Aile ve Tüketici Bilimleri Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Aile ve Tüketici Bilimleri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Bölüm Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Aile ve Tüketici Bilimleri
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü

Kontenjan

Taban Puan
Başarı Sırası
1Hacettepe ÜniversitesiAile ve Tüketici Bilimleri (4 Yıllık)EA57296,77266371,913

Aile ve Tüketici Bilimleri

Aile ve Tüketici Bilimleri bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür. Aile ve Tüketici Bilimleri bölümünün amacı, başta aile olmak üzere, çalıştığı kurumun ve toplumun yaşamını uluslararası yaşam kalitesine çıkarmaya yardımcı olacak, aile bireylerinin, ailelerinin ve kurumların ekonomik kaynaklarını planlayabilecek, verimli hale getirebilecek, tüketici davranışlarını analiz edebilecek, kontrol edebilecek ve kurumların belirledikleri hedefleri doğrultusunda isteklerine ulaşabilmeleri için denetimler ve planlar oluşturacak bireyler yetiştirerek sektöre kazandırmaktır. Aile ve Tüketici Bilimleri bölümünü tercih etmeyi düşünen öğrencilerde planlama yapabilen, kurumsal şirketlere ayak uydurabilen, disiplinli, sorumluluk sahibi gibi başlıca aranan özelliklerden bazılarıdır. Aile ve Tüketici Bilimleri, genellikle aile ilişkileri, tüketici davranışları, ev yönetimi ve aile üyelerinin sağlığı gibi konuları inceleyen bir disiplindir. Bu alan, ailelerin ve bireylerin günlük yaşamlarını daha sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Aile ve Tüketici Bilimleri, genellikle hem bireysel hem de toplumsal düzeyde olumlu değişikliklere katkıda bulunmayı hedefler. 

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Aile ve Tüketici Bilimleri Taban Puanları

Sınavı sonrasında tercih listeni hazırlamaya başladıysan istediğin bölümle ilgili güncel kaynaklara ulaşman gerekir. Aile ve tüketici bilimleri bölümü istiyorsanaile ve tüketici bilimleri taban puanlarıdoğrultusunda seçimler yapmalısın. Girmek istediğin diğer üniversite ve bölümleri birlikte analiz ederek şansının yüksek olduğu yerleri yazabilirsin.

Aile ve tüketici bilimleri bölümü taban puanlarıve başarı sıralaması hakkında bilgi edinmek tercihlerini daha doğru yapmana yardımcı olur. Birçok üniversite adayı gibi isteklerine göre şehir, üniversite ve bölüm seçimini aklında netleştirmelisin. Aile ve tüketici bilimleri bölümü için tercih yapmak istiyorsan, bilmen gereken birkaç nokta var. Bu bilgiler ışığında daha kaliteli tercih listeleri hazırlaman mümkün hale gelir.

Aile ve Tüketici Bilimleri Tercih Puanları

İlk defa sınava giren üniversite adaylarından biriysen taban puanın ne olduğunu anlamak ilk işin olmalıdır. Çünkü birçok şey bu puan üzerinde belli olur. Bölümün gerektirdiği puanı elde etmiş olman büyük bir şanstır. Bu fırsatı diğer verilerle birlikte gözden geçirerek tercih listene yazıp yazmayacağını belirleyebilirsin.

Araştırma sürecinde göreceksin kiaile ve tüketici bilimleri tercih puanlarıher yıl değişikliğe uğrar. Bir önceki seneyle aynı olmaması kafanı karıştırabilir. Bunun sebebi bölüme giren diğer öğrencilerin aldığı puana göre belirlenmesidir.Aile ve tüketici bilimleri puanları2021 yılında 237,77308 iken 2022 yılında yükselerek 291,20925 puan olmuştur.

Gördüğün gibiaile ve tüketici bilimleri taban puanlarıher yıl aynı kalmayarak büyük değişikliklere uğrayabilir. Bu da, bölüm öğrencilerinin sınav puanlarıyla belirlenmesinden kaynaklıdır. Yani kafanı karıştırman gereken bir durum yok. Bir önceki seneye ait puanı geçtiğinde bu bölümü tercih listene eklemek üzere radarına alabilirsin. Ardından başarı sıralaması ve kontenjan gibi faktörlere bakarak son kararını verebilirsin. Bunun dışında datercih motorusayfası sana yardımcı olabilir.

Aile ve Tüketici Bilimleri Başarı Sıralaması

Başarı sıralaması senin bölüme girip girmeyeceğini belirleyen bir diğer unsurdur. Aslında bu sıralamaya girmen senin şansını büyük oranda artırır. Sadece taban puana bakmaktansa bu veriyi analiz ederek sıralamaya girmeyi başarmalısın. Eğer bölüme yüksek talep varsa rakiplerin arasından sıyrılma şansın yalnızca bu sayede artar. Bazı durumlarda taban puanın yetse bile başarı sıralamandan ötürü başka bir öğrenci senin önüne geçebilir.

Aile ve tüketici bilimleri başarı sıralamasıher yıl büyük değişikliğe uğramaz. Aslında bu genel bir kural gibidir. Taban puanları öğrenci puanlarına göre çok düşüş gösterebilir veya aniden yükselebilir. Fakat başarı sıralamaları her zaman ufak farklılıklarla karşına çıkar. Bu yüzden taban puanla birlikte bu veriyi analiz etmen birçok öğrenci arasından sıyrılman konusunda büyük önem taşır. Ancak doğru veriye ulaşarak başarı sıralamanı belirlemek gerektiğini de unutmamalısın.

Başarı sıralaması için örnek vermek gerekirse;Aile ve tüketici bilimleri sıralamalistesi 2021 yılında 471.376 olarak belirlenmişken 2022 yılında ise 471.530 olarak belirlenmiştir. Gördüğün gibi bu sıralamada devasa farklar meydana gelmez. Bu bilgiye sahip olmak birkaç noktada işe yarayacağından dolayı atlamamalısın. Tercih sürecinde doğru bilgilerle hareket etmek işini kolaylaştırır. Daha detaylı bilgiler için Kariyer.net sitesindeki verileri düzenli olarak kontrol edebilirsin.

Aile ve Tüketici Bilimleri Tercih

Tercih listeni hazırlarken dikkate alman gereken birçok veri var. Elbette bunlardan en önemlisi taban puanı olarak karşına çıkar. Kendi puanınla uyuşan bir bölüm bulduysan tercih etmek için listene alabilirsin. İstediğin bölümleri buraya yazmanda bir sorun yok. Sonrasında analiz yaparak eleme yapabilir ve sadece şansının yüksek olduğu bölümleri burada tutabilirsin. Verileri analiz etme bölümünde doğru kaynakları tercih etmenin önemini unutmamalısın.

Aile ve tüketici bilimleri tercihetmek istersen bir bölüm için bir tane üniversite olduğunu görebilirsin. Bu üniversite Ankara ilinde bulunan Hacettepe Üniversitesi'dir. Üniversitenin taban puanını öğrenmeli ve ardından başarı sıralamasını kontrol etmelisin. Sonrasında ise kontenjan bakarak diğer yıllarda ne kadar tercih edildiğini kavrayabilirsin. Bunun sonrasında kendi isteklerine göre tercih listene ekleyebilir ya da çıkarabilirsin.

Tercih süresi boyunca en önemli gücün doğru verilere ulaşmaktır. Gerçek anlamda bir tercih yapana kadar üniversite ve bölüm hakkında kapsamlı bilgi edinmek şarttır. Hatalı bilgilerle hareket etmek tercihlerini riske atacağından Kariyer.net gibi güvenilir ve güncel kaynaklardan destek alabilirsin. Bu sayede bölümün ve taban puanlarıyla ilgili kesin kararını vermen kolaylaşır.

Aile ve Tüketici Bilimleri Kontenjan

İstediğin bölüme girmek için kontenjan konusuna önem vermelisin. Kontenjanları kontrol etmek bölüme olan talep hakkında bilgi edinmene yardımcı olabilir. Boş kontenjanlar bir bölümün kötü olduğunu gösteren bir olgu değildir. Bu yüzden tercih yaparken boş kontenjanlar yüzünden kafanı karıştırmamalısın. Bu tercih listesinde sadece eğitim hayatına devam edebileceğin ve ilgi alanına giren bölümlere yer vermelisin. Bir bölümün kontenjanı geçen yıl tamamen dolarken bu yıl boş kalabilir.

Bir bölümün kontenjanı yüksekse şansın da yüksek demektir. Hacettepe Üniversitesi uzun süredir bu bölüm için 80+1 bir kontenjana izin verir. Bu kontenjan bazı yıllarda hızla dolarken bazen boş kalır. Ayrıcaaile ve tüketici bilimleri kontenjanlimitleri zamanla güncellenebilir. Bu güncellemeleri takip etmek, tercihlerinde ek bir veri olarak karşına çıkar.

Bütün üniversite adayları gibi sende doğru verilerin peşinden gitmeli ve tercihlerini olabildiğince risksiz bir şekilde tamamlamalısın. Bu süreçte güncel verilerden yararlanman sana büyük avantaj kazandırır. Üniversite ve bölümlerle alakalı güncellenen verilerin takipçisi olmak içinKariyer.net üniversite rehberisayfasının güvenilir veri akışından yararlanabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Aile ve Tuketici Bilimleri Bölümü Taban Puanları Nedir?

Aile ve Tüketici Bilimleri bölümü, üniversitelerde yaygın olmayan bölümler arasında yer alır. 4 yıllık bir lisans programı olan bölüm, yalnızca Hacettepe Üniversitesinde vardır. En yüksek taban puana sahip olan üniversite de dolayısıyla 291,209 ile Hacettepe Üniversitesidir. Tamamen aile etiği ve kuralları baz alınarak oluşturulmuş bir bölüm olan Aile ve Tüketici Bilimleri bölümü, mezunların ve tercih sürecinde olanların ilgilendiği bölümler arasında yer alır. Aile ve Tüketici Bilimleri bölümü gün geçtikçe daha popüler hale gelen bölümlerdendir....