accreditation in TTE, TEE
- Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Surgeon - Center of Excellence belgelendirmesi
- LEED Sertifikasyonu – Enerji Star Belgesi
- Uyku Laboratuvarı Akreditasyonu
- Bebek Dostu Hastane unvanlarını almaya hak kazanmış, uluslararası alanda başarılarını kanıtlamış bir hastanedir.
Kurum içerisinde sistemlere yönelik ve iyileştirmeye açık alanlar belirlenip, bölümlerle birlikte süreçleri sürekli geliştirmeye yönelik çalışmalar devam etmekte olup, belgelerin güncelliği ve devamlılığı sağlanmaktadır.
Bölümlerimiz
Acil Servis
Ağız ve Diş Sağlığı
Ağrı Ünitesi
Alerji - İmmünoloji
Ameliyathane
Anestezi ve Reanimasyon
Beslenme ve Diyet
Check-Up
Çocuk Cerrahisi
Dahiliye (İç Hastalıkları)
Dermatoloji (Deri Hastalıkları)
Dil ve Konuşma Bozuklukları
Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Hastalıkları
Enfeksiyon Hastalıkları
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Gastroenteroloji ve Hepatoloji
Genel Cerrahi
Genel Yoğun Bakım
Göğüs Cerrahisi
Göğüs Hastalıkları
Hematoloji
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Kalp ve Damar Cerrahisi
Kardiyoloji
Klinik Laboratuvar
Koroner Yoğun Bakım
Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi
Medikal Onkoloji
Nefroloji
Nöroloji
Nöroşirürji (Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi
Nükleer Tıp ve Moleküler Görüntüleme
Odyoloji
Oftalmoloji (Göz Hastalıkları)
Ortopedi ve Travmatoloji
Patoloji
Pediatri (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları)
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Psikiyatri
Psikoloji
Radyasyon Onkolojisi
Radyoloji
Romatoloji
Uyku Bozuklukları Ünitesi
Üreme Sağlığı Ünitesi (IVF - Tüp Bebek)
Üroloji
Vasküler Cerrahi (Damar Cerrahisi)
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi
Kariyer.net’te yayınlanan iş ilanlarına göre sağlık kuruluşları sektöründe işe alımın en fazla olduğu departmanlar ve bir önceki döneme göre artış – azalış trendi aşağıda yer alıyor.
Aşağıdaki veriler, şu an sağlık kuruluşları sektöründe çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
Hastaneler
Sağlık Kuruluşları , Hastaneler
Maaş bilgilerini paylaşmak ve bu sektörün maaş aralığını öğrenmek ister misin?
Verdiğin cevaplar anonim olarak saklanmaktadır.