Bağcılık (MYO) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Bağcılık (MYO) bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Bölüm Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Bağcılık (MYO)
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü

Kontenjan

Taban Puan
Başarı Sırası
1Kırıkkale ÜniversitesiBağcılık (2 Yıllık)TYT42236,002191,901,547
2Manisa Celâl Bayar ÜniversitesiBağcılık (2 Yıllık)TYT27238,482691,856,718

Bağcılık (MYO)

Bağcılık bölümü nedir sorusuna; üzüm üretim teknikleri, fidan üretimi, budama ve aşılama, üzüm hastalıkları ile mücadele, modern bağ tesisi, hasat, üzüm kökenli gıda ve içeceklerin yapım teknikleri hakkında eğitim veren bir ön lisans programıdır, yanıtı verilebilir. Bağcılık programına kayıt yaptırmayı düşünenlerin botanik bilimi ve biyolojiye ilgi duymaları ayrıca açık havada çalışmaktan zevk almaları gerekir.

Bağcılık Bölümü, üzüm yetiştiriciliği konusunu temel alarak eğitim sunar. Toprak yapısı, iklim koşulları, sulama teknikleri, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi konular öğretilir. Bunun yanı sıra, üzüm çeşitlerinin tanıtımı, dikim ve budama teknikleri gibi pratik bilgiler de verilir. Bağcılık yatay geçiş bölümleri ile de ilgili alanda kariyer yapılabilir. 

Bölümde, öğrencilere şarap üretimi süreci de detaylı bir şekilde öğretilir. Üzüm hasadından başlayarak, üzümün ezilmesi, fermantasyon, şarap olgunlaştırma ve şişeleme aşamaları incelenir. Şarap üretiminde kullanılan ekipmanlar, teknolojik süreçler ve hijyen konuları da ilgili kapsamda ele alınır.

Bağcılık Bölümü'nde eğitim alan öğrenciler, şarap tadımı ve değerlendirmesi gibi konuları da öğrenirler. Öğrencilere şarabın aroma, tat ve doku özelliklerini tanıma ve değerlendirme becerisi kazandırır. Şarap üretiminde kalite kontrolü ve şarap endüstrisindeki pazarlama stratejileri gibi konular da ilgili bölümde ele alınır. Bağcılık DGS geçiş bölümleri arasında bulunabilir. 

Mezunlar, bağcılık sektöründe çeşitli kariyer olanaklarına sahiptirler. Bağcılık işletmeleri, şarap üreticileri, araştırma enstitüleri, tarım danışmanlık firmaları gibi kuruluşlarda çalışabilirler. Kendi bağcılık işletmelerini kurarak veya aile işletmelerine katılarak da bağcılık sektöründe başarılı bir kariyer yapabilirler. Bağcılık çift anadal bölümleri veya yatay geçişle bölümde kariyer yapmak mümkündür.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Bagcilik Bölümü Taban Puanları Nedir?

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu’nun eğitim görme ve kariyer edinme fırsatı sunduğu Bağcılık bölümü, 2022 YKS verilerine göre 237,35800 taban puanına sahiptir. Bağcılık tarım ülkesi olan ülkemizde, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde oldukça fazla karşılaşılan faaliyetlerden biridir. Bağcılık bölümünü dikey geçiş yoluyla çeşitli fakültelerin 4 yıllık programlarıyla tamamlayabilirsin. Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretim ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri ve Organik Tarım İşletmeciliği dikey geçiş sınavıyla tercih edebileceğin bölümlerden bazılarıdır....