16260 takipçi
1950’lerin başında Türk tersane sanayinin beşiği olan Haliç’teki Taşkızak bölgesinde “Deniz İnşaat Kollektif Şirketi” adı altında faaliyete başlayan firma, 22 Şubat 1971 tarihinde adını “Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Limited Şirketi” olarak değiştirmiş ve merkezi Büyükdere’de olmak üzere Haliç’teki ticari faaliyetlerine devam etmiştir. 1950’den 1980’e kadar aşağıda adı geçen gemiler inşa edilmiştir.
TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) için kapasiteleri 120-150-350-650 DWT olan 11 adet tanker ve 6 adet tren vagonu, Sahil Sıhhiye için 1 bir adet feribot, Gümrük Muhafaza için 3 adet kontrol teknesi ve Bayındırlık Bakanlığı için, her biri 350 DWT’lik iki adet atık gemisi, her biri 300 DWT’lik iki adet boşaltma teknesi, 5000 DWT’lik üç adet kum gemisi, 12 adet römorkör, 180 DWT’lik bir adet personel taşıma gemisi ve 125 DWT’lik 7 adet şat ile çeşitli kurum ve kuruluşlar için, 6 adet yat, 170 ile 2600 DWT arasında 45 adet kıyı ticaret gemisi ve tanker olmak üzere toplam 98 adet gemi inşa edilmiştir.
Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Limited Şirketi, 20 Eylül 1982 tarihinde bugünkü yerine taşınarak, 2004 yılına kadar birçok kurum ve kuruluşa, kıyı ticaret gemileri, tankerlerler, balıkçı tekneleri yatlar ve kuru yük gemilerinin de bulunduğu 31 adet farklı ebat ve tipte gemi üretmiştir.
Faruk Ürkmez tarafından 2004 yılında Anadolu Tersanesi alındıktan sonra, öncelikle tersanenin modernizasyonu ve kapasitesinin arttırılması için gerekli yatırımlar yapılmış, Anadolu Tersanesi’nin uzun zamandır hak ettiği Türkiye gemi üretimi sanayisindeki marka değerine ulaşmada önemli rol oynayan ve birincil hedefi üretim olan, teknolojik gelişimin yolu açılmıştır.
2005-2009 yılları arasında 10 adet 400DWT römorkör, 1 adet 16mt katamaran, 14 adet 9300DWT, 3 adet 4200DWT dökme yük gemisi, 2 adet 8100DWT ve 3 adet 18000DWT kimyasal tanker, 1 adet 1022TEU konteyner, 3 adet 6000DWT olmak üzere toplam 37 adet gemi inşası tamamlanmıştır.
2009 yılına kadar ticari gemiler inşa etmekte olan tersane, yeni vizyonu ile sadece askeri gemi üretimine odaklanmıştır. Ülkesinin denizcilik değerlerine sınırsız hizmet anlayışı çerçevesinde milli savunma sanayine gemi inşa etmeyi hedefleyen Anadolu Tersanesi, aynı yıl içerisinde hazırlıklarını tamamlaması hitamında, 2008 yılında Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığının değerlendirmesinin sonuçlanmasını takiben Süratli Amfibi Gemi Tedariği projesi imzalanmış olup, 8 adet geminin tedariği istenilen zamanda tamamlanmış olarak donanmamıza teslim ederek; başarı listesine bir yenisini eklemiştir.
Süratli Amfibi Gemiler; özgün bir milli dizayna sahip olup, 1156 ton azami deplasman, 20 knots sürat, araç/personel taşıma kapasitesi, silah ve yardımcı sistemler ile dünya bahriyelerinde kendi sınıfının en kabiliyetli gemileridir.
LCT tipi gemilerle yakaladığı başarının ardından Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığının değerlendirmesinin sonuçlanmasını takiben, 2 Adet LST Tipi gemi için sözleşme imzalanmıştır.
Ana görev fonksiyonu amfibi harekat ve ateş desteği olan Amfibi Gemi (LST), yüksek ateş gücüne sahip ve sahile kapak atma kabiliyeti olan büyük bir gemidir. Çok sayıda amfibi personel, zırhlı araç, tank ve destek malzemesi taşıma kabiliyetine sahiptir. Geminin ikincil görev fonksiyonu, doğal afet durumlarında yardım ve kurtarma harekatları gerçekleştirmek, acil sağlık hizmeti sunmak ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlamaktır.
Tamamen yerli ve özgün tasarım olam Amfibi Gemi (LST) üst orta büyüklükte ve önemli bir savunma gücüne sahiptir. Gemi gerek denizaltılardan, gerek havadan gelebilecek her türlü tehdide karşı gerekse karadan gelebilecek saldırılara karşı birçok silah ve sensöre sahiptir.
Harekat alanları, çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek kapasitede olan Amfibi Gemi (LST); araç ve personel taşıma kapasitesi, komuta kontrol hizmetleri, gündüz ve gece helikopter harekatı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkanı ile deniz gücümüzün dünya denizlerinde temsiline de çok önemli bir katkı sağlamaktadır.
Kariyer.net’te yayınlanan iş ilanlarına göre tersane / gemi inşa sektöründe işe alımın en fazla olduğu departmanlar ve bir önceki döneme göre artış – azalış trendi aşağıda yer alıyor.
Aşağıdaki veriler, şu an tersane / gemi inşa sektöründe çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
Bu şirketin aktif bir iş ilanı bulunmuyor. Şirketi takip et, yeni iş ilanlarından ilk sen haberdar ol.
Maaş bilgilerini paylaşmak ve bu sektörün maaş aralığını öğrenmek ister misin?
Verdiğin cevaplar anonim olarak saklanmaktadır.