İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2010 yılında Faruk Saraç Moda ve Sanat Vakfı tarafından kurulur. Türkiye’nin ilk tasarım meslek yüksekokulu olma özelliğiyle öne çıkar. 19. yüzyılda Fabrika-i Hümayun olarak bilinen, şimdi ise restore edilmiş haliyle geniş kullanım alanına sahip tarihi binada eğitim faaliyetlerini sürdürür. İlgili yüksekokul ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için yazının devamını okuyabilirsiniz!
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ücretleri ve burs imkanları sayesinde öğrencilerin öncelikli olarak tercih ettiği okullar arasında yer alır. Mesleki becerilerini geliştirmiş ve kişisel gelişimlerini tamamlamış öğrencileri yetiştirmeyi hedefleyen okul, toplumsal gelişmelere yön verir. Etik sorumluluk ve kurumsal aidiyet gibi temel değerleriyle dikkatleri üzerine çeker.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Okulunda yer alan birimler, öğrencilerin memnuniyetini artırmaya yöneliktir. Kampüs hayatını daha keyifli bir hale getirmek ve öğrencilerin kişisel gelişimini artırmak amacıyla; sağlık, kültür ve spor birimi, psikolojik danışmanlık birimi, sağlık hizmetleri, uygulama eğitim, kütüphane gibi imkanlar sunulur.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Hangi Fakülteler Var?
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, eğitimini bitirdikten sonra kısa sürede meslek hayatına atılmak isteyen öğrenciler tarafından merakla incelenir. Okulun sunduğu staj ve uygulamalı eğitimler, iş hayatına adım atmadan önce öğrencilerin mesleği öğrenmesine olanak sunar. Aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun mezuniyet sonrasında öğrencilerine iş bulma noktasında da destek olduğu bilinir.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda hangi fakültelerin mevcut olduğu öğrenciler tarafından araştırılır. İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2 yıllık ön lisans eğitimi sunan bir okuldur. Dolayısıyla İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda herhangi bir fakülte bulunmaz. Ön lisans bölümlerini bünyesinde barındıran okulda farklı alanlarda uygulamalı örgün eğitimler verilir.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu nerede sorusu sıklıkla araştırılır.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Fatih/İstanbul’dadır. İstanbul'da ön lisans eğitimi almak isteyen bireylerin tercih edebileceği okullar arasında İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yer alır. Vakıf üniversitesi olma özelliği taşıyan okulda öğrenciler için çeşitli imkanlar bulunur. Sunulan imkanlar öğrencilerin eğitim hayatını daha renkli bir hale getirirken aynı zamanda üniversite hayatına da katkı sağlamasıyla öne çıkar.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Bölümleri Neler?
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, mesleğini başarıyla icra eden ve iş hayatında kendini kanıtlayan bireyler yetiştirme hedefiyle yola çıkar. Tam da bu noktada yüksekokulda yer alan ön lisans bölümleri dikkat çeker. Yüksekokul, ön lisans bölümü konusunda oldukça kapsamlı bir yelpazeye sahiptir. İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda yer alan ön lisans bölümleri şu şekilde sıralanabilir:
- Ağız ve Diş Sağlığı: Ağız ve Diş Sağlığı programı, ilgili alanda ağız ve diş sağlığı teknikeri olarak hizmet verecek ara elemanlar yetiştirmek amacıyla eğitim verir. Bölümden mezun olan öğrenciler diş polikliniklerinde klinik yardımcısı olarak çalışma fırsatına sahip olurlar. Tüm klinik çalışmalarında yer alabilirler. İlgili bireylerin diş hekiminin çalıştığı ortamı hazırlama, hasta kabul etme gibi çeşitli görev ve sorumlulukları bulunur.
- Ameliyathane Hizmetleri: Ameliyathane Hizmetleri bölümünün temel amacı, kamu ve özel sektöre ait ameliyathanelerde görev alacak nitelikli bireyler yetiştirmektir. Ameliyathane teknikeri olarak mesleğini icra eden bireyler sağlık hizmetlerinin temel süreçlerine ve ilkelerine vâkıf olur.
- Anestezi: Anestezi, sağlık sektörünün en önemli alanlarından birisidir. Anestezi bölümünde öğrencilere ameliyata hazırlanan hastanın uyutulması ve diğer tıbbi yöntemlerin uygulanması noktasında eğitim verilir. Bölümden mezun olan öğrenciler anestezi teknikeri olarak hastanelerde, özel kliniklerde, doğumevlerinde ve farklı sağlık işletmelerinde görev alabilir.
- Aşçılık: Aşçılık programı, aşçılık mesleğinin temel kavram ve kuramlarının aktarıldığı bir bölümdür. Yiyecek içecek sektörüne yön veren bilgiler ve terminolojiler aşçı adaylarına sunulur. Uygulamalı eğitim imkanları sayesinde eğitim gören bireyler el becerisini geliştirerek iş hayatına hazırlanır. Bölümden mezun olan öğrenciler; otellerde, turistik tesislerde, catering firmalarında, özel ve resmi kurumların mutfaklarında görev alabilir.
- Fizyoterapi: Fizyoterapiye özgü yöntemlerin planlanıp uygulandığı bölümde verilen eğitimlerle ihtiyaç duyan bireylerin sağlık ve yaşam kalitesinin artırılması hedeflenir. Bununla birlikte fizyoterapi teknikeri olarak mesleğini icra edecek bireyleri yetiştirirken tedavilerde kullanılan araç ve gereçler tanıtılır. Bölümden mezun olan öğrenciler; özel ya da devlet hastanelerinde, acil servis ünitelerinde, spor kulüplerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de dahil olmak üzere çeşitli birimlerde görev alabilir.
- Grafik Tasarımı: İşlevsel ve estetik uygulamaların incelendiği bölümde öncelikli amaç, ulusal düzeydeki grafik ürünlerinin üretimidir. Teknoloji tarafından sunulan yazılım ve donanımların etkin bir şekilde kullanılmasını ve bu doğrultuda özgün tasarımlar üretmede etkin olan bireyler yetiştirmeyi hedefler.
- İç Mekan Tasarımı: Toplumsal hayatın temelini oluşturan tarihsel ve kültürel bir sürecin sonucu olan iç mekân tasarımı, insanların yaşamını geçirdiği mekanları estetik, teknolojik ve işlevsel açıdan geliştirmeyi amaçlar. İç mekan tasarımı, nitelikli teknik eleman yetiştirmeyi hedefleyen bir bölümdür. Bölümden mezun olan öğrenciler; mobilya fabrikası tasarım bölümlerinde, iç mimarlık ofislerinde, restorasyon firmalarında ve bürolarında görev alabilir.
- İlk ve Acil Yardım: İlk ve acil yardım bölümünün temel amacı, kriz anlarında yaralı ve hastalara profesyonel bir şekilde temel ve ileri yaşam desteği sunabilen sağlık personelleri yetiştirmektir. İlk ve acil yardım teknikeri olarak mesleğini icra eden bireyler, önleyici tıbbi müdahalelere hakimdir. Bu doğrultuda sağlık sektörüne bağlı pek çok farklı alanda çalışma imkanı bulabilirler.
- Mimari Restorasyon: Kültürel değerleri gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmayı hedefleyen mimari restorasyon bölümü, yenileme çalışmalarında aktif olarak görev alacak nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefler. Eğitim gören öğrencilere mimarlık ve koruma alanlarında yeni bir bakış açısı kazandırılır. Programdan mezun olan öğrenciler müzelerde, konservasyon laboratuvarlarında, mimarlık bürolarında ve Kültür Bakanlığına bağlı birimlerde çalışma fırsatına sahip olur.
- Moda Tasarımı: Meslekî eğitimin ön planda tutulduğu moda tasarımı bölümünde temel amaç; kalıp hazırlama konusunda kendini geliştirmiş, modelistlik yapabilen, yüksek yaratıcılığa sahip bireyler yetiştirmektir. Moda tasarımı alanındaki yöntem ve teknikleri kavrayan bireyler, moda sektöründe görev alabilir.
- Optisyenlik: Göz doktorları tarafından konulan kusurların giderilmesi ve hastaya eksiksiz bir tedavi uygulanması noktasında optik sektörü oldukça önemli bir yere sahiptir. Optisyenlik programı ise reçetelerde yazılı olan gözlük camlarını, lensleri, gözlük çerçevelerini ve optik görme gereçlerini hastalara sunan nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefler. Bölümden mezun olan öğrenciler; Optisyenlik müesseselerinde, lens üretim yerlerinde, optik satışı yapan depolarda, üniversitelerde ve refraksiyon hastanelerinde görev alabilir.
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik: Sağlık hizmetlerinin süreçlerine ve yönetimine vakıf, iletişim yeteneği yüksek sağlık personelleri yetiştirmeyi hedefleyen bir bölümdür. Sağlık hizmetlerinde iyi bir yönetim sağlanması açısından önem arz eder. Bölümden mezun olan öğrenciler hastanelerin kabul ve çıkış birimleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda görev alabilir.
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri: Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümünün temel hedefi; radyolojik görüntülemenin uygulayıcılarını yetiştirmektir. Radyolojik cihazların temeli ve uygulaması noktasında kapsamlı bilgiye sahip olan bireyler, radyolojik incelemelerin kalitesini artırır. Bölümden mezun olan öğrenciler, devlet ve özel hastanelerin radyoloji, nükleer tıp ve radyoterapi bölümlerinde çalışma imkanına sahip olur.
- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri: Tıbbi laboratuvar teknikleri bölümünde hastaların durumuyla ilgili tıbbi analizleri yapan sağlık teknikerleri yetiştirilir. Programdan mezun olan bireyler özel ve devlet hastaneleri başta olmak üzere sağlık ocakları ve özel tahlil laboratuvarlarında çalışma fırsatına sahip olur.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yüksek Lisans Bölümleri Neler?
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, öğrencilerini mesleki alanda geliştirmeyi hedefleyen yüksekokullar arasında yer alır. Bu doğrultuda yüksekokulun ön lisans programları dikkat çeker. Oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan ön lisans bölümlerinde öğrenciler teorik ve pratik açıdan zengin bir bilgi birikimine sahip olarak iş hayatına hazırlanır.
- İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu puanları ve yüksek lisans bölümünün olup olmadığı ilgili adaylar tarafından araştırılır. Bu noktada ilgili yüksekokulda yüksek lisans bölümünün bulunmadığı görülür. Dileyen öğrenciler 2 yıllık ön lisans bölümünü tamamladıktan sonra DGS ile lisans programlarına geçiş yapabilir.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Açıköğretim Bölümü Var Mı?
Küreselleşen dünyada açıköğretim faaliyetleri sıklıkla tercih edilir. Öğretim materyallerine dijital ortamda ulaşma gibi imkanlar açıköğretimi avantajlı hale getirir. Farklı yaş gruplarından insanlar tarafından ilgi gören bir eğitim modelidir.
- İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bölümleri incelendiğinde açıköğretim bölümü olup olmadığı merak edilen konular arasındadır. İlgili yüksekokulda açıköğretim bölümü yer almamaktadır. Gerektiği noktalarda yüksekokul yönetimi tarafından uzaktan eğitim sistemi uygulanabilir.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Taban Puanları Nedir?
Üniversiteye girişte taban puanlarının önemi yadsınamaz bir gerçektir. Bu noktada öğrenciler yerleşmek istedikleri üniversitelerin taban puanlarını göz önünde bulundurarak tercihlerini yaparlar.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu taban puanları her sene yapılan TYT sınavı doğrultusunda farklılık gösterir.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu tercih etmek isteyen öğrencilerin geçmiş yıllardaki alım puanlarına bakması tavsiye edilir. Böylelikle isabetli bir tercih listesi oluşturan öğrencilerin ilgili bölümlere yerleşme şansı daha yüksek olur.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yabancı Öğrenci Başvuru Şartları Nedir?
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu burs imkânları ile uluslararası alanda öğrenci kabulü yapan yüksekokullar arasındadır. Bu noktada İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yabancı öğrenci şartlarının göz önünde bulundurulması gerekir. İlgili kurumda eğitim görmek isteyen yabancı öğrencilerin bu şartları yerine getirmeleri önemlidir.
- İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yabancı öğrenci başvuru şartlarından ilki ilgili öğrencinin lise son sınıfta ya da mezun durumda olmasıdır.
- Öğrencilerin; diploma, geçici mezuniyet belgesi, denklik belgesi, transkript gibi belgeleri ibraz etmesi gerekir. Bu noktada yüksekokulun yayınladığı güncel yönergenin incelenmesi önemlidir.
- İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun öğretim dili Türkçedir. Bu noktada yabancı öğrencilerin Türkçe düzeyleri yapılan sınavlarla belirlenir. Sınavda başarılı olan öğrenciler kayıt yapma hakkına sahip olur.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezunları için İş İmkanları Nelerdir?
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan bölümler, iki yıllık eğitim sunar. Mesleki eğitimin ön planda yer aldığı bu bölümlerde uygulamalı eğitimler ve staj programları mevcuttur. İlgili programlarda sunulan eğitimler sırasında mesleklerin inceliklerini öğrenen bireyler, iş hayatına ilk adımlarını daha rahat bir şekilde atabilirler.
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun sunduğu staj programları sayesinde öğrenciler, sektörün öncüleriyle tanışma fırsatı bulurlar. Kariyer merdivenlerini emin adımlarla çıkarken aynı zamanda hayal ettiği mesleği icra etme şansına sahip olurlar. Sen de İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ücretleri ve bursları
hakkında bilgi sahibi olarak eğitim hayatına yön verebilirsin.