27332 takipçi
Setaş Colorcenter, 1966 yılında başlayan yaşamını renk bilgisi üzerine kurmuş bir kimya şirketidir. Tekstil sektörüne ürün tedariği ile yola çıkmış olup, ürün gamını Kağıt, Plastik ve Metal sektörleri için de boya, kimyasal ve özel efektler üreterek geliştirmiştir.
Avrupa ve Asya' yı birleştiren konumunun sağladığı ayrıcalık ile kültürler arası iletişimi doğru sağlayan Setaş Colorcenter, yurtiçinde ve yurtdışında kaliteli ve geniş ürün yelpazesi, hızlı lojistik ağı ve özenli teknik servisi ile tercih edilen bir üretici ve iş ortağıdır.
İlerlemesinde öncü olan teknik altyapısını, tüm sektörler için yapılan Ar-Ge çalışmalarını ve deneyimli araştırma ekibini Technology Center çatısı altında birleştirerek multi-disipliner bir çalışma sistemi oluşturmuştur. Bu sistem ile müşterileriyle ortak projeler geliştirmeyi, üniversitelerle işbirliği içinde olmayı ve uluslararası araştırma projelerinde yer alarak inovatif ve sürdürülebilir keşifler yapmayı amaçlamaktadır.
Setaş Colorcenter, faaliyet alanlarında Türkiye' de lider konumuna gelmiş olup, ürünlerini Orta Doğu, Asya, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika bölgelerinde de pazarlamaktadır. Logistic Center bünyesinde işleyen "ithal ürünlerde antrepodan müşteriye doğrudan satış" ve "yerli üretim ürünlerinde yalın tedarik sistemi" uygulamaları ile yurtiçinde ve yurtdışında, hem rekabet gücünü arttırmış, hem de müşterilerine minimum stok maliyeti ve hızlı tedarik avantajı sağlamıştır.
Kronoloji:
1966- Tekstil ve deri sanayi için boya ve kimyasal madde üretimi ve temsilciliği ile ticaret hayatına başladı.
1987- İlk dispers boya üretimini gerçekleştirdi.
1989- Temsilcilikleri bırakma kararı alıp tamamen kendi üretimine odaklandı.
1997- Selüloz elyaf için baskı boyaları, poliamid elyaf için asit ve metal kompleks boyaları üretimine başladı.
2002- Dünyadaki önemli boya üreticilerinden oluşan, insan sağlığı ve çevrenin korunması konularında çalışmalar yapan ETAD (The Ecological and Toxicological Association of Dyes and Organic Pigments Manufacturers) adlı saygın derneğin ilk ve tek Türk üyesi oldu. Bütün önemli kuruluşlar ortak geleceğimizi koruma bilinci içinde benzer faaliyetler içine girmekteydi.
2003- İlk organik sentetik pigment üretimini gerçekleştirdi. Aynı yıl Tekstil ve Kağıt sektörleri için sıvı akrilik boya üretimine başladı.
2004- Masterbatch üretimine başladı. Kimya sektörünün önemli kollarından biri olan bu alanda kısa süre içinde kendini kanıtlayarak Türkiye' nin en büyük tedarikçisi konumuna geldi.
2007- Lif yağlama teknolojilerinde kullanılan yağların üretimine başladı. Aynı sene yeni bir iş koluna yatırım yaparak Elektrostatik Toz Boya üretim tesisi faaliyete geçerek Setacoat markası ile metal kaplama sektörünü Setaş' ın renkleri ile tanıştırdı.
2010- Denim' de moda özel efektlerle her geçen gün dinamikliğini korurken, Setaş bu sektöre yeni ürünlerin kazandırılması için kimyasal üretim projesine başladı. Türkiye' nin denim üretiminde global anlamda öncülüğünü devam ettirmesi Setaş' ın Ar-Ge çalışmalarının lokomotifi oldu.
2011- İçinde barındırdığı kimya temelli farklı disiplinleri buluşturmak ve buradan doğacak sinerji ile yeni çalışmalar yapabilmek için 2011 yılının Eylül ayında Teknoloji Merkezini açtı. Güç, iletişim ve bilgi paylaşımından beslenir ilkesi bu merkezin temel yaklaşımlarından biridir.
2014- 2007 yılında kurulan elektrostatik toz boya bölümü, ÇOSB' de 11.000 m2' lik yeni bir tesise taşınarak kapasitesini 6000 Ton / yıl a çıkardı.
2016- 6 Eylül 2016 tarihinde, United Nations Global Compact (UNGC) platformuna üye olarak katıldı.
2017- T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen markalaşma programı Turquality' ye kabul edildi
Gelişen dünya ile beraber Setaş da mevcut birimlerini güçlendirip yeni yatırımlara girmeye devam edecektir.
Satış ve Pazarlama Ağı
Setaş hem yurt içinde hem de yurt dışında müşteri beklentilerini hızlı ve doğru karşılayabilmek için lokal ofisler, acentelikler ve distribütörlükler aracılığı ile pazarlama ve satış ağını organize etmiştir.
Bölge satış merkezlerindeki tekstil veya kimya mühendisi satış yetkilileri satış ve uygulama amaçlı çalışmaları yaparken, teknik servis kadrosu işletme denemeleri için yeni ürün denemelerinden proses geliştirme çalışmalarına kadar her türlü konuda müşterilere destek vermektedir. Bunun dışında Technology Center bünyesinde bulunan laboratuvarlarda müşterilerden gelen test ve analiz talepleri değerlendirilmekte ve en kısa sürede sonuçlandırılmaktadır.
Kariyer.net’te yayınlanan iş ilanlarına göre kimya sektöründe işe alımın en fazla olduğu departmanlar ve bir önceki döneme göre artış – azalış trendi aşağıda yer alıyor.
Aşağıdaki veriler, şu an kimya sektöründe çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
Plastik ve Ürünleri
Plastik ve Ürünleri
Maaş bilgilerini paylaşmak ve bu sektörün maaş aralığını öğrenmek ister misin?
Verdiğin cevaplar anonim olarak saklanmaktadır.