Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ), 2015 yılında Final Eğitim Kurumları ve KKTC’nin turizm sektöründe öncü firmalarından biri olan DMG-Akgünler Grubu iş birliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne ilçesinde kurulan bir özel üniversitedir. Kurulduğu günden itibaren yükseköğretim ve eğitim faaliyetlerinde çağdaş adımlarla ilerlemeyi hedefleyen Uluslararası Final Üniversitesi, nitelikli kadrosu ve öğrenci odaklı kampüsü ile bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ulusal ve uluslararası literatürde kaliteli eğitim vererek, akademik çalışmalarla bilimsel faaliyetlere imza atmayı kendine ilke edinen Uluslararası Final Üniversitesi, yeniliklere açık, evrensel bakış açısına sahip, bilgili ve kültürlü mezunlar yetiştirmektedir. Uluslararası Final Üniversitesi, teknolojik gelişmelere ayak uyduran, etik değerlere sahip çıkan, yetenekli ve duygusal zekası yüksek liderleri üniversite bünyesinde yetiştirmeyi kendine vizyon edinmiştir. Akademik başarıyı kariyer fırsatına dönüştürmeyi amaç edinen Uluslararası Final Üniversitesi, hayat boyu öğrenme, şeffaf ve sürdürülebilir gelişmeyi esas alan anlayışı ile evrensel anlamda pratik ve teorik eğitime dayalı bir eğitim programını yürütmektedir. Ulusal ve uluslararası çapta, çağdaş ve kaliteli eğitim ve pratik öğretim vizyonu ile faaliyetlerini yürüten Uluslararası Final Üniversitesi, her öğrenciye hitap etmek için gerçek yaşam deneyimlerini ve kariyer olanaklarını, mesleki becerilere entegre etmektedir. Bilimin ışığında oluşturduğu ders içerikleri ile enstitü, fakülte ve meslek yüksekokullarında eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 9 fakülte, 1 enstitü ve 3 meslek yüksekokulu ile üniversite eğitimlerini yürüten Uluslararası Final Üniversitesi, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri ile evrensel düzeyde bir eğitim programına sahiptir. Öğrenci odaklı yerleşkesi ile birlikte hobi kursları, yaşam merkezleri, sosyal kulüpler - topluluklar ve spor alanları ile öğrencilere aktif bir üniversite ortamı sunmaktadır. YÖK ve üniversite bünyesinde tanınan öğrencilik haklarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayan Uluslararası Final Üniversitesi çift ana dal ve yatay geçiş imkanlarını öğrencilerine sunmaktadır. Uluslararası Final Üniversitesi yatay geçiş ve çift ana dal başvuruları, öğrenci işleri duyuruları ve üniversitenin ilgili yönergeleri aracılığı ile takip edilmelidir. Çeşitli üniversitelerde okuyan öğrenciler yatay geçiş imkanı ile öğrenimlerine Uluslararası Final Üniversitesi’nde devam edebilmektedirler.
Uluslararası Final Üniversitesi’nde dokuz adet fakülte bulunmaktadır. Uluslararası Final Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Uluslararası Final Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi başta olmak üzere farklı teorik ve pratik eğitimleri içeren diğer fakültelerde üniversite bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Uluslararası Final Üniversitesi fakültelerinde dersler, Türkçe ve İngilizce olarak okutulmaktadır. Farklı dillerle uluslararası çapta eğitim almak öğrenciler için bir alternatif oluşturmaktadır. Uluslararası Final Üniversitesi bölümleri ve bölümlere bağlı fakülteler aşağıda sıralanmıştır:
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü (Türkçe)
- Hemşirelik Bölümü (Türkçe)
- Beslenme ve Diyetetik Bölümü (İngilizce)
- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü
- Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü
- Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü
- İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü
- Türkçe Öğretmenliği Bölümü
- İngilizce Öğretmenliği Bölümü (İngilizce)
- Psikoloji Bölümü (İngilizce)
- Psikoloji Bölümü (Türkçe)
- Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (İngilizce)
- Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü (İngilizce)
- Yazılım Mühendisliği Bölümü (İngilizce)
- İnşaat Mühendisliği Bölümü (İngilizce)
- Mimarlık Bölümü (İngilizce)
- İç Mimarlık Bölümü (İngilizce)
- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü (İngilizce)
- İşletme Bölümü (İngilizce)
- Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü (İngilizce)
- Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü (İngilizce)
- Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü (İngilizce)
- Bankacılık, Finans ve Muhasebe Bölümü (İngilizce)
- İşletme (Girişimcilik) Bölümü - Ulster University
- İşletme (Pazarlama) Bölümü - Ulster University
- Ekonomi Bölümü (İngilizce)
Uluslararası Final Üniversitesi, öğrencilerine 4 yıllık lisans eğitimlerinin yanı sıra 2 yıllık bir program olan ön lisans bölümleri ile de eğitim ve öğretim vermektedir. 2 yıl (2 güz + 2 bahar dönemi) süren bir eğitim programı olan ön lisans eğitimini tercih eden öğrenciler, meslek yüksekokulu bünyesinde eğitim almaktadır. Ön lisans programından mezun olan öğrenciler, iş hayatına erkenden atılabilmektedir. 2 yıl boyunca mesleki bilgi ve deneyim kazandırılması amaçlanan ön lisans bölümleri ile sektörlerinde nitelikli ara eleman açığının kapatılmasına yönelik eğitim ve öğretim faaliyeti yürütülmektedir. Ön lisans mezunları, diledikleri takdirde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile bir üst öğrenim olan lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilirler. Uluslararası Final Üniversitesi ön lisans bölümleri aşağıda sıralanmıştır:
- Adalet Programı
- Ameliyathane Hizmetleri Programı (Türkçe)
- Anestezi Programı (Türkçe)
- Fizyoterapi Programı (Türkçe)
- İlk ve Acil Yardım Programı (Türkçe)
- Aşçılık Programı
Uluslararası Final Üniversitesi yüksek lisans eğitimleri Lisansüstü Eğitim Öğretim Enstitüsü (LEÖE)’nde verilmektedir. Lisansüstü Eğitim Öğretim Enstitüsü bünyesinde tezli ve tezsiz olmak üzere lisansüstü eğitimi alınmaktadır. Yüksek lisans programları, akademik çalışmalar eşliğinde esnek bir yaklaşımla öğrencilere verilmektedir. Uluslararası Final Üniversitesi yüksek lisans programları Avrupa Standartlarına ve yönergelerine göre Avrupa Kredi Transfer Sistemine (ECTS) göre tasarlanarak ders içerikleri hazırlanmıştır. Lisans mezunları bölümlerine denk veya farklı bir bölümde yüksek lisans eğitimlerine devam edebilmektedirler. Yüksek lisans bölümleri iki yıllık bir eğitim programıdır. Uluslararası Final Üniversitesi yüksek lisans bölümleri, enstitü bünyesinde bir yıl teorik dersler ve bir yıl tez yazma şeklinde ilerlemektedir. Tez zorunluluğu sadece tezli yüksek lisans bölümleri için geçerli olup tezsiz yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler tez yazmadan yüksek lisanslarını tamamlayabilmektedirler. Uluslararası Final Üniversitesi yüksek lisans programları aşağıda sıralanmıştır:
- İşletme Yönetimi (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- Uluslararası Otel Yönetimi (VATEL)
- Eğitim Yönetimi ve Denetimi (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Tezli Yüksek Lisans Programı)
- Klinik Psikoloji (Tezli Yüksek Lisans Programı)
- İngiliz Dili Eğitimi (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- Yazılım Mühendisliği (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- Gastronomi Yönetimi (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- Elektrik Elektronik Mühendisliği (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- Uluslararası Turizm Yönetimi (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
- Mimarlık (Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı)
Uluslararası Final Üniversitesi, örgün öğretim yapan bir üniversitedir. Uluslararası Final Üniversitesi’nde açık öğretim programına dair bir bölüm bulunmamaktadır. Uluslararası Final Üniversitesi, teorik ve pratik dersler için gerekli teknolojik donanıma sahip olup öğrencilerinin nitelikli yetişmeleri için modern ve interaktif sınıflarda örgün eğitim vermektedir. Öğrenci ve öğretim elemanlarının mesleki ve akademik donanımlarının sağlam olması adına farklı imkanlar da sunmaktadır. Uluslararası Final Üniversitesi, üniversite ortak derslerinin uzaktan öğretim ile online ortamda verilmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Uluslararası Final Üniversitesi’nde tamamen uzaktan eğitim ile verilen bir açık öğretim bölümü bulunmamaktadır.
Uluslararası Final Üniversitesi taban puanları her yıl değişmektedir. Uluslararası Final Üniversitesi de diğer üniversitelerde olduğu gibi her yıl değişen taban puan ve başarı sıralamalarına sahiptir. Uluslararası Final Üniversitesi sıralama ve taban puanları her yıl ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile yeniden güncellenmektedir. Uluslararası Final Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralamalarını kontrol etmek için bir önceki yılın taban puanları ve sıralamalarını araştırmak gerekmektedir. Böylelikle Uluslararası Final Üniversitesi’nde tercih edeceğiniz bölümün yeni puanı hakkında bir öngörüde bulunabilirsiniz. Bu esnada önemli olan, ilgili yılın taban puanı ve sıralaması hakkında yapılan bir tahminin sadece bir öngörü olduğunun unutulmaması gerektiğidir. Net sonuçlar, ilgili yılın taban ve tavan puanları açıklandığında belirlenmiş olacaktır. Uluslararası Final Üniversitesi’nde tercih edeceğiniz bölümü kazanıp kazanamayacağınız hususunda bir tahmin yaparak tercihlerinizi belirleyebilirsiniz; ancak bunun kesin sonuçlar olmadığı unutulmamalıdır.
Uluslararası Final Üniversitesi’ne yabancı öğrenci olarak başvuru yapmak ve eğitim almak mümkündür. KKTC’de yer alan Uluslararası Final Üniversitesi’nde birçok ülkeden öğrenci bulunmaktadır. Uluslararası Final Üniversitesi, yabancı öğrencilerin başvuru ve kayıt işlemleri için gerekli yönergeleri ilan etmektedir. Uluslararası Final Üniversitesi’ne yabancı öğrenci olarak başvuru yapmak isteyen öğrenciler öncelikle belirlenmiş olan dil sınavlarından gerekli puanı almalı ve üniversiteye girebilmesi için lise veya yükseköğretim mezuniyet derecesine sahip olmalıdır. Uluslararası Final Üniversitesi’nde her bölüm için yabancı öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. Başvuru için istenen belgeler ve kriterler başvuru esnasında kontrol edildikten sonra başvuru yapılabilmektedir. Uluslararası Final Üniversitesi yabancı öğrenci kontenjanları ve başvuru şartları gibi tüm bilgiler üniversitenin ilgili birimleri tarafından hazırlanan yönergelerde yer almaktadır.
Uluslararası Final Üniversitesi ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunları içi birçok iş imkanı bulunmaktadır. Mezunlar, yüksek lisansın ardından akademik kariyerlerine devam edebilecekleri gibi kurumsal bir şirkette üst düzey pozisyonlarda görev alabilmektedirler. Bunun yanı sıra Uluslararası Final Üniversitesi ön lisans ve lisans bölümü mezunları bölümlerine eş değer bir meslek veya farklı kulvarlarda da kendilerine yer bulabilmektedirler. Uluslararası Final Üniversitesi mezunları, özel veya kamu sektöründe de bölümleri dahilinde bir görev alabilmektedirler. Örneğin; Uluslararası Final Üniversitesi Hukuk bölümü mezunu bir öğrenci barolara bağlı çalışabildikleri gibi kamu sektöründe hakim, savcı , noter veya kaymakam olarak mesleklerini yapabilmektedirler. Kendi bürosunu açıp avukat olarak çalışmak isteyen hukuk mezunları da oldukça başarılı işlere imza atabilmektedirler. İş imkanları bölüm bazlı olabildiği gibi öğrencinin kendini ne ölçüde geliştirdiği ile de çok yakından alakalıdır. Örneğin; Uluslararası Final Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunları, özel ve kamu kurumlarında, hastanelerde, özel danışmanlık bürolarında, ceza ve tevkif evlerinde, kreşlerde ve okullarda çalışabildikleri gibi yeterli donanım ve sertifikalara sahip olduklarında kendi terapi ve danışmanlık ofislerini açabilmektedirler. Benzer şekilde Uluslararası Final Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği mezunları özel veya kamu kurumlarında özel gereksinimli bireylerin eğitim ve öğretim süreçlerinde eğitimci olabilmektedirler. Uluslararası düzeyde eğitim alıp tüm dünyada iş imkanına erişmek isteyen Uluslararası Final Üniversitesi Gastronomi mezunları, turizm sektörü başta olmak üzere birçok işletmede şef ve aşçı olarak çalışabilmektedirler. Turizm ve pek çok sektör için gerekli olan yabancı dil yetkinliğine sahip olan mezunlar çok çeşitli firma ve işletmelerde üst düzey yöneticilik yapabilmektedirler. Uluslararası Final Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunları mimari danışmanlık şirketlerinden inşaat şirketlerine kadar geniş yelpazede seçim yapma olanağına sahiplerdir. Uluslararası Final Üniversitesi’nde ve diğer üniversitelerde yer alan tüm bölümler kendi özelinde iş bulma ve istihdam yaratma imkanına sahiptir ve bu noktada önemli olan mezunların kendi istekleri ve yeteneklerine göre bir seçim yapmalarıdır. Akademisyenlik her bölüm için geçerli olup önemli meslekler arasında yer almaktadır. Siz de üniversite ve bölüm seçiminde kararsızsanız veya net bilgiler elde etmek isterseniz Kariyer.net’in pozisyon rehberi sayfalarına göz atabilir ve kendiniz için en uygun bölüm ve işi seçebilirsiniz. Kariyer.net üzerinden her sektöre ait tüm iş ilanlarına erişebilirsiniz.
Aşağıdaki veriler, Uluslararası Final Üniversitesi mezunlarının ortak verilerine göre analiz edilmiştir.